Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 222 962
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 605
  • София
Популе, днешният рейтинг е сбор от шарени мнения, просто, ако ще наричаме народ шизофренясъл за избора си, то и ние сме били такива. Ей, на аз не симпатизирам на Бойко, но той си има верни фенове-шизофреници ли са?

И защо не симпатизираш на Бойко? Thinking

# 7 606
Оф, то всички ти станаха криви и масовка ,ограничени .....
То всъщност писанията ти са все в тази насока ,по темата почти нищо съществено .
Питаме те в прав текст с думи прости да кажеш вярваш ли още в тайния план на Ципрас и смяташ ли ,че това което той направи бе разумно

# 7 607
А трябва ли Grinning, Популе?
Iliana, че се разпознаваш в масовката е твой проблем Laughing

# 7 608
  • Earth
То всъщност писанията ти са все в тази насока ,по темата почти нищо съществено .
Питаме те в прав текст с думи прости да кажеш вярваш ли още в тайния план на Ципрас и смяташ ли ,че това което той направи бе разумно

И аз питам.

# 7 609
Нещо прегряхте май, какво ви пука аз какво мисля и защо да ви давам обяснения?  newsm78
 За днес стига толкова съм се забавлявала с вас, приятен ден!

# 7 610
А трябва ли Grinning, Популе?
Iliana, че се разпознаваш в масовката е твой проблем Laughing
Тъй да бъде ,детинските дракания не са ми любимото занимание .
Нещо съществено по темата можеш ли да напишеш ,като това да  не включва обиди собствената ти страна и пишещите в темата ?
Ти си там ,ти харесваш и се доверяваш на Ципрас ,ти очакваш от него да подсигури добро бъдеще за детето ти  -какви са мотивите ти ?

п.п. не ти се мисли, не ти се дават обяснения ,ама ти се чудя на начините за забавление .
На мен наистина ми е интересно как феновете на Ципрас мотивират подкрепата си и вярата си в него ,та за това питам .

# 7 611

Права си - това за авансовия данък   (тоест, не на края на годината, а в момента на получаване) е в плана на Тройката за предварителните мерки от юни 2015 - за корпоративен данък и индивидуален предприемач, а не за физически лица :

Замислих се - а какво пречи работодателят да не го изплаща всеки месец, а да го задържа за себе си като оборотни средства? Имаш ли наблюдения върху това?

наблюденията са ми скромни.
В края намесеца по електронен път се подават пенсионните и здравните удръжки, ДОД, както на работодателя, така и на служителя. Анализ на брутната заплата, % удръжки, сума ДОД и т.н.
Сега се подават данъчните декларации за 2014. Знае се (примерно за мен) каква е сумарната сума за бруто заплата (за изтеклата 2014), сумите от пенсионни издравни осигуровки, сумата ДОД. След подаването се преизчислява ДОД и ако удържаната сума е по-малка ти идва честитка, че трябва да се доплати Х евро.

Мисля че, специално за ДОД,  трудно може да се задържи като оборотни средства.
но предполагам, че хватки винаги могат да се намерят и измислят.

За едноличните фирми доход до 50.000 евро се облагат с 29%, над тази сума с 33%. Едиснствено не знам от кога влиза в сила. 

# 7 612
Мери Джейн и ти почна с шизофрениите, ами обясни си го, нали до скоро живя там, познаваш манталитета им. Предишните правителства приемаха реформите като заповед, въвеждаха, какво се изпълнява е друг въпрос. Така изминаха 5 години на все по-голяма стагнация и безработица и хората виждаха само черното- Не е добре, криза е! Дойде Ципрас на бял кон и им обеща това, което искаха, после се започнаха стойките на евро срещите, Браво, опъна им се. После референдумът- Какъв добър управник, пита ни какво да правим! После сделката- Ами то беше лошо, колко по-лошо може да го направи Ципрас, той се бори.
Изобщо не подкрепям, просто така си обяснявам днешният му още по-висок рейтинг, от отколкото зимата, също и, че няма алтернативен лидер в момента.

Много правилно си си обяснила рейтинга на Ципрас, Зои. Точно това са причините, за съжаление обаче това е чист популизъм. Ще ти кажа защо, защото Ципрас просто няма избор освен да слуша кредиторите и да изпълнява споразумението. Никой на негово място няма друг избор. Големият въпрос е ще успее ли с реформите? И отговорът не го знае нито Гардиън, Икономист, Телеграф, Екатерини и която и да е друга медия. Аз лично, въпреки че грам не симпатизирам на комунистите, му пожелавам успех, защото за всички ни е важно Гърция да премине през това изпитание и да тръгне да изплува. Защото тя може, сто пъти съм го писала.
И да, хората там определено са загрижени за бъдещето на децата си, не мисля, че подигравките и злорадството са удачни изобщо, нито на нас ще ни донесат позитиви. На всеки народ като му обещаеш сладки приказки веднага ще се хване на въдицата, не виждам какво толкова учудващо има, че повярвали на Ципрас. А наш Боко като лъжеше при първият си мандат, че ще вкара Станишев и Доган в затвора, да не би да го направи? А като най - нагло непрекъснато си измиваше ръцете с предните правителства, докато провеждаше разговорът "Ало, Ваньо"? Или това, че изобщо нямаше програма, а само мантрата "Станишев и Доган". Хората втори път го избраха и много странно за здравият разум, но назначения като вторият мандат на Ваньо Танов, а и не само останаха без протестни. Ама иначе друго си е да се подиграем и да злорадстваме на гърците. И, да както и Мария отбеляза, хората имат деца и се надяват на поне сносно бъдеще. И да, Гърция си е основният виновник понеже знам какъв въпрос ще последва, ама не е само тя. Има и една думичка, която се казва "контрол" и ако е непонятна за европейските лидери, то сега дълбоко ще им се запечати в главите, иначе още Гърции ще почукат на "вратата на фалита".

# 7 613
Защото тя може, сто пъти съм го писала.

Анабел , много сърцато се включваш , чак ти се чудя ,
Гърция не го може и няма значение дали ще е Ципрас или друг - тя не го може и точно затова от 2009 ( след като е изхарчила взетото ) се връща по обратния път надолу и това ще продължи ,
докато се върне там , докъдето може ...

# 7 614
Защото тя може, сто пъти съм го писала.

Анабел , много сърцато се включваш , чак ти се чудя ,
Гърция не го може и няма значение дали ще е Ципрас или друг - тя не го може и точно затова от 2009 ( след като е изхарчила взетото ) се връща по обратния път надолу и това ще продължи ,
докато се върне там , докъдето може ...

Ще видим. Мисля, че няма проблем да стигне нивата от 2009 с добре направени реформи. Но времето ще покаже.

# 7 615
  • Earth
Добре де. Ципрас е дошъл на бял кон. Обещания.  Светло бъдеще. Обаче проваля  държавата с трясък. Подписва още по - неизгодни условия. Започва продажба на държавни активи. От неговите необмислени действия следва - дефолт, хлопване на банките и борсата, увеличаване на рецесията, безработицата и цените на продуктите.  И няма план Б. Как се обяснява рейтинг при това положение ? Със шизофрения ?

# 7 616
наивитетът ти е впечатляващ , наистина , като едно малко дете си ....

единственото , което може Гърция е да нахалства до безбожие - ето в това няма равна на себе си ,
оттам нататък са много далеч от истината и това тепърва ще си личи , колкото и да веят знамената и да викат ''охи'' и ''край на икономиите'' ( незабравими сцени ще си останат тези със знамената , както и коктейлите Молотов с/у полицията )...

# 7 617
Добре де. Ципрас е дошъл на бял кон. Обещания.  Светло бъдеще. Обаче проваля  държавата с трясък. Подписва още по - неизгодни условия. Започва продажба на държавни активи. От неговите необмислени действия следва - дефолт, хлопване на банките и борсата, увеличаване на рецесията, безработицата и цените на продуктите.  И няма план Б. Как се обяснява рейтинг при това положение ? Със шизофрения ?

Не. С ирационалност. Народа не знае нищо за икономиката, нито за мерките, които трябва да се предприемат. Народа не е експерт, народа е една емоционална тълпа. Народа иска някой да се изрепчи на изедниците, на гаднярите, които не дават. Да, тропне по масата и да каже "НЕма да платя, бе. Вие ли ще ми кажете кога и колко да ям и пия". Това иска да чуе народа и го чува непрекъснато от Ципрас. Точно, както Зои го е описала. Народа иска да види среден пръст размахан на германците, защото според народа те са лошите, че не дават. Как може от народа да се очаква рационалност, че той си е "объркано стадо". Ами ние не сме ли същите? Колко хора казват "Е какво ни даде ЕС". Нали, на нас все ни дават, та и сега, пак да ни дават и дива завист и злоба, че на комшията (Гърция), който задължително е по - тъп от нас, дали повече. Въпроса е в даването. Не напразно дадох пример с нашият Боко. Защо го избират, защото бил "народен човек, смее се като бай Тошо, даже говори по подобен начин, простее по народно му". За това е думичката "популизъм", демек това, което народа иска да види, а не това, което трябва реално да се направи, защото народа не знае какво трябва да се направи, а и няма да му хареса, знаят го само единици граждани, които дори в повечето случаи не са и гласоподаватели.

# 7 618
Анабел ,
и ти като МГ18 все натам биеш , спри се
Бойко Борисов няма абсолютно нищо общо с Ципрас , не е имал , няма и да има ,
общото с Ципрас е Атака с техните ''1000 лв. заплата и 500 лв. пенсии'' или БСП с ниската цена на тока , но и там не се хващат толкова много ....

точно един антипопулистки израз ''Пицата е постна'' бе любимото за плюене на Дянков и първото правителство на ББ ...

# 7 619
  • Earth
Аз затова дадох примери за неща видими и от обикновените хора. Как по дяволите се скрива празния банкомат ?

Общи условия

Активация на акаунт