Баба Зима вънка шари, ЮЛЧЕ пипка де що свари. ~ Тема 5

• 36 700
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • Телиш/Плевен
Ами нали били алергени, та масово мамите изчакват с даването. Аз понеже нямам такива опасения, давам всичко наред. Peace

# 91
  • Пловдив
И аз като теб Лале давам всичко и до сега МС е нямал проблем Simple Smile

# 92
Мерси ви   bouquet имаше днес по две червени петна по деете ръце и ситни пъпчици по коремчето от дясно.Дадох последно царевица в пюре.Пропуснах днес,утре ще видя.Отнисно домата,все пак говорим за термична обработка,не даваме пресен.
Марбел,и аз себзамислям за зъби,грапово изглежда небцето,ама не е нервно детето иначе.

# 93
Аз съм от тия предпазливите - но след като 2 месеца се захранваме, за мен е съвсем нормално да дам и праскова, и кайсия - от готово пюре или от домашен компот - и дадох вече Simple Smile И череша дадох Simple Smile и дюля, и боровинка. Само пъпеш и диня не съм, защото нямааааа Simple Smile Оставих цитрусовите и ягода, малина, къпина за след годинка. От зеленчуците въведох всичко, за което се сетих без домат и червена чушка - тях малко по-натам, че баткото ми направи реакция към домат / ито от пюре/ и сега предпочитам да изчакам с него още 1-2 месеца - не са ми притрябвали чак толкова Simple Smile
Гледам аз да му правя зел. пюрета, но заредих пак и купешки - ако нямам време, ако спре тока, ако сме навън от рано или на гости - да има Simple Smile МС не подбира  Joy И с кашите - същата работа, като имам време - правя му ги, иначе готови. Плодовите сме 50 на 50 заради липсата на кой знае какви пресни плодове. Иначе аз съм от тези, които не гледат толкова производителя, а какво съдържа самото пюре та май имам по нещо от всички на пазара, че и едни английски.
От днес мислех да захранвам с глутен - да, ама не - снощи вдигна температура 38,5 и в 3 през нощта дадох Панадол, сутринта първи при педи. И венецът надут, но и гърлото леко червено и храме има, та май сме с вирус, от къде го хвана нямам идея. За първи път вдига температура, цял ден днес 38,5 - 38,9 - накрая свалихме до 38 с оцет и вода на ръцете и крачетата. Нито яде като хората, нито суче като хората, спи, но се буди лесно и често, даже като беше навън в количката. Абе не му е добре на детето. Стискайте палци да се разминем леко и бързо!

# 94
А сетих се какво още исках да пиша - за проходилките - нашата е като на Лаленцето и Еличка, но не е самолет, а Формула 1  hahaha Много си я харесва, от вчера го слагам по малко като е на люлка, после ще го видя ще щъка ли с нея - за сега така Simple Smile

# 95
  • Телиш/Плевен
Отнисно домата,все пак говорим за термична обработка,не даваме пресен.
Именно, де. Същото и за прасковата и другите там алергени. Peace Но с уговорката, че става дума за деца, които не са предразположени и/или не правят реакция към храна. При наличие на проблем си е нормално човек да внимава повече и с всичко.
Стискам палци при вас да няма реакция и всичко да е наред. Hug

А сетих се какво още исках да пиша - за проходилките - нашата е като на Лаленцето и Еличка, но не е самолет, а Формула 1  hahaha Много си я харесва, от вчера го слагам по малко като е на люлка, после ще го видя ще щъка ли с нея - за сега така Simple Smile
Ммда, аз от другия месец най-вероятно ще слагам Елица в проходилката. Засега и тя си я ползва като люлка.
Бързо оздравяване и да не се повтарят повече тия неща! Hug

# 96
Лале, вече месни ли ядете?  Rolling Eyes Леле, хем веднъж съм минала през това и не помня как беше. Ние едва-едва пробваме зеленчукови и то без голям интерес. Все още ядем 99% мляко. Месните откога се започваха, или всеки както прецени? Миналия месец не сме ходили на консултация, нямало нужда и не знам и педито какво щеше да препоръча.

# 97
  • Русе
Хайде и ние в отбора на 6-месечните.  Flutter
Като казахте проходилки, вчера се рових из нета. Харесах 2-3 модела. Ще видим ММ какво ще каже.
Разрових се из снимките на каката - нея съм я сложила в проходилка на 7 навършени месеца и по същото време има снимки изправена в кошарата. На Гери и смъкнахме нивото преди няколко дни за всеки случай. Имаше зор със заспиването 2 дни, но свикна. Даже ме гледа през мрежата и ми се усмихва. От онзи ден се обръща и от гръб на корем, но го прави само по веднъж, да не се озори случайно.  Mr. Green
За прасковата - имам вкъщи пюре на Хип банан с праскова. Мисля да е следващо плодово, защото дадох банан вече. Очаквах да е по-ентусиазирана. По принцип бананът се харесва.

# 98
Честита половин годинка на Гери!
Ние  продължаваме също на 99% мляко,но вече спрях да се шашкам,вчерму дадох да опита  пюре от ябълка и за пръв път му хареса нещо,сега ще бъркам ябълка с  тиква.Ще свикнат децата на различната храна,но просто трябва време и постоянство,а не като по книгите е с всички.
Искам да ви попитам  коремчетата на вашите бебета прибраха ли се ,защото на Владислав все още е леко разпльокано  на страни като на жабче,а все забравям да питам докторката

# 99
  • Варна
От днес мислех да захранвам с глутен - да, ама не - снощи вдигна температура 38,5 и в 3 през нощта дадох Панадол, сутринта първи при педи. И венецът надут, но и гърлото леко червено и храме има, та май сме с вирус, от къде го хвана нямам идея. За първи път вдига температура, цял ден днес 38,5 - 38,9 - накрая свалихме до 38 с оцет и вода на ръцете и крачетата. Нито яде като хората, нито суче като хората, спи, но се буди лесно и често, даже като беше навън в количката. Абе не му е добре на детето. Стискайте палци да се разминем леко и бързо!

Това Т е хубаво нещо. Помага на организма да се справи сам с вируса. И ние имахме наскоро, в комплект с хрема. Сутринта в 5ч я усетих. Вдигаше до към 38 и спадаше, пак вдигаше, пак спадаше и към 13ч когато вече от 2ч поддържаше 38 градуса и беше видимо изморена и крива дадох Нурофен. Следобеда беше ОК и вечерта към 20ч пак почна да вдига. Поддържа си пак 38 без проблем няколко часа и пак когато видимо вече се мъчеше, хленчеше и беше изморена дадох Нурофен - едва в 2ч след полунощ. На следващия ден нямаше и помен от вирус. Хремата пък я изгонихме за 2 дни с инхлации с ФР. Знам, че за някой това е немислимо, но опитът ми с баткото ме е научил, че колкото повече свалям Т, толкова по-дълго боледува. Затова Т не свалям, ако детето се чувства добре и е в границите до 38.5-39 градуса. Бързо да оздравявате. Wink

Праскова и кайсия и аз скоро ще дам. Всъщност на тях проблема им е обвивката и реално, ако са белени, няма грам място за притеснение. Месо ще въведа като навърши 7м. Глутен на 7.5м ще почна и към 8.5м - мятам млечни - сирене, извара, масло, кис. мляко.

Проходилка нямаме, май няма и да купя. С баткото бях взела една като беше на 6м. и на 8м като стана я продадох. Та 2м. всякак ще ги избутам.

Monik@ много много добре казано. Факт, че май цяла бременност всички само сплашват бъдещите мама и татко.

За морето мислите, пък аз за планина ще стягам багажа в края на седмицата. Отиваме за няколко дни на ски. Ще сме в Пампорово след 8ми. Ако има и други - свиркайте. Мисля да качим и баткото, ако има мерак - да видим.  Grinning

# 100
Ние пък май вече нямаме нещо невъведено...Амето вчера яде пилешка супа за обяд: пиле, домати, картофи, лук, моркови, чесън, ориз и пиле (естествено), за следобедна закуска овесени ядки с круша, а за вчеря малко от моето пиле с картофи
Какво да ви кажа...нещо ми излязоха криви сметките с педагогическото. На нея просто всичко й е много вкусно и ЯДЕ...не опитва  Rolling Eyes И съответно ми отпадна още едно кърмене.
Вчера да речем е сукала в 5, в 10ч30, в 14ч30, в 18ч30 и в 22ч30. Събуди се после към 1, ама само се лигавеше, не е като да е яла... Това ми прави 5 кърмения за 24 часа...Мамите останали кърмачки, как е при вас? Амели яде та чак МММММ прави. На обяд си изяжда 1 черпак супа, което за нейните габарити си е порция. А ако реша да й го взема , не си го дава и реве Crazy

# 101
  • Пловдив
Това Т е хубаво нещо. Помага на организма да се справи сам с вируса.

Да,и аз действам така.Колкото повече време е с Т детето,толкова по-бързо ще се справи с вируса и му се укрепва имунната система.Затова свалям Т като видя 39.5 на термометъра.С годините организмът й явно си изработи система за сваляне,защото сам започна да я сваля.Аз само я следя да не стане 40 градуса,а баща й през това време си изгризва ноктите на краката и ръцете  Mr. Green Антибиотик не е близвала.Въпреки предсказанията на свеки,че ще е супер болнава,защото не исках да я кърмя.
С мънинкото не съм пробвала още,не се е налагало,но и това ще се наложи.

Бебе,викаш Амчето си плющи стабиляшката.Според мен и суче добре.Изброеното меню е хубаво-зеленчуци,месо,плодове,житни.Сол слагаш ли?Аз със зелените подправки съм ОК

Ние днес имаме плодивска среща,но аз се събудих с хрема и гърлобол,и ще пропусна  Sad

# 102

Бебе,викаш Амчето си плющи стабиляшката.Според мен и суче добре.Изброеното меню е хубаво-зеленчуци,месо,плодове,житни.Сол слагаш ли?Аз със зелените подправки съм ОК

Ние днес имаме плодивска среща,но аз се събудих с хрема и гърлобол,и ще пропусна  Sad

Елфи
, по мпоите представи слагам, но който дойде вкъщи се възмущавам как опорочавам хубавата храна че не слагам сол:) Супа примерно като правя, на 3-4 литра супа слагам 1чл морска сол. Салати и подобно овкусявам с леката сол на Калас. Ядем с много малко сол наистина, всички. Аз съм решила че такова количество и то чиста морска сол няма как да й навреди на Амчето....пък дали съм права, не знам Thinking
Ти да се оправяш  Hug
Иначе, сках да кажа за алерггите, ама забравих. Това че детето не проявява алергични реакции сега нищо не значи. Можело да се направи алергия след годинката от нещо ядено на 6-7 месеца. Поне така четох. Та и аз съм малко на тръни. Ама си викам че детето 9 месеца е живяло с това което ядем, после от 6 с кърмата пак и сега ми се струва Алогично да й стане нещо от същата тази храна  Confused

# 103
Здравейте Simple Smile

За сученчето и моя бебешор почна да пропуска и сега сме само на 3... но гледам да компенсирам, като добавям АМ тук таме в храната му.

Елфита - бързо да се оправяш. Дано пресечеш нещата навреме!

Мире , и ние ще ходим на планина, но на 15ти и то в Банско. Предният път бяхме в Пампорово и си изкарахме супер.

И ние хапваме месни пюрета, но и аз вече спрях да броя лъжички и да гледам какво яде.

julkata: Дано се оправи бързо. Според мен до ден-два ще е пушка!

mim4etoOO: За осмомартенската среща извинявай, че чак сега се чклювам- не бях зацепила за какво иде реч  Mr. Green Rolling Eyes От сега не мога да кажа какви са ми плановете, иначе ще се радвам да се присъединя. Макар че хич не съм любител на този празник и предварително ме извинете, ако не го почитам като хората.   Rolling Eyes

# 104
  • Телиш/Плевен
Лале, вече месни ли ядете?  Rolling Eyes Леле, хем веднъж съм минала през това и не помня как беше. Ние едва-едва пробваме зеленчукови и то без голям интерес. Все още ядем 99% мляко. Месните откога се започваха, или всеки както прецени? Миналия месец не сме ходили на консултация, нямало нужда и не знам и педито какво щеше да препоръча.
Яде, да. Дотук заешко и пилешко. Скоро ще опита телешко и пуешко. Peace
Не знам откога се дават, защото аз карам по моя си схема. Елица харесва само купешки пюрета и само на тях караме. Не броя лъжички и не давам по 5 дни една храна. С две заместени хранения сме. Единственото, по което се ръководя, е пюретата да са месец назад от нейната възраст (т.е. сега като е на 7 месеца, яде пюрета за 6-месечни). Иначе и глутенът е въведен вече и какво ли не. Жълтъкът още го мисля, но скоро и него ще въведем. Peace

Общи условия

Активация на акаунт