Извинявай ама кой "налива" у нас? Инвестиции ли или студена вода? Къде ги видя тези наливания?
Гърция е някъде към средата и да, за неиндустриална държава е добре, даже. Правиш ли въобще разлика между индустриална държава и неиндустриална?
В чий очи е изглеждала силна? В очите на тези, които са и "наливали" ли?
Словакия е средна работа, много по - зле от Чехия, примерно, но да съпоставима е с Гърция. Словакия има добри съседи, които инвестират доста, е не колкото в Чехия, но все пак. Защо Словакия можела да се лишава? Ми това е все едно да попиташ как едни могат да развиват индустрия, а други не.
Аржентина не знам колко екпортноориентирана икономика има, но фалира заради..хм...нямаше и два милиарда долара. Моля ви!
Аржентина е експортно ориентирана - факт.
В България за налетите пари си направи справка колко ОП действат и с какви суми от ЕС структурни и кохезионен фонд. Само метрото в София е за около 1 милиард евро (това е само пример) - 80 % финансирано от ЕС.
Словакия е само пример. Ами като не могат да развиват индустрия, и стандартът им ще е на страна, която не може да развива индустрия - а те все още имат по-високи доходи от Словакия, която донякъде поне развива индустрия (пак като пример) .
Към момента не сме еднакви по БВП и доходи, но разликата в последните години стремително намалява: 2000 бяхме в пъти по-ниско БВП (мисля 3 пъти), сега сме на 18 000 срещу 26 000 - тоест с 30 % по-ниско (2014), но Гърция за 2015 ще има сериозен спад на БВП.
Но разбира се, всичко е възможно - ще гледаме. Те че ще спадат, е ясно, ама може и ние да се изложим, никога не късно да станеш за резил

Изглеждала е силна в очите на такива като теб и Зои