Банята - тема 22

• 89 986
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
 Miraj, нашата баня също е с гипсокартон цялата, но след поставянето му мазахме с хидроизолация стените и пода. Хидроизолацията гарантира водонепропускливост към съседните помещения и съседите под вас, ако имате.

# 136
  • София
Гипсокартон в банята само на конструкция. Ако е толкова криво можете да сложите 5см итонг.

# 137
Здравейте, мога ли в България да намеря моноблок с казанче със странично ....

medissa, онлайн намирам само тези два модела, но предвид, че е функционално лостчето за пускане на вода да е разположено странично може би има повече избор в каталозите на магазините. Успех, дано харесате нещо Simple Smile

Линк 1,
линк 2

Така изглеждат
Скрит текст:

И да се оплача, че в мини банята ми разположението е такова, че няма място ни за моноблок, ни за вграждане на казанче (поне не и тези, които се предлагат в България) Sad Но пък предишните собственици са сместили вана  Grinning
Помислих къде другаде да търся и се сетих за маломерните френски апартаменти. Намерих доста решения за тесни пространства. Споделям снимки. Ако някой има моя проблем, надявам се съм била полезна с насоки за търсене Simple Smile.

Втората снимка е на казанче, което може да се вгради в или до колона например
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 02:30 от hannya

# 138
hannya, а тези последните казанчета от кой сайт ги намери? Тоест, в България предлагат ли се, за да ги видя по-детайлно и като х-ки, и като цена? На нас едната ни тоалетна си е мини-тоалетна, там ще е бойлера за банята и за да се събере взехме от плоския модел на Аристон.

# 139
  • Варна
Момичета, търся си такава лампа за над огледалото. Ако сте виждали някъде, дори и онлайн в БГ и чужбина, моля да споделите.

# 140
  • София
Момичета, търся си такава лампа за над огледалото. Ако сте виждали някъде, дори и онлайн в БГ и чужбина, моля да споделите.

А някой знае ли дали и къде в България има такива тръби (като тези лъскавите на снимката) които могат да се слагат открити, но доколкото знам не може да са подцинковани за питейна вода, а трябва да са от неръждавейка...  newsm78 Не знам как точно се казват за да ги потърся.

# 141
  • Сф
Гипсокартон в банята само на конструкция. Ако е толкова криво можете да сложите 5см итонг.

А каква е другата опция, ако не е на конструкция?

# 142
d_kolevabouquet Всички са от френски сайтове.

Допълвам връзки за моделите:

REGIPLAST JOKER 500,
CLARA CLARAHYDRO,
Clara Tubchass - Тези са няколко, за вграждане със структура или за външен монтаж тук е каталога на фирмата. В менюто в ляво има и аксесоари - бутони и т.н.
CLARA TUBCHASS,
TUBCHASS APPARENT,
Griffon Réservoir за налягане между 1,5 и 3 бара,
Griffon Réservoir за налягане между 3 и 7 бара

По имената могат да се намерят и в други сайтове - цените варират. Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 23:36 от hannya

# 143
....А каква е другата опция, ако не е на конструкция?
Лепи се с гипсово лепило на топки (доколкото съм видяла като правиха стаите на свекито)

Иначе за баня не ми се струва добре.... в нашата баня използваха тънък итонг на едната стена... стана добре.

# 144
  • Варна
Имам едно питане, към тези, които имат опит и Румен Янков.

Нарадвах се на новото жилище и сега грешките ще ми скъсат нервите. Подът на банята трябва да се преправи изцяло. Да се изкърти, да се премести сифона, да се направи нов наклон и да се лепнат пак плочки на пода. 3.50 кв. баня.
1. Това може ли да стане за ден, два?
2. Колко би струвало според вас, без материалите?
3. Висящата тоалетна и висящият шкаф с мивка трябва ли да се демонтират?

# 145
  • sofia
Лейди, що така?
Аз съм правила подобна процедура. При къртенето на пода, колкото и да е внимателно, дадоха фира няколко плочки от стената (най-долните). Съответно трябваше да се доизкъртят и да се лепнат нови (ако имаш, де). Откъртва се и мазилка (по под и стена) и трябва да се изравни пак основата.
Местенето на сифона изисква малко повече къртене и разправия.
За ден-два, съмнявам се. Реално към 3-4.
Нямам представа, защото мъжа ми го прави.
Не, висящите няма да пречат.

# 146
Лейди, много неприятна ситуация ... И аз в момента се ядосвам на грешката която съм направила при избора на гранитгорес за коридора и за кухненската част. Избрах си светли плочки, но понеже много бързах и в рамките на няколко часа избрах много набързо плочките за баня/WC/коридор. Та за коридора са на Keraben - Futura Blanco. Мисля, че се водят полиран гранитогрес ако не се лъжа. В началото като ги сложиха бяха много прекрасни и лъскави, и много им се радвах. Но сега, на тея тъпи плочки вече имам няколко петна които се виждат от километър и които не могат да се премахнат с никакъв препарат. Буквално ако капне нещо цветно остава на самата плочка завинаги. Някой знае ли как мога да почиствам такива плочки, направо съм в диж ужас ...

# 147
Lady April  би ли споделила защо ще местите сифона.

Ние в момента сме точно на етап сифон  Simple Smile  притеснява ме малко , че ще се пада почти под шкафчето с мивката . То ще е на крачета , но въпреки това не знам дали е добре

# 148
  • Sofia, Bulgaria
Щом шкафчето е на крачета не виждам проблем. От опит - изключително важно е наклона на пода да е правилен. В банята ни непрекъснато се образува локва и то точно пред мивката и е ужасно досадно. И на други места знам за такъв проблем, а лошото е, че в това много лесно стават грешки.

# 149
Щом шкафчето е на крачета не виждам проблем. От опит - изключително важно е наклона на пода да е правилен. В банята ни непрекъснато се образува локва и то точно пред мивката и е ужасно досадно. И на други места знам за такъв проблем, а лошото е, че в това много лесно стават грешки.

Peace  Наклона на пода в момента е много добре направен и ако изместим повече сифона ще трябва да се прави всичко наново .

Общи условия

Активация на акаунт