Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 222 962
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 590
Капиталов контрол, хубаво, ама то колко пари оставиха гърците в банките?l Вече толкова малко, че могат да бъдат гарантирани.
Варуфакис е за съд, да, пропиля на покер дестки милиарди. А поне да имаше коз!

# 7 591
Зои не ще да си говори с мен за виждането си за третия бейл-аут, нито за плана Б  Sad  

Капиталовият контрол има много други измерения (и те засягат точно бизнеса, не пряко гражданите), освен парите кеш от банкомат - - а и тези пари в кеш са от ЕЛА, и са точо с цел да не се случат граждански размирици и хаос. Тоест, това е част от наркотика, за да се притъпи болката на хората от това, което се случва.  

Не са разрешени външните, както и Мария каза. Да не гворим за кредитирането, което липсва, и как това отново влияе на сериозния бизнес, за когото е нормално да ползва кредит за дейността си. Ама сега, подробности....

Мери Джейн, оставиха 35 милиарда (поправям се, според Ройтерс към края на април били 133 милиарда, но с темповете на теглене по 1-2 милиарда на седмица, вероятно трябв ада са около 110 милиарда - но ако някой намери по-точно, нека постен)

http://uk.reuters.com/article/2015/06/18/uk-eurozone-greece-bank … KBN0OY1TK20150618

А във фонда за гарантиране имало 1-2 милиарда (по спомени и за двете числа) - така че няма как да са гарантирани. Според мен, има 3 възможности - или бейл-ин и орязване на влоговте, или още 20-30 милиарда за рекап на банките отгоре на онзи заем от 80 милиарда, или бърза продажба на активи за 20-30 милиарда. Аз лично залагам на първото, но ще видим.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 15:28 от Анонимен

# 7 592
Попея, не влизай и ти в масовката, макар че я обичаш, когато е на твоя страна и недей да цитираш всяка моя дума.
 Не се абстрахирам от нищо, ясно виждам нещата, това, че не блея с общото стадо тук, какъв кофти политик е Ципрас и покер играч Варуфакис, не значи, че не виждам. Просто ми липсва с кой да обсъждам моите си гледни точки без да се вкарва сарказъм.
И да, не искам да обсъждам с теб, ти си непостоянна в изказванията си.

# 7 593
Molive, това пък за нашите данъци имаш ли някакво инфо кой, кога, колко плаща? До май плащат пенсионерите предимно, защото така са научени, а и защото има отстъпка. Колко хора познавам, които не знаят данъчното къде е, ама какви парцалки има в Мола-да! Виждала съм с очите си много случаи на осъдени плащания със съдия изпълнител за неплатен данък сграда, например, който е 60 лв., от човек с телефон за 1000 лв. Като ще сочим с пръст другите, да сме коректни първо със себе си!
Става дума, че половин година в БГ бачкаме само, за да плащаме данъчните си задължения към държавата, и после почваме да изкарваме за узо и сертаки.

Това е за само местните данъци, а ДОД се удържа авансово при получаване на дохода. Нещо, което искат да въведе Гърция и на което тя се съпротивляваше до преди Ципрас да се съгласи на условията на третия бейл-аут. Сег аще гледаме дали и как ще го въведат.

# 7 594
Това е за само местните данъци, а ДОД се удържа авансово при получаване на дохода. Нещо, което искат да въведе Гърция и на което тя се съпротивляваше до преди Ципрас да се съгласи на условията на третия бейл-аут. Сег аще гледаме дали и как ще го въведат.

В грешка си. Пишеш неща, за които не знаеш.
ДОД се удържа при всяко получаване на заплата.
След това работодателят всеки месец изплаща ДОД на държавата.
Така, че това е въведено.

# 7 595

В грешка си. Пишеш неща, за които не знаеш.
ДОД се удържа при всяко получаване на заплата.
След това работодателят всеки месец изплаща ДОД на държавата.
Така, че това е въведено.

Права си - това за авансовия данък   (тоест, не на края на годината, а в момента на получаване) е в плана на Тройката за предварителните мерки от юни 2015 - за корпоративен данък и индивидуален предприемач, а не за физически лица :

http://blogs.ft.com/brusselsblog/files/2015/06/Greek-crediors.pdf

Adopt legislation on
...require 100 % advance payment for corporate incomе as well as individual business income tax

Има и за фермерите, за облагае на техния доход, и за субсидията на течното гориво.

Мернах, че искат от тях до 8 август да са ги гласували тези неща.

Замислих се - а какво пречи работодателят да не го изплаща всеки месец, а да го задържа за себе си като оборотни средства? Имаш ли наблюдения върху това?

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 15:31 от Анонимен

# 7 596
Попея, цитирай ме, не ми пречиш, даже напротив, просто те посъветвах да не си с масовката Peace
 Айез, тя често изразява неща, за които не е особено компетентна, но го прави с приятен изказ и внушава познания. Точно за Дръжте крадеца, ще пусне тук нещо, ако не я засече някой, да се брои за вярно Simple Smile

# 7 597
Попея, цитирай ме, не ми пречиш, даже напротив, просто те посъветвах да не си с масовката Peace
 Айез, тя често изразява неща, за които не е особено компетентна, но го прави с приятен изкаш и внушава познания. Точно за Дръжте крадеца, ще пусне тук нещо, ако не я засече някой, да се брои за вярно Simple Smile

С най-голямо удоволствие се поправям, ако някой ми покаже, че греша в нещо Wink - в разговора и аз научавам различни неща. Само че ти не си в състояние да го направиш, за мое съжаление....

А пък дали аз знам или не знам, това няма да помогне, нито да навреди  на тези, които са в Гърция в момента. Най-добре е за тях ТЕ да знаят.

Аз само наблюдавам събития, които се случват рядко и поне досега не бях виждала на живо- като това някой да разиграе на покер цяла държава.

# 7 598
Poppea, нали 25 милиарда от последния пакет ще отидат за заздравяване на банките? Срещу 35 милиарда влогове, е почти сигурна гаранция! (Поне с бакалски сметки...) Надявам се да няма отязване на влогове, нали в Кипър било прецедент и подписали да не го правят повече. А и къде ти в Гърция влогове от 100 000, всичко е в Бурканбанк и под дюшека вече!
Или има някаква тотална шизофрения, или аз нещо не мога да разбера. Ципрас сключи много неизгодна сделка, а популярността му не намалява, даже расте! Едва ли не национален герой, едновременно Че, Уго и Фидел (3 в 1), "стигна до там, докъдето друг гръцки политик не е успявал", "рискува живота си заради нас", "различен от всичко останали, управлявали досега" и т.н. В партията му цари същата шизофрения: една трета гласуват срещу мерките на правителството, но Сириза продължава да е единна и политиката й се осъществява с подкрепата на...опозицията?

# 7 599
Poppea, нали 25 милиарда от последния пакет ще отидат за заздравяване на банките? Срещу 35 милиарда влогове, е почти сигурна гаранция! (Поне с бакалски сметки...) Надявам се да няма отязване на влогове, нали в Кипър било прецедент и подписали да не го правят повече. А и къде ти в Гърция влогове от 100 000, всичко е в Бурканбанк и под дюшека вече!
Или има някаква тотална шизофрения, или аз нещо не мога да разбера. Ципрас сключи много неизгодна сделка, а популярността му не намалява, даже расте! Едва ли не национален герой, едновременно Че, Уго и Фидел (3 в 1), "стигна до там, докъдето друг гръцки политик не е успявал", "рискува живота си заради нас", "различен от всичко останали, управлявали досега" и т.н. В партията му цари същата шизофрения: една трета гласуват срещу мерките на правителството, но Сириза продължава да е единна и политиката й се осъществява с подкрепата на...опозицията?

Ами не мисля, Мери Джейн, че е така - поне в това, което беше изнесено от медиите, 25-те милиарда за рекап на банките трябва да дойдат от продажбата на тези активи, заделени във фонда за 50 милиарда.

Освен другото, рекапитализация на банките не е точно осигуряване на пари за изплащане на депозитите, защото ако им дадат тези 25 милиарда и те ги дадат на депозиторите, банките пак ще са фалирали, защото ще си раздадат заемния/събрания капитал (всъщност депзитите са задължения за банките, техен кредит), собствен те вече нямат, а имат несъбираеми вземания (раздадени като кредити).  Изобщо банковата система в гърция е пълна каша в момента и се иска много внимателно проучване какво се случва и какви са нуждите на сектора - което ще правят Тройката/Четворка.

И освен другото, намерих данни към края на април, че депозитите са били 133 (а не 35, както бях написала) милиарда. Възможно е никой да не знае точно в момента.

Не искам да те притеснявам, не зная как ще се развият събитията. Така или иначе, да сме живи и здрави!

За шизофренията съм напълно съгласна!   bouquet 

Но политически не мисля, че дълго ще продължи това неравновесие - за което ти говориш как СИРИЗА управлява с гласовете на опозицията всъщност. Дано успеят да закрепят положението да не се отиде на избори, не за друго, те пак ще го изберат, но ще има още месеци на забавяне и несигурност, което не е добре.

# 7 600
  • Earth

Ами, ние със Poppea също искаме да дебатираме на тази тема, както и за план Б, ама няма с кого.

# 7 601
Мери Джейн и ти почна с шизофрениите, ами обясни си го, нали до скоро живя там, познаваш манталитета им. Предишните правителства приемаха реформите като заповед, въвеждаха, какво се изпълнява е друг въпрос. Така изминаха 5 години на все по-голяма стагнация и безработица и хората виждаха само черното- Не е добре, криза е! Дойде Ципрас на бял кон и им обеща това, което искаха, после се започнаха стойките на евро срещите, Браво, опъна им се. После референдумът- Какъв добър управник, пита ни какво да правим! После сделката- Ами то беше лошо, колко по-лошо може да го направи Ципрас, той се бори.
 Изобщо не подкрепям, просто така си обяснявам днешният му още по-висок рейтинг, от отколкото зимата, също и, че няма алтернативен лидер в момента.

# 7 602
Мери Джейн и ти почна с шизофрениите, ами обясни си го, нали до скоро живя там, познаваш манталитета им. Предишните правителства приемаха реформите като заповед, въвеждаха, какво се изпълнява е друг въпрос.
Но пък сега Ципрас не приема НИКАКВИ заповеди от кредиторите нали?
Ама абсолютно никакви така ли?
 Joy Joy Joy

Даже и бял кон няма, горкия.

# 7 603
  • София
Мери Джейн и ти почна с шизофрениите, ами обясни си го, нали до скоро живя там, познаваш манталитета им. Предишните правителства приемаха реформите като заповед, въвеждаха, какво се изпълнява е друг въпрос. Така изминаха 5 години на все по-голяма стагнация и безработица и хората виждаха само черното- Не е добре, криза е! Дойде Ципрас на бял кон и им обеща това, което искаха, после се започнаха стойките на евро срещите, Браво, опъна им се. После референдумът- Какъв добър управник, пита ни какво да правим! После сделката- Ами то беше лошо, колко по-лошо може да го направи Ципрас, той се бори.
 Изобщо не подкрепям, просто така си обяснявам днешният му още по-висок рейтинг, от отколкото зимата, също и, че няма алтернативен лидер в момента.

Не се притеснявай, Зое, тук също много хора не видяха колко назад върна държавата правителството на Орешарски, което практически открадна властта под носа на истинските победители на изборите. Раздаде по 5 лева върху пенсиите и пенсионерите викАха УРА. Ама колко вреди нанесе на държавата, това пенсионерите не ги интересува...Хората тези неща не ги виждат. Те искат повече пари и това е. Само че, правителството не служи само за украса, правителството служи да СТОПАНИСВА държавата така, както е добре за нея, държавата (разбирай данъкоплатците като цяло), а не за всеки човек поотделно, защото всеки човек поотделно има различни нужди и искания. Няма как да се удовлетворят всички.

# 7 604
Популе, днешният рейтинг е сбор от шарени мнения, просто, ако ще наричаме народ шизофренясъл за избора си, то и ние сме били такива. Ей, на аз не симпатизирам на Бойко, но той си има верни фенове-шизофреници ли са?

Общи условия

Активация на акаунт