Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 290
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 485
о  , да , лежете вие на тая кълка , че сте пъпът на света , но не сте ,
Ирландия си качва БВП и ще достигне скоро този от 2009-2010 , а Гърция още не може да спре падането и БВП от 2009 ще  достигне пак в някоя паралелна вселена само ,
но това е , защото Гърция е пъпът на света , хаха , няма начин да е друга причината ,
а да - и ЕС й е виновен ...

# 7 486
Ами Зои трябва да ти пука поне малко , и на обикновения грък трябва да му пука какво се случва извън прекрасния му дом .Просто без да се мисли не става .
Ако мислиш ,че се хабя да пиша заради теб  Laughing споко ,в лека грешка си.Може и хиляди пъти да повториш колко е зле БГ и колко злобни и завистливи са българите ,за съжаление това няма да оправи положението в Гърция.
Гордост и достойнство явно в Гърция имат по различно тълкование  Laughing

# 7 487
Всички тука големи светици, сякаш ако не бяха от другата страна на границата последните 30 години, нямаше да се възползват да живеят достойно, ама понеже не са имали този късмет, сега ще изливат дребна злоба в някакъв си форум! Дерзайте!
Това изречение казва всичко!
Това е мисленето и манталитета на гърците и аз се радвам, че именно Зои, която се явява защитник на гръцката кауза, го сподели.

Иначе преди 10-ина дни аз четох едно интервю на Петрос Маркарис за швейцарския NZZ Am Sonntag. Ето какво казва той за варианта Грекзит и защо гърците не го искат:

»Ein Grexit wäre die Katastrophe, und zwar die absolute. Wer behauptet, wir hätten mit der Drachme doch ganz gut gelebt, vergisst etwas Entscheidendes. Wenn Griechenland zur Drachme zurückkehrt, werden jene Oligarchen, die ihr Geld bereits im Ausland haben, das Land für so gut wie nichts aufkaufen, und alles wird noch viel schlimmer.«

Според него хората ги е страх да се върнат към драхмата, защото олигарсите, които отдавна са си изнесли парите в чужбина, ще дойдат и ще изкупят страната и тогава ще стане още по-страшно.

Ако някой се интересува от цялото интервю: тук

# 7 488
"До края на 2011 г. Германия отчита, че е направила повече от 9 млрд. евро от кризата, тъй като инвеститорите се насочват към по-безопасни немски държавни облигации, но с близки до нулата лихвени проценти."
Колко ли е отчела към днешна дата? Пари направени с дисциплинираният труд на германеца?

Сама си дала отговора - да, с дисциплинирания труд на германеца!

# 7 489
Ана Бел, писания с нападки и високомерие много, фактите, обаче са други и ти поне си прозорлива за тях. Гърция е била силна, в Гърция има интереси, с нея се занимава цял свят вече толкова време. Важна брънка във веригата е и колкото и да се чудят някои защо и как, така е. Вярно е, че използват всички ходове, добри лоши правят го. Вчера четох какво казва един родопски помак В Гърция е зле държавата, но са добре хората, в България е точно обратното. Колко прозорливо! Пука ми на мен кой какви документи е подавал към ЕС и на кой какви са му борбите, след като примерно съм успяла с честен труд да имам свой дом, да отгледам 3 деца и да ги образовам. Всички тука големи светици, сякаш ако не бяха от другата страна на границата последните 30 години, нямаше да се възползват да живеят достойно, ама понеже не са имали този късмет, сега ще изливат дребна злоба в някакъв си форум! Дерзайте!

Така е Зои, хич не са прости нещата и хич Гърция не е там някаква си смотана държавица. Не казвам, че е Германия, но не е и "някакви си там гърци". Старая се да съм обективна. Аз уважавам мненията на всички пишещи тук. Хората са интелигентни, просто аз малко наклонявам везните към Гърция, защото ми се струва, че прекалено много, умишлено даже се омаловажава.

# 7 490
Ана Бел, нали знаеш, че точно на Попея е безмислено да обясняваш? Peace

Гръцкият парламент прие вторият пакет мерки и започват преговорите за новия заем.

Кое Хелимуд? Кое казва всичко? Лъжа ли е? Гледам си го през моята призма, не съм застъпник на гръцката кауза, ако зачиташ и други форуми, ще видиш колко народ е на моето мнение.

Сапфир, точно това не е!

# 7 491
Кризата в Гърция в своите основи не е в следствие на големи разходи в публичния сектор, а резултат от световната икономическа криза.

А, да, и четирите годишни времена са виновни.

# 7 492
Щом казваш Grinning
Сапфир, сигурно си неудовлетворена от развоя на събитията, знам колко се надяваше да няма нов заем, но има, приеми го, колкото и да не искаш.

# 7 493
Гърците наглите едвали не сами си взели парите, изяли ги и айде дайте още. .

Не "едва ли не", ами баш!

# 7 494
Те се справят надувайки балона.

Абсолютно! Но пък не мога да им отрека, че са водещи в НТП и точно той ще ни спаси от балона, който те надуват. По - точно от балона, който всички ние помагаме да надуват американците. Факторът време, изключително важен, видя се и за Гърция. В момента живеем в "икономиката на отлагането". Време ми дай, не пари, време. А защо отлагаме? Защото чакаме на НТП да открие нови енергии, подобрен изкуствен интелект, възобновяеми енергии, а оттам и блага, икономика на машините и андроидите. Абе нова икономика, може и без пари, защо не?

# 7 495
Кое Хелимуд? Кое казва всичко? Лъжа ли е? Гледам си го през моята призма, не съм застъпник на гръцката кауза, ако зачиташ и други форуми, ще видиш колко народ е на моето мнение.
Зои, аз съм почернила твоето собствено изречение, което синтезира гръцкия, а защо не и балканския манталитет. Има ли нужда пак да го повтарям?
Не е лъжа, точно това казвам, че не е лъжа. Така са си мислели и гръцките управници, когато са подписвали години наред споразумения за нови заеми. Те просто са се възползвали от грешките и на еврочиновниците. А такива има, никой тук не го е отрекъл.

Петрос Маркарис го е казал много точно в интервюто.

# 7 496

Е, дайте по-нови данни, де.
Не ми се сравняват данни от преди 10 години.

2015
http://www.gehaltsreporter.de/gehaelter-im-ausland/
Alle unsere Gehaltsangaben basieren auf Basis eines Umrechnungkurses von 1 Euro = 1,20 CHF und müssen je nach aktuellem Kurs angepasst werden.
Als grobe Umrechnungsformel für Gehälter bis etwas 70.000 € hat sich bewährt, den €-Betrag für eine vergleichbare Stelle in Deutschland einfach zu verdoppeln und das €-Symbol durch CHF zu ersetzen (Beispiel: Ein Bruttogehalt von 50.000 € in Deutschland sollte in der Schweiz knapp 100.000 CHF entsprechen). Diese 2:1 Rechnung kann je nach Branche, Position und Qualifikation natürlich deutlich abweichen. Als Putzkraft, Kellner oder an der Migros-Kasse gibt es rund 4.000 CHF pro Monat, eine Sekretärin liegt bei ca. 6.500 CHF, ein Gymnasiallehrer kommt leicht auf 12.000 CHF.

Които се компенсират , освен ако не живееш на границата и не пазаруваш в Германия, но явно няма равенство и братство. Както в комунистическото изказване одеве.

# 7 497
Балканският манталитет е неспасяем синдром, за добро или лошо. Лошото е, че след 26 години на преход ние все чакаме и се надяваме да заживеем по-добре, ако през всичките години на разграбване на нашата страна имаше малко и за хората, сега едно цяло поколение, щеше да е с друго мислене, освен по-висок стандарт.

# 7 498
  • София
това с експотното ориентиране на икономиката не е съществен аргумент, защото със същата тази експортно ориентирана окономика са фалирали. ако беше толква важен фактор въобще нямаше да фалират. Факт е че структурата на икономиката си е една и също и преди и след фалита, но винаги след фалита има период на нарстване на БВП и стабилизиране на икономиката. А при Гърция туризма си е вид експорт, но на услуга. не казвам че със сигурност след фалит Гърция ще шецъфне и върже, казвам че фалита не е страшен и в повечето случай се отразява добре на икономиката. може и краткосрочно но добре

Добре е да се разбере защо е така.
При фалит, вземанията се отписват - просто зачеркват човека, фирмата, държавата. Ако може да вземат нещо кредиторите, вземат, ако не, пият една студена вода. И понеже пият една студена вода - все пак не могат да вземат и последната риза на длъжника (не е като да не са се опитали де), той започва така да се каже "на чисто" без никой да го притеснява да си работи и да си трупа парички. Да, ама след един фалит, както добре знаем, е трудно човек, фирма, държава да си стъпи на краката. И...ако не успее бързо да се поокомуши хоп, следва нов фалит. Обикновено е защото не си взема ПОУКА от фалита или пък, защото се прави на утрепана лисица и си му харесва така да живее. (за буквалистите - метафора, дано да разбрахте какво казвам с нея). Peace

# 7 499
Всичко това добре, ама защо при фалит да отпадат дълговете? Thinking
След нашия мораториум нищо не ни отпадна, нали?

В случая с гръцката държава има много неща за покриване на дълговете, стига да има достатъчно твърда позиция отсреща.

Зои, не съм се надявала да няма заем, аз казах, че смятам третия пакет за сигурен много преди гласуването в гръцкия парламент. Просто изтъквам, че според мене това е грешен път. Все едно да имаш рак и да не се оперираш, ами да се лекуваш с хомеопатия.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 16:30 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт