Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 259
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
Цвете, на какъв ехограф те гледаха.Ох, аз тука се зачетох в едни сайтове и нещо се филмирах.

Вагинален.

# 391
На майчето, което по-рано беше писала дали секцио или нормално:

първото дете родих нормално, понаболяваше ме два-три дена но след това бях като чисто-нова, нищо ми нямаше.
второто се наложи да родя със секцио, въпреки че не исках.
Изживях голям стрес - по време на операцията усещах всички манипулации, които ми правеха макар че не беше адски силна болката си болеше. Усетих скалпела как ме проряза, после каквото правеха и говореха помежду си за обичайните неща - всичко усещаш само че притъпено. И не можех да говоря или да се движа, но бях в пълно съзнание. След като извадиха бебето и то проплака ми поставиха допълнително упойка и тогава заспах на 100%. След операцията ми казаха че това е правилният начин - майката се упоява с малко количество упойка колкото да се притъпи болката от операцията до момента в който излезе бебето. Иначе има опасност и него да приспят а то, с такава доза упойка за него може да е фатално!.

след това като те шият те упояват за да не те боли.

В последствие разговарях с друга моя приятелка и тя каза че е била при друг опериращ екип, при друг анестезиолог но по абсолютно същия начин е чувала и усещала всичко и то, през цялото време.

да не говорим че после 3 дена бях на легло по гръб и толкова ме болеше адски че не можех да мръдна. На третия ден имах синина на гърба от една гънка на леглото която се беше впила в мен.
След това ужасът продължи още един месец - трудно ходех, ставах, навеждах се - не можех да вдигам детето.

после пък ми махаха конците ...

изобщо ... това е картинката при раждане секцио, и тя не е приятна.

ако имате възможност, изберете нормалното.

притеснявам се дали ще имам възможност да избирам този път, защото годинките ми са множко, но ако имам секцио няма да избера newsm11

# 392
Относно раждането - и за да успокоя тези, на които се налага секцио. Първия път раждах с операция по мед.причини. И аз чувах и усещах по време на операцията, въпреки че бях с пълна упойка, но за болка не може да става дума. По-скоро може да се отрази психически, но при мен нямаше проблем. След това наистина 2 дни предимно се лежи и не е приятно, но още 5 часа след операцията ме раздвижиха и през час-два ме вдигаха, за да повървя. Вече на 3тия ден бях в пълна кондиция, правех си всичко, вдигах си бебето и се грижех изцяло за него. Леко ме е наболявало, но покрай грижите и вълненията не се усеща. Като се прибрах си поех и домакинските задължение и сама си гледах бебето. 1 седмица след операцията ми махнаха конците и след това съм си била все едно неоперирана. Така че не е задължително да е ужасно. Предполагам зависи от опериращия лекар, от организма и от начина на раздвижване. Всички в болницата ми обясняваха, че колкото по-рано стана и колкото повече се движа, ще ми е толкова по-лесно. И е много важно като се приберем вкъщи да не се залежаваме! Като цяло съм много доволна.

# 393
Дa се включa и aз зa рaждaнето. Моето рaждaне беше естествено. Бебето вървеше по-голямо и докторa много нaстоявaше зa секцио, aко стигнем до термин, зaщото се опaсявaше, че ще е нaд 4 кг. Терминa ми беше нa 09.06, определихме дaтa зa секцио 31.05. Но aз се съглaсих единствено при условие, че aко тръгне по-рaно рaждaнето ще рaждaм нормaлно. Е, нa 23.05 вечертa ме почнaхa едни регулярни контрaкции и тaкa цялa нощ, цял ден нa 24ти и нa 25.05 в 3.15 сутринтa се появи нaшето човече. Беше трудно рaждaне, въпреки системите окситоцин не получaвaх рaзкритие, все нa 2 см си седеше. Докторa ми прaвеше рaзкритието ръчно, нямa дa описвaм кaкви болки бяхa. Инaче контрaкциите не бяхa много болезнени. Естествено имaх упойкa, но с товa неполучaвaне нa рaзкритие действието й отминa преди дa родя и ефектa от нея беше нулев. Бяхa ме срязaли, имaх и вътрешни рaзкъсвaния. След кaто отнесохa бебето ме приспaхa, зa дa ме зaшият. Около месец след рaждaнето едвa си сядaх нa дупето... И въпреки всичко aко имaм избор пaк бих избрaлa дa родя естествено, все пaк товa е нaшaтa природa. В моментa, в който ти сложaт бебето нa гърдите зaбрaвяш всякaкви болки Wink

# 394
Цвете, на какъв ехограф те гледаха.Ох, аз тука се зачетох в едни сайтове и нещо се филмирах.

Вагинален.
Цвете и мен ме гледаха на вагинален ехограф в 7г.с. и се видя сърчице.

# 395
И аз цял ден чета, и малко се притеснявам, на някои са им казали, че има сърдечна дейност в 5 или 6 седмица...

# 396
И аз цял ден чета, и малко се притеснявам, на някои са им казали, че има сърдечна дейност в 5 или 6 седмица...
Не се притеснявай! Първо, много зависи от това кога е била овулациата. Второ, зависи от ехографа. В общия случай сърце се вижда в 7-8 седмица. Вчера лекаря само като сметна, че ще започвам 6 седмица, каза че нищо няма да се види в плодния сак и каза за сърце - след 2 седмици. Това беше още преди да ми започне прегледа с ехограф. Така че няма за какво да се притесняваш.

# 397
След няколко часа ще се разбере, надявам се.

# 398
Aз във вторник съм пак, да видим.

# 399
и на мем и каза да не се притеснявам. бях към 8-ма седмица и ми каза че след няколко дена да очаквам да се види още е рано. Може да звучи нелепо, но имам  някакво съмнение че може да зависи и от кг на майката (моите са доста)

да се върна на ехографа - каза че в тези първи седмици е съществено да се види плоден сак + зародиш.

прегръщам ви всички и ви пожелавам да не се притеснявате  Hug

# 400
  • София
Не е задължително секциото да е ужасно. Аз бях със спинална упойка и усещах само някакво дърпане докато го извадят, нищо общо с болка. Не са ме приспивали изобщо за шиенето. Краката си ги раздвижих сама след 30-40 мин. Лежах точно 24 часа, помогнаха ми да стана само първия път, след това анестезиологът ми каза: Госпожо, това бебе вас ви чака и боли, не боли ставах и правех обиколки по коридорите, обезболяващите, които даваха не съм ги използвала. На изписването бях пушка. Вкъщи само не съм вдигала тежко - клякане, навеждане, протягане, ставане, лягане, никой не исках да ми помага. На десетия ден след раждането мъжът ми имаше рд и правихме и секс.
Както има леки и кошмарни естествени раждания, така има и леки и кошмарни раждания със секцио.

# 401
Здравейте момичета,
Понеже и аз се надявам септември месец да съм мама, бих искала да се запиша в темата.
Сега съм в 8г.с според лекарката и вчера се чу сърчицето, от което бях изключително щастлива. Но за кратко... каза, че има опасност от аборт и ми изписа дуфастон 3х1, но шпа 3х2 и неупоген инжекция през 2 дни. Аз толкова се уплаших, че не успях да реагирам и да питам дали трябва да изляза в болничен, а после не успях да се свържа повече. На преглед съм след 2 седмици, но се чудя дали ходя до личната и да взимам болничен.. Ако е опасно, тя нямаше ли да ми даде?
Желая на всички ви успешни и много леки бременности  Hug

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 17:14 от Мi6ka

# 402
Здравейте момичета,
Понеже и аз се надявам септември месец да съм мама, бих искала да се запиша в темата.
Сега съм в 8г.с според лекарката и вчера се чу сърчицето, от което бях изключително щастлива. Но за кратко... каза, че има опасност от аборт и ми изписа дуфастон 3х1, но шпа 3х2 и неупоген инжекция през 2 дни. Аз толкова се уплаших, че не успях да реагирам и да питам дали трябва да изляза в болничен, а после не успях да се свържа повече. На преглед съм след 2 седмици, но се чудя дали ходя до личната и да взимам болничен.. Ако е опасно, тя нямаше ли да ми даде?
Желая на всички ви успешни и много леки бременности  Hug

и как точно тази лекарка разбра, че има опасност от аборт??? Много странно....

# 403
Каза, че плацентата от едната страна е по-тънка (което се виждаше на екрана като по-светла сянка) и има недостиг на прогестерон, затова е необходимо да се даде по-голяма доза.

# 404
Бягай за болничен при ЛЛ ако не се чувстваш добре.

Общи условия

Активация на акаунт