Професионални серии за коса - тема 74

• 61 700
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
1. Какви грижи прилагате за скалпа ? - доскоро никакви грижи не полагах, но и никога не съм имала проблеми като сърбежи, пърхут или мазен скалп. Отскоро правя маслени маски от време на времe(на около 10ина дни се пада) и ползвам ДПШ на Редкен. Доволна съм, че започнах да работя в тази посока. Може пък да се посгъсти и съживи косицата ми. Embarassed
2.Продукти на Алтерна още не съм ползвала. Още обмислям поръчката. Crazy

След маслена маска на скалпа и косата какъв шампоан е добре да се използва?

kate_p, каква маша използваш? Чудя се дали да не започна и аз да си правя къдрици. newsm78 Целта ми е обем на косата.
  bouquet

# 91
1. Какви грижи прилагате за скалпа ? - доскоро никакви грижи не полагах, но и никога не съм имала проблеми като сърбежи, пърхут или мазен скалп. Отскоро правя маслени маски от време на времe(на около 10ина дни се пада) и ползвам ДПШ на Редкен. Доволна съм, че започнах да работя в тази посока. Може пък да се посгъсти и съживи косицата ми. Embarassed
2.Продукти на Алтерна още не съм ползвала. Още обмислям поръчката. Crazy

След маслена маска на скалпа и косата какъв шампоан е добре да се използва?

С какъвто ти харесва вида и след това  Peace  Аз предпочитам протеинов  Wink

# 92
  • Велико Търново
Аз нямам проблем с отмиването на масла, всякакъв ш-н се справя добре - и хидратиращ, и протеинов, и дълбокопочистващ. Единствено, не използвам тези на Напура, заради по-голямото съдържание на натурални съставки не са толкова пенливи и по-трудно отмивам Peace

# 93
Между другото как ви се струва комбинация от:
- ДПШ на Лореал.
- Шампоан за чувствителен скалп на Керастаз
- Хидратиращ балсам на Макадамия
- Кератинов 2 минутен реконструктор на Афиджи?

Описвам си косата (според мен де)- нормална към мазна коса, с омазняване в корените и леко сухи краища. Не много рядка, но не и гъста, склонна към наелектризиране (доста). Скалпа периодично ме сърби, но не много, примерно 3-4 пъти дневно. Без обем и леко стърчащи ркаища...

Ама и аз как го описах...  Mr. Green Simple Smile

Благодаря!
Всичко това на едно миене.....е меко казано прекалено ooooh!
След ДПШ няма абсолютно никаква нужда да ползваш друг шампоан. Той е напълно достатъчен. Рискуваш премиване. Затова си избираш с какво да миеш - или с единия, или с другия.
По същия начин стои въпроса и при 2-минутния реконструктор и хидратиращия балсам. Ако косата ти има нужда от повече протеин, залагаш на 2-минутния, ако решиш, че имаш нужда от хидратация - слагаш балсама. Двете последователно е абсолютно излишно.
Ако все пак си си наумила да си ги ползваш на едно миене балсама и реконструктора, то никога не нанасяй реконструктора след хидратиращ балсам! Реконструктора е протеинов. За да се отворят люспиците на косъма и протеинът да проникне между тях, преди това косата трябва да бъде измита или с протеинов шампоан, или с ДПШ. Всичко хидратиращо затваря люспиците на косъма и протеинът след това не само че няма да свърши никаква работа, но и рискуваш да ти разхвърчи здраво косата. Така че правилната последователност е протеин и след това хидратация, а не обратното Peace

# 94
Аз нямам проблем с отмиването на масла, всякакъв ш-н се справя добре - и хидратиращ, и протеинов, и дълбокопочистващ. Единствено, не използвам тези на Напура, заради по-голямото съдържание на натурални съставки не са толкова пенливи и по-трудно отмивам Peace

И аз това го забелязах с Пюр кератина на Наши - сложих 3 пъти за да не ми е мазна косата  ooooh!  и разбрах, че е по добре с някой по ненатурален  Mr. Green

# 95
  • София
Между другото как ви се струва комбинация от:
- ДПШ на Лореал.
- Шампоан за чувствителен скалп на Керастаз
- Хидратиращ балсам на Макадамия
- Кератинов 2 минутен реконструктор на Афиджи?

Описвам си косата (според мен де)- нормална към мазна коса, с омазняване в корените и леко сухи краища. Не много рядка, но не и гъста, склонна към наелектризиране (доста). Скалпа периодично ме сърби, но не много, примерно 3-4 пъти дневно. Без обем и леко стърчащи ркаища...

Ама и аз как го описах...  Mr. Green Simple Smile

Благодаря!

Това всичкото на едно миене ли искаш да го сложиш  newsm78

Ами мисля примерно ДПШ два-три пъти месечно, само него. За почистване на скалпа.

И на следващите миенета да редувам
- един път Керастаз + реконструктор,
- един път Керастаз + балсам.

Като към това ще добавя и някаква термозащита, която още не съм избрала и това ми е идеята.
За първи път ще използвам професионални продукти за това така ги изредих, защото мисля да купувам някаква цялолстна грижа и се чудех кое как да комбинирам и какво ми е необходимо. След толкова следене и четене на коментари по темата измислих това за моята коса Simple Smile

# 96
Аз затова си ползвам ДПШ след масла. Най-бързо и ефективно ги сваля. Не виждам смисъл да си хабя останалите шампоани с нанасяне по 3 пъти само за да измия едни масла. Но всеки си преценя Peace

# 97
  • Belgium
Малко спам, но нямаше как да не го споделя  Grinning

http://www.boredpanda.com/disney-princesses-realistic-hair-loryn-brantz/

# 98
Да споделя положителното си мнение за шампоана на Алфапарф с бамбук. Много ми допада, изключително свеж и приятен аромат, почиства добре скалпа. След това обаче задължително трябва да се сложи маска или балсам, защото изсушава малко косата. Поне моята де, която е с мазни корени и сухи краища.
Хидратиращата маска на Вела Енрич също ми харесва, но от нея косата ми става много мека и неподдаваща се никаква прическа след това.
Като цяло косата ми е доста капризна и странна. След фризьор прическата ми издържа не повече от 15 минути.  Joy

# 99
  • Стара Загора
В Арлен вече е заредена новата серия на Керастаз.Нещо не съм впечатлена.

# 100
  • Бургас / София
http://arlen.bg/product.php?ProductID=1673 Аз пък съм впечатлена  Heart Eyes

# 101
  • Belgium
В Арлен вече е заредена новата серия на Керастаз.

На картинките пише Очаквайте скоро  Thinking

Оставам с впечатление, че серията още не е налична.

# 102
  • Велико Търново
И на мен ми звучи впечатляващо, а особено след цените на Алтерна, които разглеждах до момента, Керастаз ми се струва евтиния Mr. Green

# 103
  • Живее на Луната
Новата серия на Керастаз хидратираща ли е и как стои спрямо другите им подобни серии (по-силна, по-слаба)?

# 104
  • Бургас / София
Ексфолиращата маска и шампоанът ще се взимат, ама от Арлен са първи даже и от Английските сайтове  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт