Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 896
  • 8 660
  •   3
Отговори
# 7 200
Забележете, че там, където е голямата далавера, се предлага само да се налеят допълнително чужди пари в държавната бездънна яма. Защото ако се приватизира наистина, как ще крадем в огромни мащаби?

Нашата енергетика е на същия хал. Даже се чудя как се изплъзнаха ЕРП-тата на времето. И те са единстеното читаво звено от цялата ни енергийна система. Защото всичко, което остана държавно, потъна в канала и е една огромна черна дупка. Гърците го мислят по същата схема.

Виж във Франция кой е собственик на Електрисите дьо Франс Wink Виж в Холандия кой е собственик на Хезюни (Gasunie)  

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 11:47 от Анонимен

# 7 201
Ако се обособят като отделни икономически субекти, става. Ако обаче си останат под общата шапка като някакви проценти - значи е само имитация на приватизация.

# 7 202
Като цяло не мисля, че ще го докарат до такива подробности.

Коригирам се, Мария е права - сега предстоят стачки, стачки, стачки.....

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 12:45 от Анонимен

# 7 203
Тепърва кредиторите ще оценяват дали приетите от парламента реформи са тези, които са им предложени на гърците.
После евентуално ще почнат преговорите за трети пакет.
А междувременно Гърция чака заем, за да не затворят съвсем банките.
И допря до наш Бат Бойко....и до Камерън... Mr. Green

Не е лесно да си грък в тези времена.
 Лесно тези 90 милиарда няма да ги пипнат, ако ги пипнат вообще, защото дочух как Шойбле пак заговорил за грекзит. Единственият начин за преструктуриране на дълга им бил с грекзит.

# 7 204
...Аз обаче съм оптимист и смятам, че ще си стъпят на краката. Ще минат години, но ще успеят.[/color]

Бих искала да споделям оптимизма ти. За съжаление за мен това, което се случва в Гърция, оставя много малко място за оптимизъм.
Точно това исках и аз да напиша.
Гърция се върна толкова назад, че сега наваксването ще ѝ коства много време. Няма какво да се заблуждаваме. Примери, които доказват това, има много.

# 7 205
...Аз обаче съм оптимист и смятам, че ще си стъпят на краката. Ще минат години, но ще успеят.[/color]

Бих искала да споделям оптимизма ти. За съжаление за мен това, което се случва в Гърция, оставя много малко място за оптимизъм.
Точно това исках и аз да напиша.
Гърция се върна толкова назад, че сега наваксването ще ѝ коства много време. Няма какво да се заблуждаваме. Примери, които доказват това, има много.

Е, години ще минат, и аз това казвам. Мноого назад се върнаха, мнооого. Изобщо дали осъзнават какво им причини Ципрас?

# 7 206
А това как ще се отрази у нас http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-gryckata-kriza/gryckite … balkanite-6039523 и изобщо- тревожно ли е ?  Thinking

# 7 207

Не мисля, че за БГ е тревожно. Те ще си продават дъщерните дружества, които са наши ЮЛ и са по нашия закон. И в БГ са, доколкото знам, дори печеливши - така че гръцките банки само печелят, че имат какво да продадат, което да струва нещо. А българските им дружества просто ще си сменят собственика и пак ще си работят, както досега. Вероятно ще има търг и ще ги продадат според оценката на активите им у нас (и в Сърбия, Румъния и т.н.) на някоя друга банкова група.

Те не само в БГ ще разпродават, и в Сърбия, и в Румъния, и в Македноия имат дъщерни банки.  

# 7 208
Драги дава още 900 милиона по ЕЛА. Така че да могат да се захранват банкоматите още няколко дни.
Скоро щял да я допусне и до QE.
Мислех, че регламентът беше да се купува само дълг от надеждни длъжници Mr. Green

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 16:42 от Анонимен

# 7 209
  • На земята, която е всъщност звезда.
Франчайзът на Старбъкс за България, който се държеше от гърци, вече е собственост на поляци. Интересно дали ще има други подобни промени.

# 7 210
Франчайзът на Старбъкс за България, който се държеше от гърци, вече е собственост на поляци. Интересно дали ще има други подобни промени.
Надявам се горещо! Например франчайзът на Икеа и Карфур.

# 7 211
Надявам се горещо! Например франчайзът на Икеа и Карфур.
И Лидл!

# 7 212
Еее, Лидл не е ли немска верига? А Икеа - шведска?

# 7 213
Еее, Лидл не е ли немска верига? А Икеа - шведска?
Са. Ама в България франчайзът им се държи от гърци и това си личи.

# 7 214
  • България-Швейцария
А българските им дружества просто ще си сменят собственика и пак ще си работят, както досега.
Т.е. пак ще го отнесе 'малкият' човек.
Практиката показва, че новите собственици идват с нови идеи, които не винаги са най-добрите, по правило сменят изцяло персонала, намаляват заплати и т.н., понякога решават изобщо да ликвидират фирмата и какво ли още не.

Общи условия

Активация на акаунт