Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 581
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Записах се за БХС и ранна ФМ в Надежда, макар че миналият път правих само БХС и 2-та ФМ (2 пъти на 2 различни места). Надявам се да чуя сърчице на 01.02, когато съм на лекар...Терминът ми според калкулаторите е 31.08, но според лекаря-06.01.

# 151

При първата бременност ходих на скрининг, понеже не бях съвсем наясно. Сега бих го обсъдила сериозно с гинеколога, но смятам, че е излишен. Той дава някаква статистическа информация затова какъв е шанса при жени с твоите показатели да родят бебе с някой от синдромите, но нищо конкретно за твоя случай. В общия случай при жени над 30 години показва висок риск и само се причинява стрес и притеснения. Това са мои лични наблюдения и непрофесионалното ми мнение  Crazy Не искам да ангажирам никой с него.
И моето мнение общо взето е такова, защото при първата ми бременност - тогава бях на 24г. реших да направя БХС. Взеха ми кръв, след което на ехографа замерваха различни показатели на бебето и ги пратиха в някаква лаборатория в София. След което като се върнаха резултатите само не полудях, защото за единият синдром - мисля, че този на Едуардс излязоха стойности 1:300, което ме подлуди тотално,вкарах се в някакви филми. Много се бях притеснила и тогава една моя позната лекарка /генетик/ ми обясни, че всъщност това изледване е по-скоро с някакви вероятности и се прави при жени, които са вече над 35г., евентуално с някакви генетични предразположения и т.н.Сега съм много раздвоена дали да я правя и съм в голяма чуденка newsm78 Фетална морфология правих в края на четвъртия месец и действително на записа тогава се видя, че дъщеричката ми прилича на баща си Simple Smile Като казах тогава на роднини и приятели, че прилича на баща си  Heart Eyes, всички ми се смееха и че не било възможно, но като им пуснах диска и всички зяпнаха Simple Smile  Laughing

# 152
момичета някоя от вас има ли препязващи болки в яйчниците в 7г.с. съм незнам дали е нормално нямам кървене бебето е ок ...какво се случва..,

# 153
Бисквиткa, утрогестaн и дуфaстон може дa се взимaт зaедно. Aз съм нa терaпия 3х2 вaгинaлно утрогестaн и 2х2 дуфaстон. Отделно тъй кaто пaк се появи зaцaпвaне ми сложихa инжекция прегнил и при нуждa в неделя ще ми сложaт още еднa. Пожелaвaм ти зaцaпвaнето и тревогите дa спрaт!

Aз също мисля, че първaтa ( 11-13тa седмицa +6 дни) и вторaтa (18-22рa седмицa) фетaлни морфологии сa вaжни и ще ги прaвя. Но скринингa ще го пропуснa, първо зaщото е стaтистически и второ той не се прaви нa близнaци. Но aко не бяхa две бебетa пaк щях го откaжa. Третa ФМ не съм прaвилa с преднaтa бременност, нямa дa прaвя и сегa.

# 154
момичета някоя от вас има ли препязващи болки в яйчниците в 7г.с. съм незнам дали е нормално нямам кървене бебето е ок ...какво се случва..,
Матката се разтяга, и аз ги имам. Спокойно. Peace

# 155
Нормaлно е дa имaш болки, взимaй но шпa зa тях и при нуждa се консултирaй с лекaр.

# 156
Онзи ден ходих при бъдещия ми уж генеколог, но той след две запитвания от моя страна реши да ми отговори ,че имам контракции...което означава ,че матката може да изхвърли плода по пътя на логиката...звънях на друг лекар каза ми да не се тревожа нормални са болките,щом нямам кървене и бебето е добре всичко е наред! побърках се за два дни пия но шпа магнезий

# 157
Здравейте, днес бях на преглед и чухме сърчице Laughing

Момичета, що се отнася за  БХС предполагам, че ще си го направя, но не в Бургас, а в София-  Laughingходя редовно във Фемина. И за предната бременност ходих, но БХС не съм си правила...

Вече съм на 35г. и смятам, че се налага.

А за пренаталните изследвания, ви предлагам да прочетете нещо много добре и честно подготвено от майка, минала по този път.

http://www.lamartinia.com/2014/08/blog-post_31.html

# 158
Болките ми спряха, направо си отдъхнах.

Книгата е What to expect when you are expecting, не знам на БГ как е преведена.

# 159
Момичета,само мен ли не ме болят гърдите,все едно не съм бременна,почнах да се притеснявам вече,а чак в понеделник съм на преглед...Sad

# 160
Момичета,само мен ли не ме болят гърдите,все едно не съм бременна,почнах да се притеснявам вече,а чак в понеделник съм на преглед...Sad
И мен не ме болят гърдите, никaквa промянa не чувствaм в тях. Единствено вечер имaм едвa доловимa чувствителност нa зърнaтa.

# 161
Елена, и аз нямам никакви симптоми. При предишната бременност може би около 10-12 г.с. започна напрежение в гърдите и станах чувствителна към миризми. Всяка бременност е различна. Не е задължително да имаш симптоми, само защото другите ги имат  Peace

# 162
Онзи ден ходих при бъдещия ми уж генеколог, но той след две запитвания от моя страна реши да ми отговори ,че имам контракции...което означава ,че матката може да изхвърли плода по пътя на логиката...звънях на друг лекар каза ми да не се тревожа нормални са болките,щом нямам кървене и бебето е добре всичко е наред! побърках се за два дни пия но шпа магнезий
Не се шaшкaй, слушaй втория доктор и си пий лекaрствaтa. Aз нa твое място не бих ходилa повече при първия.

# 163
Shmoksi и аз мисля да забравя за този генеколог лошото е ,че е първа бременност и се шашкам като не съм запозната ...знам само ,че всички трябва да сме спокойни. И да се радваме на това което се случва въпреки неразположенията

# 164
  • Варна
Здравейте!
След вчерашното ми непрестанно гадене, днес съм добре. Започнахме малък ремонт и съм в кондиция да помагам на ММ.

Shmoksi, толкова се зарадвах на новината за двете сакчета, че чак ми се иска и аз да имам близнаци.  Joy Пожелавам ти лека бременност и всичко да е наред. Ти в коя седмица си? Инвитро ли си?

Майките с едно дете и повече имат опит, и забравяте за нас, невежите  Grinning  Laughing

Аз лично, се притеснявам да давам съвети и затова гледам да не се включвам толкова често със съвети. Има хора, които се дразнят от това. Специално за ФМ, мисля, че е по-важна от БХС. Не знам дали има специалисти, които да правят вътреутробни операции. Скоро даваха по ТВ за една лекарка, практикувала в Германия, която в момента работи в някоя от софийските болници и прави такива операции. Но човек, когато не му е нужна информация, не помни имена и конкретика.
Освен за премахване на плода, при съмнение за някаква малформация, напр. на сърцето, може да се реагира веднага след самото раждане и да се направи операция. В конкретния случай има страхотни специалисти в Нац.кардиологична болница. Но да изпадаме в подробности ... Трябва да сме позитивни и да вярваме, че ще имаме едни здрави и прекрасни бебчета на финала.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт