Банята - тема 22

• 88 956
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета. Предстои ни да ремонтираме банята и ви чета за идеи и вдъхновение. Имам един въпрос - как може да се скрие отворът за водомерите, така че да изглежда с плочки, като част от стената и все пак да си има достъп до тях? В банята на gadamer бях видяла подобно нещо, но не мога да го обясня на майстора. Сега смес един от тези бели пластмасови капаци, но не мога да го гледам, страшно ми е грозен, а и водомерите са ни толкова умно пльоснати, че идват почти на средата на стената и точно срещу ввратата на банята - при всяко влизане все тоя грозен капак ми се набива... Моля за съвети!

# 631
На тези отгоре се залепва плочката и не изглежда като ревизия ,аз чакам да пристигне нашата .
Скрит текст:

# 632
Здравейте , интересува ме някой има ли структура за вграждане и висяща тоалетна чиния на Коло?Доволни ли сте като цяло от тях.

# 633
  • София
Аз огледах доста структури и разлика почти не видях. В крайна сметка на нас ни трябваше такава, която се захваща само за пода, защото е вградена в преградна стена от гипсокартон и няма къде да се хване горната част.

А по въпроса за ревизията - има си специални за вграждане, каквато е показана по-нагоре, а аз съм купувала и пластмасова (една зелена) и пак се лепи плочката върху капака.

# 634
  • София
А как е закрепихте само за пода. То по важно да е захваната горе.

# 635
  • София
Ние също в събота купихме всичко /остава само майстора да си купува дребни неща/ и в края на тази седмица или в началото наследващата старитраме с ремонт на баня и отделно мокро+ тоалетна, която тоалетна също ще стане и баня.

колко е голяма вашата тоалетна, която ще стане и баня? Можеш ли да ми снимаш план? И аз имам една такава и мног оми трябва, но нашата е мъни4ка .
Ето една малка баня  и тоалетна,която направих на мястото на вградения гардероб.
http://rumen1972.snimka.bg/daily/malka-banya-na-rumen.735818.29843491

Въпрос към Румен Янков: За тази малка баня какви подови плочки сложихте - 30 на 30 см или 20 на 20 см? На нас ни предстои да правим такава малка баня и трябва да намерим плочки 20 на 20 за оформяне на наклона, но почти никъде не ги предлагат. Някой да е виждал такива?

# 636
  • София
20на20 почти няма да намерите.Моите са 30на30.С тях пак можете да направите наклона.

# 637
Някой знае ли фирма, която продава материал, от който се правят шкафовете за баня. Проблем е, че готовите ми идват много скъпо и се чудя дали няма да ми излезе по-евтино ако ние си го направим сами  newsm78 Някакви предложения? Също така си поръчах стъкла за рафтчета и сега си търся държачи за да ги закрепя за стената .... някой може ли да препоръча някои, които няма да ръждясат?

# 638
Имам питане: Живеем в панел в София, 1976 година строен с баня и отделно тоалетна. При основния ремонт в банята сложихме и тоалетна чиния, като отпадъка от нея влиза в мръсния канал/тръба... Питането ми е дали сме направили грешка и възможно ли е да възникнат някакви проблеми от това..
 И друго - съседката под нас, на 1 етаж се оплаква, че й мирише на урина... Ние сме на 6-ти етаж... Възможно ли е проблемът да идва от това, че сме вградили ние тоалетна чиния в банята?

Ще се радвам ако някой може да ми отговори..

# 639
Здравейте, къде могат могат да се намерят плочки в стил близък до този? Иска ми се да има възможност за по-голям избор, благодаря Simple Smile
http://momistudio.com/thumbs/6/banja2.jpg

# 640
Здравейте, къде могат могат да се намерят плочки в стил близък до този? Иска ми се да има възможност за по-голям избор, благодаря Simple Smile
http://momistudio.com/thumbs/6/banja2.jpg

На мен много ми приличат на серията Керамика Фиоре на КАЙ.

# 641
В ТОП груп има голямо разнообразие от плочки!

# 642
  • Ловеч
Здравейте, и ние започваме ремонт на баня. Ще се кърти до основи и разширява (с един излишен вграден гардероб от коридора)... та имам няколко въпроса.
1. Какво ви е мнението за фиоре? Много харесвам серията Неос и Бали и се чудя, като качество как са.
Освен това имат обикновена права плочка и с фасет мисля се води... кой да избера?
2. Мнение за мебели от Vicard и Inter Ceramic?
3. Параван с плъзгащи или отварящи врати? 6мм или 8 мм.
Благодаря предварително.

# 643
Дали параванът да е с плъзгащи или отварящи се врати зависи основно от пространството. Вероятно това бързо ще ви се изясни като наслагате плочките и мебелите вътре. Тогава бързо бързо става ясно кое е вашето решение. Аз по принцип харесвам повече плъзгащите, по- ми е прибрано и естетично, но и за тях си има специфика - трябва достатъчно ширина настрани.
За дебелината на стъклото - по-дебело, по-добре.

# 644
Благодаря за насоките. Ще са ми от полза  Hug

Общи условия

Активация на акаунт