Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 293
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 105

Мисля, че очакват. И че наистина вярват, че така ще стане. Говорил;а съм с гърци, наистиан това мсилят.
Ще останат неприятно изненадани обаче. Германия едва ли е богата страна, защото си раздава парите на сиртакопроизводители... Mr. Green

Не знам - има много съображения и в двете посоки. Но все пак мисля, че ЕС не може да си го позволи, не ГЪрция, а лошият й пример. Вече в другата тема го казах - ако се случи с Гърция, "неплащачите" ще спечелят и в Италия, и в Испания, че и във Франция (тя Англия и без това е с единия крак навън)  - а това означава просто фалит на целия ЕС - и икономически, и политически разпад.

# 106
  • Пазете Гор
Според някои демокрацията е като секса - трябва да опиташ всичко, че да разбереш какво ти харесва. Та гърците са на път да пробват една шарена шумна микстура. Не бих я нарекъл нова - тия идеи, дето ги плещи Ципрас са на по век и отгоре, изпробвани са тук и там. Искрено желая в Гърция някак нещата да сработят за добро.

Медиите на елините са вторачени във всяко дребно изявление на някой от новите политици и така неусетно на всяка фраза и реплика се придава сакрален, концептуален смисъл, а чуждестранните медии ги тиражират, като че са намерили скрижалите.

Тукашната съветска радио-дружинка очерта с няколко думи пропагандната схема, по която ще говори за Гърция: сега те се опитват да се "борят за народа", но "неолибералните фундаменталисти", "подстрекавани отвъд океана", ще им пречат и саботират. Абе стара работа - каквото и да стане - виновен е Рейгън.

Наследниците на византийската дипломация може би ще се опитат да повторят тактиката на Тито и Чаушеску - да балансират между запада и Русия - колкото да извлекат някакви временни изгоди. Тия балкански тарикати дояха по две крави, но аз не мисля, че винаги хващаха точно вимето. Изобщо на Балканите обичаме тарикатите, затова и умеем да кърпим лански потури. Колкото и обаче да е разгърдена ризата на егейския Че, то като инженерин може да смята дотолкова, че да прецени кой пазар на маслини и ранни краставици е по-голям - 140 млн руски или 550 млн европейски.

Каквото и да си говорим - младежът определено към момента импровизира, и е неразумно да се ловим на всяка метната дума.

# 107
Има един съвет към любителите на птици: "не хранете синигерите през зимата"
Ако ги храните две зими, а на третата не, това е сигурна смърт за тях, защото ще са отвикнали да се хранят сами.
Гърците сега са в положението на синигерите.
И всичко това не е случайно.... Mr. Green

# 108
просто е невероятно , че и Гърция се води по руския мозък ,
докъде ще ги доведе това е ясно , но защо го допускат ?!?! ....

# 109
Герри, ти си точно за политик родена. Кандидатирай се, имаш дар слово, лесно се въодушевяваш,
лесно се палиш- значи- Ши- тъ- избИрем! Ама после да не обърнеш плочата,
и да вземеш да мънкаш...

# 110
Нали, ние в Бг отдавна сме загърбили популизма, Mr. Green
популизма e запазената марка на комунистите- ''асфалт не се яде '' , ''пицата е постна '' и затова сме доникъде ...

помня , помня ти как неспирно флудеше , докато падне Борисовото правителство и дойде това на Орешерски ,
само няколко месеца по-късно се покрихте , а после дойде и фиаското ....

# 111
Не съм се покривала, просто има елементи с които е безумно да разговаряш, и тази тема на там отива за това се отписвам от нея.Не ми е нужно , разни непознати, да ме обиждат и да говорят глупости.Аз имам достатъчно инфо от  гръцката и друга преса за да търпя, хора с лабини нерви, да пишат несериозни неща.Желая ви приятен ден.Аз съм до тук

# 112
  Върни се като падне Ципрас, да видим какви са резултатите Grinning

# 113
Гърците вече просто нямат свежи идеи. Да надхитриш старите европейски лисици като развяваш овехтели плакати на Че е само хумористично, ако не и предизвикващо съжаление...

# 114
Не съм се покривала, просто има елементи с които е безумно да разговаряш, и тази тема на там отива за това се отписвам от нея.Не ми е нужно , разни непознати, да ме обиждат и да говорят глупости.Аз имам достатъчно инфо от  гръцката и друга преса за да търпя, хора с лабини нерви, да пишат несериозни неща.Желая ви приятен ден.Аз съм до тук

Е, стига де.. LaughingНе се отписвай.  Дай това инфо от гръцката преса, интересно ще е. Колкото повече мнения, толкова по добре, а когато има и директно от източника (гръцката преса) най - добре.

Цитат
Мисля, че очакват. И че наистина вярват, че така ще стане.

Да, Попи и аз мисля, че точно това и очакват. То и изборите си го доказаха. Преди да тръгна за градината на малката, чух по новините, че Жан - Клод Юнкер бил категоричен, че за опростяване или намаляване на дълга и дума не може да става. Утре щели да обсъждат нови санкции срещу Русия. ЕК съжалявала за позицията на Гърция, но май това нямало да промени нищо.

# 115
  • MI
Оле', не четох 15на часа и виж какво се публикувало  Laughing

За кариерата на Ципрас - преди да го сравнявате със Станишев да бяхте отворили уикипедия:
https://en.wikipedia.org/wiki/Alexis_Tsipras
Да не забравяме как функционира тук - кой е тати на Станишев. При Ципрас е малко по-различно.

Попея, не че нещо, ама втория линк, който ти сложих беше на мисля най-дълго (или един от най-дълго) управлявалите президенти на Италия  Laughing Доста уважаван човек, подаде оставка тези дни, че ще умре на президентския стол от старост иначе...

За Меркел - не казвам че задължително трябва да е икономист, но едно юридическо или икономическо образование като цяло помага. (То тук и пожарникар става ама....) Ако не, поне да се огради с добри експерти.... Колко пъти бе критикуван включително от САЩ ЕС за икономическата му политика, която води само до затъване много от членките?! Теорията на Гери е като тази за свободния пазар - прекрасна, но с много условия, които ако не са изпълнени е напълно погрешна. В случая - ако бе съюз от еднакви държави - супер. Но не е. И се приемат хиляди лобистки правила в полза на Германия - като сега за made in. Който го интересува да чете, на бг няма инфо почти но повечето от вас знаят ччужди езици... За това колко има изгода Германия от разпадането на ЕС вече писах. Да не говорим кой държи гръцкия дълг.... Може пък да станем свидетели на странни неща...

Аз като ви чета се чудя какво точно работите, сериозно. Имате ли някакъв досег с реалния бизнес в България или някъде в Европа? И то не с банки, телекоми и застрахователи, а с малки и средни предприятия, които са двигателя на почти всички европейски икономики? Или отговорът е твърдео НЕ, или не разговаряте с тях и не ги питате нищо за проблемите им... В противен случай нямаше да има нужда да ви обяснявам.

Обяснете ми, защото наистина не разбирам, каква е тази българска злоба към гърците?! Аз съм работила с гърци доста време и не виждам този мързел и тази огромна разлика като манталитет. Ние като сме толкова работливи как БВПто ни е 3 пъти по ниско близо от гръцкото при сходен брой население?

Не знам какво ще се случи в Гърция, но им пожелавам искренно успех. Явно са позагърбили популизма и гледайки министрите кои са може и да направят нещо. Ще поживеем и ще видим. Знам само, че това им е единствения шанс. Иначе ще станат бананова република. Или като България....

# 116

Обяснете ми, защото наистина не разбирам, каква е тази българска злоба към гърците?!
"Обичта" ни е взаимна.
ПП: Гърция със сигурност върви към банановите републики. Ако са си мислели , че ще дават наклон в Европейският парламент и ще имат място в локомотива като помощник машинист, сега им се предлага мястото на ваксаджията.
В ЕС всеки ще работи според способностите си и наклонностите си. Който може да произвежда ще произвежда и ще задава общата политика, другите ще лъскат обувки и ще живеят според чергата си-тоест скромно, други още по-скромно. Времената, в които гръцките пенсионери вземаха колкото немските, ще се помнят векове напред и ще се пеят песни, оди и разнасят легенди, защото никога повече няма да се повторят.

# 117
  Кой е казал, че сме работливи? И ние сме същите, и ние си избираме Ципрасоподобни, ако ни обещаят подобни неща.

А биографията не ни я показвай, лично аз се информирах. завършил е и е поработил, но още преди да завърши е заел пост в местния комсомол и оттам все нагоре. Заниманието с обществена дейност и политика на такова ниво отнема цялото време, те със Станишката затова нямат време да работят.

# 118
Обяснете ми, защото наистина не разбирам, каква е тази българска злоба към гърците?! 

И аз трудно си го обяснявам. Има вероятност да е породено от завист.

Иначе ще станат бананова република. Или като България....

Нито бананова република ще станат, нито като България. Не знам как въобще някой сравнява.  Tired

# 119
  Кой е казал, че сме работливи? И ние сме същите, и ние си избираме Ципрасоподобни, ако ни обещаят подобни неща.

Недей така де. Бялата златка взе 4 процента все пак.
Гърците попиха толкова пари и освен да ги профукат по кафаните друго не можаха да измислят.
А от нас Батюхата само вземаше и вземаше и скубеше....и ни завеща едни недосегаеми комуняги.

Ако бяха в нашето положение гърците щяха да изчезнат, каквито са нежни.

Общи условия

Активация на акаунт