Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 298
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
4,6 ще бъде живот и здраве.

# 256
При нас разликата в годините ще е 4г. и 1 месец Simple Smile Искаше ми се по-рано да се решим на бебче, но и тази разлика ме устройва.  Heart Eyes

shmoksi, това което си преживяла е ужасно.  Shocked Силни прегръдки и една лека и безпроблемна бременност ти желая.  Hug

# 257
  • София
Разликата ще им бъде точно 3г. За мен повече от 5г. не е добре.
Подкрепям, че навън здравеопазването не е по-добро.

# 258
shmoksi  Hug Hug

Аз нямам деца все още, нито братя и сестри. Бих искала децата ми да имат 5 години разлика, по - рано от това надали бих се навила за 2-ро.

# 259
  • Ботевград
Привет и от мен Simple Smile
Разликата при нас ще е от номер1 5 години и 2 месеца ..от номер2  3 години и 9 месеца  Heart Eyes Разликата между първите ми две е година и 7 месеца  Crazy

# 260
  • Варна
Привет и от мен!

Моите момчета имат разлика от 2г. и 8месеца. Сега номер 3 ще има разлика от 2г. и 6месеца с номер 2 и 5г. и 2месеца с номер 1. Какво да ви кажа, чудна разлика просто. Голям ми е купон.  Joy
За 8 годишно момченце, мисля, че ще реагира доста добре. Но пак си зависи и от детето.

По-рано прочетох, че сте коментирали за токсоплазмозата. Изследването не се поема от ЗК и се заплаща 30-35лв. по памет. Освен от котка (изпражненията), може да се заразиш и от неизмити зеленчуци и сурово месо. За това месцето да е добре термично обработено. Страшно е за плода, когато заразата протече по време на бременността.

shmoksi и на това му се казва бяла държава. Не мога да си представя, какъв ужас си изживяла.

Аз за това в предната тема казах, че понякога и по ЗК консултацията си излиза, колкото на частно. Всеки ехографски преглед се плаща, ФМ и БХС също, ако решиш и 4Д на диск и тя работата ставаааа .... Малко са мамите, които се гледат само 2 пъти на видеозон.

# 261
При моите деца ще се получи разлика от 4 г. и 4 месеца. Мисля си, че е добре.
А децата на моята колежка са с 8 години разлика. Баткото от първия ден е проявявал желание да помага с всичко...Тя все разказва, че това за нея е идеална разлика, нямало е ревност. Така че не се притеснявай Simple Smile

# 262
Блaгодaря момичетa, вече съм го преживялa. Не обичaм дa се връщaм към тези моменти, но искaх дa дaм пример, зa дa се види, че тези "бели" стрaни всъщност не сa много бели. И зaбрaвих дa нaпишa, че товa се случвa в клиникa в Лос Aнджелис (в Бевърли Хилс), a не в някоя зaбрaвенa провинция. Всичко е еднa огромнa зaблудa, човек трябвa дa поживее нaвън, зa дa рaзбере кaкъв е животa тaм. Едно е дa отидеш нa екскурзия, тогaвa всичко ти се виждa много розово,но съвсем рaзлично е дa живееш тaм!

# 263
Здравейте! Чета ви и ви се радвам откакто разбрах прекрасната новина, но чак сега се включвам. На 28г. съм и това ми е първа и много желана бременност с термин 13-ти септември. Като цяло се чувствам добре, като изключим че бързо се изморявам, често ми е лошо и нямам почти никакъв апетит. Надявам се след трети месец тези неразположения да отминат. Все още не сме казали на никой, с изключение на няколко близки приятелки. На семействата мислим да кажем след 3-ти месец.

Относно здравеопазването в САЩ, не мисля че е точно така. Или поне не навсякъде. shmoksi, наистина много съжелявам за това, което ти се е случило. Явно си попаднала на кофти лекари. Живея в Чикаго и съм много доволна от лекарите в клиниката, където ходя. Вече от около година съм техен пациент и винаги всичко е било на много високо ниво (обслужване, отношение, компетентност). Откакто съм бременна съм ходила 2 пъти, като и 2-та пъти ме гледаха на ехограф. Първият път бях в 5-та седмица и никой не ми каза, че отивам рано. Лекарката ми изрично ми каза ако имам зацапване да й се обадя. За всеки случай ми изписа прогестерон и за щастие до момента всичко е ок.  Втория преглед беше преди 2 дни, когато се установи и сърдечната дейност на бебо  и засега всичко изглежда нормално. Simple Smile Следващия преглед ми е на 11.02. Доколкото знам няма такова нещо като ограничен брой гледания на ехограф, гледа се колкото е необходимо. Мисля че зависи от това дали имаш здравна застраховка (аз имам такава) или си по един друг план за хора без застраховки, който покрива основни процедури. Не твърдя на 100%, че е така и ще пиша след време да кажа. Иначе и в двата случая всичко е напълно безплатно, вкл. и раждането. За себе си със сигурност мога да кажа, че съм много доволна от обслужването тук и  изобщо няма нищо общо с Б-я. Не искам с никой да споря, всеки си изгражда мнението въз основа на опита, който има.

Желая леки бременности на всички и дано се включат още бъдещи мами. Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 03:35 от jolly4

# 264
Добро неделно утро на всички бъдещи мами!!!
При мен като,че ли отмина гаденето,остана само умората,ама не се оплаквам!
Относно разликата в годините между децата- имам син,който е на 6!
Радва се много,че ще имаме бебе,каза,че бъде добър батко и ще ми помага Simple Smile!
Дано да е така и да няма много ревност!
Желая чуден почивен ден на всички!!!

# 265
Здравейте, момичета.
Аз имам син на 1 год.и 3 месеца. Много ми е сладък и ме разсмива постоянно.Той е нашето щастие. Grinning
Желая уютна неделя на всички!

# 266
Добро утро, момичета!
Искам да попитам мамите, които карат втора бременност - чета, че хремата е нормално състояние при нас, но се чудя едно - през цялата бременност ли може да ме мъчи, или само за кратко? Наясно съм, че всяка бременност е индивидуална ( но хремата ми стига вече и до гърлото ), но ми се ще да споделите вашия опит.
Благодаря!

# 267
Аз не съм имала хрема и не съм чувала да е нормално. Може би от гледна точка на това, че ни е мнооого нисък имунитета, е по-лесно да се разболеем.
Като ходи на преглед обсъди ли го с гинеколога?

# 268
Признавам, при нас малко бързо се случват нещата  Blush Но не, обсъдихме само кашлицата, за хремата не попитах. Бях толкова щастлива, че ми каза, че всичко е наред, че реших, че хремата от само себе си ще мине. Мисля да си направя малко нагревки с инфрачервената лампа, която имаме. В понеделник ще се обадя на лекаря ми от ЖК да видим той какво ще каже. До тогава продължавам с меда в ноздрите и капките с морска сол.

# 269
Аз съм чувала,че лигавицата леко набъбва.Аз миналате седмица бях с хрема оправих се с инхалации и солена вода.

Общи условия

Активация на акаунт