Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 222 736
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 8 625
Ципрас обещал да продължи да се бори с кредиторите и икономиите и ЩЯЛ ДА НАЗНАЧИ ОТНОВО ВАРУФАКИС за Ф. М. Joy, ако го изберат.

# 8 626
Sapphire, къде го четеш това? Звучи налудничаво, но от Ципрас  всичко може да се очаква  Grinning

# 8 627
Не го чета, имаше репортаж по Он Ер за първия предизборен дебат с Неа Демократия.

# 8 628
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ципрас нали получаваше панически атаки от стреса, какво пак се пъне да управлява? newsm78

# 8 629
Не го чета, имаше репортаж по Он Ер за първия предизборен дебат с Неа Демократия.
И аз го четох това. Явно пак ще назначава чистачките на работа. Нещастен головодник.
Островите на Гърция са овършани от бежанци, всичко е затънало в боклуци и мизерия..що не вземе да се скрие някъде и да не са показва този нещастник.

# 8 630
Шансовете на Сириза и Нова Демокрация били почти равни .
Да видим ,ще проявят ли гърците разум утре ?

# 8 631
Шансовете на Сириза и Нова Демокрация били почти равни .
Да видим ,ще проявят ли гърците разум утре ?

От пресни лични впечатления в разговори с все пак ограничен кръг хора ми се струва, че повечето вече са с нагласа, че нямат полезен ход. Трудно ми е да съдя какво значи "да проявят разум".

# 8 632
Ами да не гласуват за толкова явни популисти .

# 8 633
Ами да не гласуват за толкова явни популисти .

От една страна - популисти, обаче нови. От друга - тези, които на практика ги докараха дотук. Не им е лесен изборът, пък май е и все едно.

# 8 634
То сега пред бежанската вълна, заливаща Европа, това с Гърция е бял кахър.

# 8 635
Гърците най-накрая започнаха да се осъзнават каква глупост свършиха с тая Сириза, сетиха се, но късно...

# 8 636
Гърците най-накрая започнаха да се осъзнават каква глупост свършиха с тая Сириза, сетиха се, но късно...
А дано, ама надали!

# 8 637
  • Sofia
С толкова проблеми с бежанци не виждам как Германия ще продължи да дава пари на Гърция.

# 8 638
С толкова проблеми с бежанци не виждам как Германия ще продължи да дава пари на Гърция.

Парите са от отделен механизъм на ЕС, където не е само Германия, освен другото, тези пари са заемни от глобалния дългов пазар, където страните от този механизъм получават много по-изгодни условия, отколкото би получила Гърция. Така че мисля, че ако кредиторите преценят, че тя си изпълнява поетите с меморандума задължения, парите ще ги получи. Дали ще стане така, ще видим.

Отделно че Гърция е част от проблема с бежанците, защото масово минават през нейната територия.

Колкото до изборите, възможно са всякакви изненади. Аз мисля, че все пак Ципрас ще спечели, въпросът е с колко.

# 8 639
В настоящата ситуация дори и да не си изпълнява на 100 % поетите ангажименти ,едва ли ще спрат парите за Гърция.

Общи условия

Активация на акаунт