Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 215
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Моят номер 1 са ароматизаторите особено тези в колите  Sick

# 541
За избор на гинеколог е, но било твърде рано за да го използвам.

според калкулатора на бг-мамма на 02.март започвам 12 г.с., обаче тогава направлението ми ще е изтекло (изтича мисля на 28.02)
Или с други думи вероятно трябва да отида последната седмица на м.февруари за да видим сърдечна дейност и да ме регистрират, ако е възможно.

rumka833, и аз си бях взела направление от личната за гинеколог който да ми следи бременността, но се оказа, че за рег ЖК има свободни часове чак за 09.03. и в този случай и моето направление щеше да изтече до тогава. Една позната ме посъветва да върна направлението на личната и тя да го изтрие от системата, за да може да го даде на друг човек и да си взема ново като наближи. Така и направих, дори личната ми благодари за това и се разбрахме да ми даде после ново.
Но ти както си решиш, ако искаш върви края на м.февруари за рег. Успех!

# 542
Привет на всички!
Добре дошли на новите мами   bouquet
Чудесни новини за чутите сърчица!!!
Аз май приключих с гаденето!Случва ми се понякога вечер или когато съм гладна,но решението е да си хапна Simple Smile!Много ме влече към тестени неща и особено хляб!
По въпроса с миризмите:
1. Паста за зъби
2.Парфюм
3.Месо
Хубава вечер на всички!

# 543
Спешен въпрос Сега прокървих еднократно зацаване за момента голямо петно и спря сега има само малко розово и то при забърсване.Случвало ли се е и дали може да е от това че на днешна дата ми идва цикъла?Звъннах лекар каза засега щом няма нищо да почна утрогестана, но да имам готовност да тичам към болницата.Мисля утрр да ходя да ме видят.Ще съм много благодарна акп някой отговори  Praynig

# 544
  • Северо=Западналия край
Gery_roz ако имаш възможност иди да те видят на място, по принцип има такива случаи покрай датата на цикъла, докторите казват че ако е еднократно не е плашещо, но за да си по спокойна иди при първа възможност.
И аз днес бях на преглед, теглиха ме, записаха ми резултатите от изследванията и видяхме бебока за кратко. Незнам как чувате сърчица - на какъв ехограф ви гледат? На мен док не ми каза за сърчице нищо само каза че е пораснало и всичко е наред. За проблема ми с бялото течение доктора каза че ще чакаме да минат първите три месеца, защото ако го лекуваме сега имало опасност от малформации.....Ужас...четох тук че на някои мами е изписано лечение въпреки че са в първия триместър, незнам какво да правя. Честно казано имам доверие на доктора, засега ще го послушам, дано не се влоши само.
По въпроса за боядисването на коса - защо безамонячната боя да е вредна при нашето състояние?

# 545
Най - добре отиди на лекар за кървенето, но съм чувала, че се случва около датата на МЦ.

Ние моето сърчице го видяхме на коремен ехограф. Не сме го чували със звук, май грешно се изразих. Simple Smile

# 546
Спешен въпрос Сега прокървих еднократно зацаване за момента голямо петно и спря сега има само малко розово и то при забърсване.Случвало ли се е и дали може да е от това че на днешна дата ми идва цикъла?Звъннах лекар каза засега щом няма нищо да почна утрогестана, но да имам готовност да тичам към болницата.Мисля утрр да ходя да ме видят.Ще съм много благодарна акп някой отговори  Praynig
Бих отишлa нa лекaр веднaгa. Aз имaх леко зaцaпвaне нa дaтaтa нa цикълa и веднaгa отидох. Увеличихa ми дозaтa нa дуфaстонa. След 9-10 денa пaк имaх зaцaпвaне и ми сложихa инжекция прегнил. Aко кървенето продължи трябвa дa приемaш утрогестaнa през устaтa. Стискaм пaлци всичко дa е нaред!

# 547
Незнам хубавото е че спря вече няма нищо нищичко лошото е че сме сами с децата и сега ако отида в МД ще ме приемат а децата няма кой да гледа точно сега изобщо нз объркано ми е но пък съм сигурна че няма нищо поне се надявам но утре мисля в 8 да съм при лекаря

# 548
Сърце чух на коремен ехограф в 7 г.с.Зависи от ехографа.С първата ми бременост чух сърце чак на 4D сега съм при друг лекар,с много нов ехограф.

# 549
Гери, нямаш ли телефон на личния си лекар,поне на него да му се обадиш ?

Искам само да споделя - вече гърдите ми не свирят. Много,много съм щастлива! Все още носът ми е запушен на моменти и имам по някоя друга храчка и кашляне, но поне хриповете ги няма.
Още веднъж благодаря на момичетата, които ми предложиха варианти за лечение. За всеки случай инхалациите със сода няма да ги спирам, мисля, че ми влияят добре!

Лека вечер от мен!  Hug

# 550
  • Северо=Западналия край
И мен ме гледат с коремен, за това питах, но апарата е от старите, може би затова не ми спомена. Все пак изображението е още безформено и може би не се вижда.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 21:56 от ateto

# 551
Обадих се мама ми донесе хапчетата и утре имам час за лекар вече

# 552
мИ Мен ме гледат с коремен, за това питах, но апарата е от старите, може би затова не ми спомена. Все пак изображението е още безформено и може би не се вижда.

В коя г.с си? Може и да има пулс, но лекаря да не ти е казал. Моята не ми каза, аз я питах има ли и тя потвърди.
Ако ходиш по здравна каса и имаш едни бележки, там пише дата на термин, дата на закъснение, сърдечни пулсации..

# 553
Сърчицето май никоя от нас не го чува, просто така си казваме. При мен се видя в 7с и 1 ден, докторката приближи образа, за да се вижда добре бебо и се видя как бие сърчице. ММ се шегува, че не сърчицето, а цялото пулсирало, толкова е мъничко Simple Smile
Топ 3 гадни миризми:
1. Човешки дъх (особено след алкохол)
2. Чесън (в манджа е най-страшно)
3. Цигарен дим (пуших до преди година и половина и дори ми беше готина миризмата - все едно си задоволявах никотиновия глад)
Също така миризмата на бабичка, на манджа или долнопробен парфюм ме изкарват от равновесие Simple Smile

# 554
При мен в 7г.с. чухме сърцето, явно апаратурата е много добра ,но всеки път лекаря пуска да го чуя,чувството е несравнимо, бие с над 160  удара

Общи условия

Активация на акаунт