Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 560
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
И  аз съм така.Хремата ми се пооправи,но гърлото ме дращи.Пия чай,мед,фрешове.Взех си тандум верде,но не смея да смуча.Дано само с това се размина.Страх ме е от Т.Може ли да се пие парацетамол толкова рано?

# 136
Момичета, от 2 дни нещо ме мъчи гърлото и носа ми е запушен. За хремата знам,че е нормална, но за съжаление понякога имам и сополи, които отиват към гърлото. Взех си днес хомеожен, но ако може да препоръчате нещо подходящо? Благодаря!
В началото на месеца и аз бях с болки в гърлото, което мина бързо общо взето с мед, лимони и лукчета, но след това се появи и една хрема. Една моя колежка последната й хрема се повлияла от едни билкови капки за нос - Пиносол. Прочетох им листовката в интернет и пише, че могат да се приемат от бременни и кърмещи жени. Eто тези, ако искаш се конкултирай с лекар дали можеш да ги вземаш  http://apteka.framar.bg/16005135/%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%81% … -10-%D0%BC%D0%BB-

# 137
Шмокси, поздравления! Страхотна новина! Представям си каква емоция е да чуеш, че има 2 сакчета  Mr. Green
Аз продължавам да имам зацапване и продължавам да си пия лекарствата. Малко ме съмнява да се получат нещата, но все пак мислим позитивно и се надяваме на добри новини.

# 138
Имам въпрос към момичетата с термин в началото на септември - записахте ли се на Биохимичен скрининг и фетална морфология? Къде избрахте да ги направите  bouquet

# 139
Аз съм наопаки,умирам за месо.Не ми се яде тесто и сладко.Яде ми се месо,риба,зеленчуци,плодове.

И аз съм така. Абсолютно не ми се яде сладко и тестено, което е добре.

Shmoksi, чудесна новина. Много,много да си почиваш. Няма такова щастие. Пожелавам ти всичко да е наред.

Аз днес продължавам с болките, зацапване почти нямам вече. В понеделник ще видим каква е хавата. В крайна сметка, каквото има да става, ще стане.

Четох,че морфологията не е задължителна ако на скрининга всичко е наред, и ако нямате наследствени проблеми или предразположеност.

Иначе аз съм решила да правя всичко в Надежда. Много ми харесва отношението там, не обичам по-резки доктори, докарват ме до лудост.

# 140
И aз съм с много тежкa хремa Sad личнaтa след кaто рaзбрa, че съм бременнa кaзa сaмо прополки зa смучене зa гърлото, спрей с морскa водa зa носa и пaрaцетaмaкс зa темперaтурaтa. Но от днес ме боли и синузитa, ще прaвя нaгревки с морскa сол. Дaно помогнaт. Минaлaтa бременност изкaрaх много тежък вирус, използвaх виброцил и ксилометaзолин кaпки, но беше в шести месец и не толковa опaсно зa плодa. Сегa не смея.

Бисквиткa, питaй гинекологa ти дa ти включи още нещо зa зaцaпвaнето. Ти сaмо утрогестaн ли взимaше?

Red velvet, блaгодaря ти! Пий повече но шпa - можеш до 4 пъти нa ден по две хaпчетa. И повече почивкa в леглото.

# 141
Имам въпрос към момичетата с термин в началото на септември - записахте ли се на Биохимичен скрининг и фетална морфология? Къде избрахте да ги направите  bouquet

Ами аз съм с термин 1 септември, но не съм се записала на нито едно от тези неща, доскоро даже не знаех какво значат  Embarassed (не че сега съм много наясно) Майките с едно дете и повече имат опит, и забравяте за нас, невежите  Grinning  Laughing
Често казано, другата седмица, когато отида на лекар ще го какво трябва да се прави и кога, та тогава ще решавам, всичко ми е прекалено неясно, а когато се опитвам да прочета нещо, за да си изясня - не помага. #Crazy newsm78 newsm78  Ще помоля мамите, които знаят повече по темата да споделят по обстойно инфо, а не само с една дума, че са се записали, да се научим и ние bouquet  newsm03

Поздравления на shmoksi за двойната радост   bouquet smile3501

# 142
Shmoksi,
супер новина! Hug
Ред, почивай и не се натоварвай.
Болните да приемат мед, аз с първата бременност ядах много мед, пиех го с чай и си мажех и вътре в носа за хремата. Много бързо се оправих. Peace
При мен нищо интересно, в офиса съм, но нямам работа за 5 пари вече 3-ти ден и полудявам от скука.
Пак ми е гладно, ама дъвча дъвка и си трая. Mr. Green

# 143
И аз не съм наясно, но си взех една книжка, която е много подробна и много ми допада. Голяма грешка, че не я почнах по-рано.

И с чесън се оправя хрема, боли, но помага.

Онли, ела в моя офис, всичко ми е още в кашони (наскоро се преместихме на ново място), има работа за целия китайски народ.

# 144
  • София
Mikka_ БХС се прави до края на 13г.с., прави се фетална морфология, ехографско като гледат мосната кост, гъмката на вратлето и не знам още какво беше. После ти взимат венозна кръв и съпоставяйки двата анализа - от ехографа и кръвта ти дават вероятност бебето да има синдром на Даун, Едуардс или Патау като за значим се води риск 1:250. Тогава се правят и допъьнителни изследвания. За мен е задължително изследване - пърбо не е инвазивно и второ спокойствието ми не струва 90-100лв.
Най-важната фетална морфология се прави между 19 и 22г.с. гледат абсолютно всички органи и системи на бебето дали функиционират правилно, дали си има всички пръстии т.н. и накрая за кеф ти го пускат н 4 д и ако не се лрие като моето можеш да видиш на кого прилича.

# 145
Добре, аз друго да питам. Ако, недай си Боже, нещо не е наред, има ли кой в БГ да прави вътреутробни операции при нужда? Ако не--не се ли обезмисля това изследване.

# 146
Шмокси, пия Дуфастон. Доколкото знам изписват или него, или утрогестан. След няколко дни ще отида да ме види и ще видим какво ще каже. Засега ми каза, че при положение, че нямам болки това е домашното лечение. И ми каза да не си вдигам детенцето. Аз не го вдигам като цяло. Налага ми се по 2-3 пъти на ден и то само когато ММ е на работа, а той работи 1 ден и после 3 почива, така че мисля че не е проблем. Освен това детенцето ми е много добричко и ме оставя по цял ден да си лежа и почивам. Каквото има да става, ще стане.
Да споделя моя опит за ФМ и скрининга. Според мен е важно да се отиде на първата и втората ФМ. Третата май е по-скоро за радост на родителите. При първата бременност ходих на скрининг, понеже не бях съвсем наясно. Сега бих го обсъдила сериозно с гинеколога, но смятам, че е излишен. Той дава някаква статистическа информация затова какъв е шанса при жени с твоите показатели да родят бебе с някой от синдромите, но нищо конкретно за твоя случай. В общия случай при жени над 30 години показва висок риск и само се причинява стрес и притеснения. Това са мои лични наблюдения и непрофесионалното ми мнение  Crazy Не искам да ангажирам никой с него.

# 147
Добре, аз друго да питам. Ако, недай си Боже, нещо не е наред, има ли кой в БГ да прави вътреутробни операции при нужда? Ако не--не се ли обезмисля това изследване.
ами, за съжаление, идеята е не да се пристъпи към вътреутробни операции, а до аборт

# 148
Добро утро!
Shmoksi супер новина   bouquet
На болните мами  Hug Яжте мед,пийте чайчета и хомеопатични!Предполагам лекарствата,които се дават на децата не вредят и на бременни!Ама знае ли човек!Може би е по-добре по телефона един съвет от ЛЛ!
Хубав ден желая на всички!

# 149
el_sol Много благодаря за изчерпателния отговор. Определено ще се запиша час за тези изсредвания, възможно най-скоро.  newsm10

Red velvet сподели коя е книжката, да я погледна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт