Банята - тема 22

• 89 043
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Премерете колко ви е стъклото.Ако сложите прага плътно до картона ще ви изчеэнат 4 см от
прага и ще се окаже че стъклото ще ви е дълго.Затова е добре да издърпате прага от стената
спрямо дебелината на плочката с лепилото. Ето тук ако увеличите снимката можете да видите
как съм оставил разстояние от стената .
http://rumen1972.snimka.bg/daily/drujba-2.854077.34881777

# 496
  • ГО
Колко сантиметра трябва да е вкопан лентовият сифон в земята? Единият майстор, който водихме да гледа нашата баня каза, че се вкопавал много и едва ли не чак арматурата на пода трябвало да се реже, пък това щяло да отслаби плочата. В къща сме, банята се пада над мазата.  newsm78

Сифона е около 10 см .Ако трябва да се направи замазка.
Днес водихме друг майстор, спокойно ми обясни, че ще вдигнем нивото и ще избегнем голямото къртене. Дано!

# 497
  • ГО
Каква е разликата между тази:
и тази структура за вграждане?
Също ме интересува каква е тази slim структура?
Значи ли, че е по-тънка?

# 498
kama4e, доколкото успях да видя, по -скъпата е с вградено биде. Има си и вградена дръжка за него. А слим конструкцията, наистина ми изглежда по-тясна като дългочина от стандартните вдрадени казанчета.

# 499
  • ГО
Значи правилно съм се ориентирала.
За първи път имам вземане-даване със структура за вграждане и идея нямам какво, как.
Ако наистина е по-тясна, по-добре, ама пък като качество как е?
Вярно ли е, че животът на тези структури е максимум 5 години?

# 500
В офиса имаме 15 вградени казанчета (5 етажа по три на етаж), сградата е на 10 години и нито едно до сега не се е разваляло, или поне аз не знам. Мога да попитам. А между другото не са някакви известни, не са нито Грое, нито Геберит.

# 501
  • Берлин
Структурите за вграждане са с много по-дълъг живот от 5 години. Фирмата ни е направила няколко МОЛ-а и кина за последните 10 години. Нямаме нито едно оплакване от структура на санитарията.
На мен лично тоалетни, бидета, душове и тн.със система за вграждане са ми много по-симпатични. Стои въпросът с цената - те са по-скъпи от стоящи,моноблокове и тн.
Колкото до качеството - ползвали сме Грое, Идеал Стандарт, Коло. Единствената разлика е антивандал бутонът - неговият материал /но все пак говоря за обществени сгради с огромно текучество на хора/.
Давай смело, консултирай се и в магазина.  Peace

# 502
  • София
Структурите за вграждане изкарват дълги години.Единствено може да се развали механизма за пълнене .
Но той се сменя лесно.
.

# 503
  • ГО
Грое или Геберит, на коя марка (може и друга) да заложа?

# 504
Здравейте момичета,споделете с какво почиствате банята и тоалетната след пълен ремонт ,най-вече изцапаното от слагането на фугата.

# 505
Това веднага е трябвало да го измиеш, внимателно го търкаш иначе ще падне с препарат агресивен цялата фуга. Затова се бърше веднага, докато е мокро, ама какви са ви тия майстори бе , те трябва да си го почистят веднага това #Crazy. Иначе с вода по-скоро всяко друго ще разяде и другите фуги, може малко с вода и оцет, ама да пазиш фугите само на гъбата малко да слагаш....

# 506
И на нас ни предстои почистване на фугираща смес в банята. Смятам с оцет да мина първоначално, после с някакъв препарат вече. Дълбоко се съмнявам фугинът да падне от препарат за почистване на бани, все пак занапред също с тови ги почистваме и едва ли фугинът пада...
А за майсторите, тези, които ни правиха банята бяха съвестни, метоха, поизмиваха, ама сега...да ми изчистят всяко петънце фугин и банята ми да е като нова Mr. Green

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 14:47 от d_koleva

# 507
Говоря за препарат дето ще разтвори фугина, например този оранжевия гръцки дето не помня как се казваше, сваля варовик, ама сваля и фуги, почва да шупти като напръскаш с него.
П.П. кислол се казваше Peace

# 508
Вие знаете ли какво значи всмукателна сила на лентов сифон нищо общо няма с този дето е кръгъл, разлика от небето до земята. Няма как да се разплацикаш , никаква вода не се събира, ама никаква.  Peace. Вторият сифон трябва най-малкото когато миеш останалата част и я поливаш с душчето, къде да иде тая вода, а какво значи ще я мия със стирка, толкова и ще е измита като стане на повече години Peace. В баня си трябва много препарат и много вода, като тръгнат розовите гъби, знаеме какво е  Peace
А каква е причината тези розови гъби да се появяват? Липсата или наличието на влага? С обикновен препарат за баня ли се почистват?

# 509
  • ГО
Някой питаше за двоен държач за тоалетна хартия.
Ето:
http://www.keramo-bg.com/aksesoari-za-bania-kuhnya/dyrjachki/wc- … rjach-dvoen-20083

Общи условия

Активация на акаунт