Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 173
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
И за имена се чудя..вии ще спазвате ли традиции да го кръстите на баба или дядо?. newsm78

Аз съм си харесала, но и аз се чудя какво ще правя с тези традиции  newsm78
Когато се роди брат ми имаше такъв проблем с името.. Нашите искаха да е кръстен на едната баба(тъй като аз съм кръстена на другата), но другата дигна една олелия, че първото момче трябвало да се кръщава на свекъра на снахата... И се чудя дали да повдигам въпроса, че поне от рано да си ги изясним тия неща, не като се роди бебо, или да изчакам още...(а и знам, че таткото не беше много очарован от името, което съм си харесала за момиченце - защото случайно казах нещо пред него, още преди да забременея)  Whistling

# 676
Мили момичета моляви дайте съвет!много ме боли гърлото и носа ми е така запушен че не го усещам CryМоя лекар ми изписа стрепсилс с мед и лимон изпих едно но ме е страх да не навреди на бебето.Иначе чай лимони и мед но няма ефект засега.Офффффф ще се побъркам ве4е немога а спя и незнам какво да правя
По препоръкa мa гинекологa ми длaгaх кaпки виброцил в носa. Зa гърлото прополки сa подходящи зa бременни. И кaкто сa ти кaзaли - мез, чaй, лимони Simple Smile дa се опрaвяш бързо!

# 677
  • Драгоман
   Здравейте и от мен ! Simple Smile
Малко по-добре съм тези дни откъм повръщане, но спрях Дегана, ако пак стане мн зле ще изпия пак Wink Килограми не съм качила изобщо, нито съм свалила ( 9 г.с. ) Излиза ми херпес и нз кво да го правя, понеже досега не ми се е случвало  Confused Иначе за име - вече е решено! Ще е на майка ми!  Hug Каката е кръстена на свекър ми, защото моя мъж много държеше на тази традиция. Сега аз съм твърдо решена да е на мама, защото тя заслужава!   bouquet Аз още не съм записвала час за БХС и ФМ, но мисля да го направя в Шейново при който лекар ми се падне  Rolling Eyes Вие какво ще кажете?  newsm78 Ако има нова тема, моля пишете, за да се включа! Simple Smile

# 678
Аз съм си харесала, но и аз се чудя какво ще правя с тези традиции  newsm78
Когато се роди брат ми имаше такъв проблем с името.. Нашите искаха да е кръстен на едната баба(тъй като аз съм кръстена на другата), но другата дигна една олелия, че първото момче трябвало да се кръщава на свекъра на снахата... И се чудя дали да повдигам въпроса, че поне от рано да си ги изясним тия неща, не като се роди бебо, или да изчакам още...(а и знам, че таткото не беше много очарован от името, което съм си харесала за момиченце - защото случайно казах нещо пред него, още преди да забременея)  Whistling

Може не да не му харесва името, а просто да смята, че трябва да е на някой от неговите родители. Поговорете предварително за това, не го оставяйте за последния момент.

Когато бях бременна с дъщеря ми, но още не знаех пола, исках да избера име и за момче и просто изчетох всички именници на света. Като приключих с българските, минах на американски, английски, келтски, немски, скандинавски, че и фински. Буквално милион имена прегледах и не си харесах нито едно. Добре, че бебето беше момиче  Laughing
Обаче сега ако е момче, пак се връщаме на този проблем, само дето сега вече знам, че няма мъжко име, което да ми харесва достатъчно.

# 679
Здравейте сладурки  bouquet

-Мама-...стискам палци за прегледа на ФМ Peace ,ще чакам с нетърпение да споделиш как е минал.. Simple Smile
Аз съм утре на ФМ и се надявам всичко дс е наред..ще имам нужда и вии да стискате палци Wink ,за което ви благодаря предварително! Hug
И аз мисля ,че заглавието на темата си е супер! newsm10

Хубав и усмихнат ден на всички! newsm53

# 680
  • Драгоман
  А, само да се изкажа за мазането на корема против стрии - при първата ми бременност подминах това нещо с лека ръка. Последствията са пагубни - гърдите и корема ми са нацепени. Особено корема, имам си супер широки и дълги стрии. След раждането се мазах с крем за заличаване на стриите, но нямаше особен ефект!
Сега мисля да започна да се мажа в началото на 2ри триместър с Био Оил, дето го рекламират по ТВ , да го пробвам дали ще има ефект Wink

# 681
Привет и от мен!
При мен гаденето поотминава вече, но ако не хапна сутринта нещо, е някакъв кошмар  ooooh! Апетит си имам, но нещо напоследък взеха и някакви киселини  да ми се появяват.
Исках да попитам дали има други бъдещи майки, които са с резус фактор Отрицателен и дали са на ясно кога какви изследвания се правят.
Аз съм с отрицателен резус фактор, моят мъж е с положителен, дъщеря ми се роди с положителен резус фактор. През първата бременност моя лекар ми пускаше всеки месец изследвания за наличие на анти тела в кръвта и когато родих дъщеря ми, няколко часа след раждането ми поставиха инжекцията Анти Д гама глобулин, която ми бяха казали предварително да си закупя от аптеката. Сега ми беше много притеснено за втората бременност, но лекарката ми обясни, че пак ще ми пуска изследвания месечно, за да се види отново дали няма анти-тела и ако няма такива, няма място за притеснения.  Peace

За имената- дъщеря ми я кръстихме на свекър ми. Никой от бабите и дядовците и от двете страни не беше настоявал за име, ние си бяхме решили да бъде така. Сега много си мечтаем за едно момченце и имаме няколко имена предвид, но не сме се спрели категорично.

За покупките-до сега не съм купувала нищо за бебо. Мисля, че има достатъчно време. На мен си купих два панталона за бременни, защото попаднах много изгодно на тях и нямаше как да не ги взема  Simple Smile
Хубава седмица на всички  Hug  bouquet  Heart Eyes Hug

# 682
Здравейте момичета Simple Smile  При мен гаденето си продължава и много рядко повръщам , от няколко дена имам болки ниско долу - почти постоянно , не са много силни , но ги има , не знам дали се налага да почна да взимам нош па  newsm78 Апетита хич ми го няма , но почнах да се храня повече , защото усещам , че организма ми се нуждае от храна , особено хляб и тесто  ooooh! Четох , че трябва да се яде повече млечни продукти заради калция в тях , а на мен хич не ми се хапват .
За имената - аз от преди да забременея си имам любими имена и за момиче и за момче с ММ не сме говорили по-този въпрос защото още е рано , но сме говорили , че със сигурност няма да спазим традицията да кръщаваме на баби и дядовци . Ние и двамата с ММ сме с една и съща буква на имената , та от време на време си мечтая да го кръстим на нас си  Laughing
За пазаруването - Харесвам си разни неща по-интернет магазините , но смятам , че е много рано за купуване , аз мисля всичко да се купи в последния момент , та повечето от нещата и след раждането , ако всичко е наред  Praynig
Момичета някоя от вас пие ли желязо ? По-колко на ден и колко дълго трябва да се пие ? Моята лекарка ми го изписа преди месец , но не ми каза колко дълго да го пия ?
Пиете ли някакви други витамини или добавки ?
Аз пия желязо и BIOZIN MAMA  , но и двете ми свършват и незнам дали да ги продължавам ?

# 683
Аз витамини пия, освен фолиевата киселина - неоксид (антиоксидант) и калциев глюконат-лактат. Самата аз усещам, че имам недостиг на калций, защото постоянно ми се пие мляко (сирене не обичам). Освен това специално си купих цитрус преса и всеки ден изпивам по една чаша фреш от портокали и лимони. И засега се чувствам добре, имайки предвид, че и мъжа ми и детето ми преболедуваха без да успеят да ме заразят.
Що се отнася до имената - за момче от години съм решила, че ще е Мартин. Когато го казах на ММ, той много го хареса, но каза, че ще направи много сериозно проучване какво точно означава името и как то ще повлияе върху живота на детето (завършил е психология и много на сериозно я приема тази работа с имената Simple Smile ). Родителите ни са на ясно, че не се влияем от традиции, така че не биха си и помислили да ни дават акъл, на кого да го кръстим.
За момиче нямам твърдо избрано име, от скоро взе да ми се върти името Десислава.

# 684
  • Драгоман
  Аз пия само фолиева киселина. Желязото се пие, ако имаш дефицит в организма, нисък хемоглобин, анемия. Препоръчва се да се яде повече месо за набавянето му. След изследвания ще се види дали имаш нужда да го пиеш още или да го спреш. Желязото не влияе добре на твоя организъм, после може да имаш проблеми със зъбите.

# 685
Рових из форума и "откраднах" тези заглавия.
"С първите пролетни лъчи септемврийското коремче започва да личи!"
"Момиченце или момченце живее в септемврийското коремче?"
"Септемврийче сладко усмихни се и на мама и тати покажи се!"

Иначе...тъкмо си мислех, че съм по-добре и снощи едвам дишах, толкова ми се гадеше и виеше свят.
Бяхме на преглед в събота, всичко е наред Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Сега имам да чакам един месец до ФМ, докторката каза, че няма проблеми, че ще съм на 13г.с. и 1 ден.
Решили сме чак след това да казваме на всички, тъй че дори не мога да се запиша на ЖК преди това, защото личната ми лекарка веднага ще ме издаде на майка ми Simple Smile

# 686
Освен това, дали от витамините или от хормоните или и от двете заедно, косата ми е станала страхотна - лъскава, никакъв косопад и не се омазнява (което преди ми беше проблем). Ноктите ми растат ужасно бързо, а кожата на лицето ми, направо блести Simple Smile

# 687
Аз си имам всички екстри от бременеенето. Гади ми се нонстоп. Единствено спасение намирам докато спя. Пробвах капки Вомитусхил, айрян, вода с лимон, чай от джинджифил, чай от мента, препечени филийки, обикновени бисквити преди ставане - нищо не помага  Tired Сутрин задължително повръщам...абе страшна забава  Laughing Втора седмица не мога да стана от леглото.

Относно заглавието: на мен винаги са ми изглеждали много лигави тези заглавия и мисля, че спокойно можем да си караме със Септемврийки 2015  Peace

# 688
И на мен това заглавие ми звучи добре Simple Smile
"С първите пролетни лъчи септемврийското коремче започва да личи"

# 689
  • Варна
Привет и от мен!

И аз като Диамантче, мисля че едно опростено постоянно заглавие ни е напълно достатъчно за темичките.

Име, име, име ....? Нямам никаква идея, така бях и с двете ми деца. За Теди, никой не знаеше как ще се казва, докато не се роди и не го записахме, дори и ММ. Кръстен е на свекър ми. А за Вики, решихме единодушно и от раз, че ще е Виктор, майка ми и баща ми са с В.

Покупки.., имам всичко от батковците. Раздодадох повечето дрешки малко преди да разбера, че съм бременна. Вече знам, че мога да изкарам с 5 бодита, а не с 35.  Joy Но ... , ако е момиченце  ..., казала съм на мъжа ми, да му е здрав джоба.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт