Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 215
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Аз днес съм по добре поне съм по спокойна.Освен обикновеното гадене и сутрешно повръщане няма нищо или по скоро като течение но с лек цвят или нюанс нз как да се изразя.Нямам болки нищо сега се стягам за лекар.Не съм притеснена много за бебето почти съм сигурна че всичко е наред и дано е така Simple SmileЧетох че често се случва и всяка четвърта жена кърви в първия триместът

# 571
Добре дошли на новите мами! Лека бременност Hug

Вчера имах сблъсък с един ужасен лекар - д-р Герганов...  Shocked Отидох за записване на ЖК( в 7 г.с. съм и ми казаха,че до 8-ма трябва да се запиша), а той се обърна и ми каза, че прегледа ми за установяване на бременност не бил валиден. Трябвало да си платя при него за нов такъв или да си взема направление и да ида при него( а за 2 седмици няма как да ми дадат същото направление).. Развика ми се, като излязох  треперех, майка ми ме чакаше навън и ме пита за какво е викал.. Представете си как се е държал!  #Cussing out

Но за щастие намерихме решение на проблема и отидох във В. Търново при д-р Цочева. Жената се държа отлично и спокойно с мен,видя листа от предишният преглед, но поиска и тя да ме види (не отвори дума за някакво различно направление от това за избор на лекар за ЖК или заплащане). Каза ми само, че бебо е добре, но аз не съм го виждала и не ми каза нищо за сърчицето Sad след това направихме картона, пусна ми и изследвания и ми каза да си взема фолиева киселина .. Единственото притеснение е, че съм била с високо кръвно като за начало на бременността. А аз по принцип съм с ниско и събирам границите. Предполагам, че е защото се бях ядосала при предишният лекар  #Cussing out

Стана малко дълъг пост, извинявам се Simple Smile , но съм ужасно възмутена.. Как може да се държиш така с пациентите си?!

# 572
Здравейте момичета Simple Smile  bouquet
Виждам ,че групата се увеличава ..за което много се радвам. При мен сякъш леко понамаля гаденето,но от време на време пак се проявява. За сега нямам с какво дс се похваля ...чакам си с нетърпание ФМ другата седмица и се надявам да ми кажат пола на бебо..не че е от голямо значение какво ще е , тъй като ми е първа бременност и  нямаме претенции за пола Simple Smile. Важното е всичко да е наред и да се роди живо и здраво!  ylinfant

Хубав и успешен ден на всички! Hug

# 573
bexito, и аз си платих първият преглед, който разправя, че за бременните здравеопазването било безплатно, не е съвсем уведомен  #2gunfire

# 574
Здравейте момичета. На мен постоянно ми се спи, гади ми се по - малко, но миризмата на кафе и цигари ме съсипва. Моята фетална е чак за 13.03, на тези които им предстои по-скоро успех и хубави новини. Hrisi_VP някой път може и да се видим пред кабинета д-р Кирякова ще ми бъде приятно да с запознаем. Предстои ми неприятно домакинско задължение - почистване на абсорбатор и трябва да се стегна. Хубав и слънчев ден на всички.

# 575
Добре де, не сте ли с направление от личната, защо ви искат пари?
Ако прегледите са по ЗК не би трябвало да плащате, освен там 2-3лв. на регистратурата. Мен вчера даже и личната не ми взе пари, защото бременните са освободени от такса.

Иначе изведнъж огладнявам и много ми прималява от глад, чак ми се гади и като хапна ми минава.
Май и аз ще се запиша на ФМ, че много ми се иска да разбера пола. Сега съм в 8седмица, кога трябва да се запиша, нали от по - рано ставали записванията??
За Варна иде реч.

# 576
Здравейте мами, привет на новодошлите, пожелавам ви пухкави и бузести бебенца на всички!  newsm03
Аз се записах на ЖК минала седмица, което се пада 10 седм. и 3 дни, при д-р Тодоров, в 7-ма поликлиника, София. Трябва да кажа, че съм с много добро впечатление от него и от акушерката. По принцип се следя при мой познат в клиника Щерев и се разбрахме да запиша някъде ЖК, за да мине по здравната каса, та се притеснявах какъв ще го намеря този другия доктор, че нали и при него все пак трябва да се ходи, не ми се иска да си създавам излишни нерви. Но доктора се оказа разбран, веднага ме пита имам ли оплаквания, гледа ме на ехограф, и като му споделих за проблема за 00 ми даде и лекарства, които са си негови, директно за ползване. Дано и до края да е така разбран, пусна си ми изследвания и в края на месеца съм на първа консултация.  Simple Smile
В петък имам час за БХС, но още не съм си запазила за ФМ, като гледам вие колко от рано сте си записали, че и някои вече ще ходят, и май съм се отплеснала нещо  newsm12  Ще говоря с доктора и да ми насрочи, че и аз искам да видя вече пола, любопитно си ми е.
А в неделя вече смятаме да казваме на всички приятели, че вече ни сърбят езиците  smile3521

Надявам се при всички вече, от сега нататък, всичко да се развие по мед и масло и да почват да порастват коремчетата, респ. бебенцата   preggo  smile3504
Хубав ден, момичета!!

# 577
  • Драгоман
   Добър ден на всички! Току що много се ядосах, защото говорих по телефона с личната да си поискам направление за ЖК, а тя ми каза, че не можело, докато не минат 30 дни от последното направление, което ми е дала (преди седмица взех направление за гинеколог, за да ми потвърди бременността) #Cussing out Като ми даде предишното направление ми каза, да не се безпокоя, защото направленията за гинеколог бри бременните били неограничени, а сега ми пее друга песен!  #2gunfire

# 578
когато бременността е потвърдена - да, може да ти даде неограничен брой направления, за да си смениш наблюдаващият лекар на ЖК.

иначе обаче ... не знам  newsm78. Моята веднъж даде на ММ ми наведнъж 2 направления - за ухото и за стомаха. Не знам дали е било редно, защото той никога не е ходил да й иска нещо и тогава може да се е почувствала нередно да му откаже.
Но все пак, има вероятност и да му ги е дала без да търпи тя самата някакви санкции

# 579
   говорих по телефона с личната да си поискам направление за ЖК, а тя ми каза, че не можело, докато не минат 30 дни от последното направление, което ми е дала

Аз нямах проблем с това, двете направления са различни, биха направили проблем ако са за едно и също. Или просто на нея са й свършили бройките за месеца... Не знам каква е причината

А доколкото знам и аз - бременните са освободени от такси, в Търново даже на регистратурата ми каза жената като попитах : не ти трябва да питаш, бременна си, нищо няма да плащаш.

bexito, и аз си платих първият преглед, който разправя, че за бременните здравеопазването било безплатно, не е съвсем уведомен  #2gunfire
Първия ми преглед беше с направление за гинеколог и нямах проблеми, този просто се правеше и искаше да вземе пари. Как може в Търново да не ми вземат нищо, а той да ми иска?! Просто аз съм от малък град и беше решил да се прави на велик, ама сега нито ония пари видя, нито от ЗК ще вземе нещо за мене, защото с направлението, което имах отидох при друг.

# 580
Аз първо си взех направление за гинеколог за да ми потвърди бременността. Отидох на преглед и преди това платих 2-3лв на регистратурата. След това гинеколожката ми даде амбулаторен лист, с който следващия път пак минах през регистратурата и нищо не ми взеха, сигурно защото съм бременна. Сега пак ми издаде такъв амбулаторен лист за вторичен преглед и с него ще ходя след седмица. После ще си взема направление за ЖК от личната.

Личната ти просто се е направила на интересна, това за ЖК е различно от другото за гинеколог, може да ти го даде по всяко време и после още 1 път може, ако решиш да смениш гинеколога.

# 581
Бтв, по повод направленията - много лекари се правят "на луди". Аз именно затова си смених личния лекар - не искаше да ми дава направления, а ходя 2 пъти годишно.  ooooh! Сегашната ми лекарка ми дава направления, но ми взима по 3 лв потребителска такса, а не бива. Не смея да й кажа, направленията са ми по-важни...
Относно инхалаторите - да, задължително ще си купя, преди време имаше в Лидл, мисля, че беше хубав, а и цената - приемлива.
Значи можем да разберем пола при ФМ, така ли?  Heart Eyes

# 582
и с риска да стана досадна - но пак да напомня - ако желаете извадете си номерче за да проследите онлайн нещата по ЗК, които ви се правят. Аз си извадих номерче и с изненада установих, че миналата година ми е била, разбирате ли, направена имунизация, която е извършена от личния лекар и която е изплатена на същия от ЗК.

такава не ми е правена.

затова сега, по време на следващите 8 месеца, искам да следя за правени изследвания, да не се окаже, че пак са ми правени, пък аз да не знам.

малко параноично изглежда, но не е единственият случай  #Crazy

# 583
А, някой знае ли как стои въпроса с вече изваден Пик код, но забравен. При първата ми бременност, след подаване на молба, ми бяха дали и си следях всеки месец преведените обезщетения, но съм го загубила някъде. Сега наново ли трябва да подавам молба ? newsm78

# 584
отива се в НЗОК и с лична карта попълват заявление за смяна, дават нов лист в плик. става на мига

Общи условия

Активация на акаунт