Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 728
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 420
# 421
Една хубава статия.
http://www.bbc.com/news/blogs-eu-31007524

Да се молим в Германия да не вземат властта техните популисти, защото тогава и глезльовците от Гърция, че и цяла Европа ще изяде по едно голямо дърво.
Меркел е направо за канонизиране предвид изключителната липса на здрав разум, с която се сблъсква, но жената се бори като лъв да съхрани целостта на Европа.

Веруфакис е прекратил преговорите с представителите на Тройката не за друго, а защото те са одитори на целия финансов процес в Гърция. Не че толкова национална гордост, или пък (както казва), да не им губел  ценното време, че нямали правомощия да преструктурират дълга.

Сега ходи и врънка финансовите министри един по един с надеждата да ги насъска срещу Меркел, обаче просто няма какво да им предложи,

Точно.
И още една статия, за любителите на линковете
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2015/02/01/2464 … ce=www.dnevnik.bg
Снимката е забележителна.
Не знам защо форумските червени интернационалисти страдат от заблуждението, че Гърция е някакъв европейски "фактор". Гърция не е фактор. Гърция беше регионален фактор, когато Британската империя владееше световните морета. Сега световните морета вече не са част от Британия е де факто Гърция е едно нищо. Гърция в момента ще бъде поставена на мястото и. А то е-на опашката и на дъното на Европа. Гърците ще се върнат в положението, които най им приляга. А то е-да са бедни. И колкото и да рипат, са скачат, да пискат, да крякат и да веят сърпове и чукове нищо няма да изкрънкат.
Ще си връщата еврата и ще си налягат парцалите.

Меркел просто ги "вари" на бавен огън. Същата съдба чака и испанците, които едно време са яли само попара и сега покрай немците се научиха да хапват и наденици. Но на всяка глезотия ще се види края.
Ще яде този, който работи (по стара българска поговорка)

Последна редакция: пн, 02 фев 2015, 11:13 от Герри

# 422
Ами нека се насладим как Гърция ще постигне своето и германия ще клекне отново под натиска на Америка.  Joy Joy Joy На германците хич не им е кеф някой да ги шантажира, но айде стига вече немски диктат. И в крайна сметка това е правилното - Не можеш да искаш връщане на заеми от страна която е в колапс. Кредитите на една държава наистина трябва да са вързани с нейния икономически растеж - ако няма такъв тогава гратисен период и точка.
Много ще им се радвам на гърците ако успеят да постигнат своето. германците веднага затрепериха, а американците смекчиха тона, когато Русия се обърна към Гърция с протегната ръка. Защо ли??? Я се замислете!!! Америка никога не е искала силна Русия - никога. И пешката на Америка в Европа кой е - Германия, а ние пак на кой се мазним - на Германия и Америка.
Всичко това отново и отново ме навежда към размисъл а какво би било ако има едни мощни балкани един ден със силен износ за Русия и малко за Европа??? newsm78 Дали няма да ни е гот??? Ноооо пусти балкански синдром!

# 423

+1 с тази добавка, че не става само с работа, трябва и акъл  Grinning

Li13 мечтите са хубаво нещо, понякога доста смешно...

# 424
германците веднага затрепериха, а американците смекчиха тона, когато Русия се обърна към Гърция с протегната ръка.

Лелеее, пак ме разсмяхте, честно Joy Joy Joy

Кажи поне една разумна причина една държава в несъстоятелност да започне да декларира доходи, та да почнела да си плаща дълговете! Да не са с овчи глави! Да плащали според доходите си - еййй, страшна икономическа логика!

Обама просто няма начин да подкрепи политика на неплащане на дългове или данъци. В САЩ такива работи е немислимо да се прокламират от държавен глава, това са свещени и недосегаеми табута. Все още затворите за длъжници работят на пълен капацитет. Обама може да е левичар (доколкото това е изобщо е възможно в Щатите), но все пак иска да си изкара мандата.
Пък Германия си умира от страх  Joy Joy Joy
Просълзих се пак от смях!

Последна редакция: пн, 02 фев 2015, 11:36 от Анонимен

# 425
А относно това кой колко работи от гърци и немци и която и да е европейска страна, ами мога да ви кажа че на всякъде е еднакво положението - навсякъде има и работливи и мързеливи, НО в германия просто имат много лежерна социална политика, която взеха да реформират защото просто много чужденци взеха да се облагодетелстват от нея, а те просто се едни скръндзи. Остана все по -малко немско работещо население в сравнение с преди и нещо не им се дава на scheiss auslander пари ей така бъдева. Сега чужденците ще се потят повече, ще получават по-малко, ноооо ще плащат на дъртите германци, които ще стават все повече, защото са силно застаряващо население пенсииките и здравното осигуряване. Ех че готино!!!
Ами и това е една от причините да си тръгна от тази пропита със злоба към чужденците страна Германия - за да не плащам на дъртите германци пенсиите. Предпочитам да плащам на нашите мили пенсионери.
Не знам има ли някой тук който да е работил и живял в тази хубава страна Германия, която е наистина хубава, ноооо с прекалено отвратителен народ, който колкото по-бързо се притопи, толкова по - добре за целия свят. Ще ме извинявате, но нацисткото в тях си го има още и докато не си отидат поколенията свързани с Хитлеровските извръщения, а и техните деца, Германия винаги ще иска да постави всички в Европа на колене по един или друг начин.

# 426
НО в германия просто имат много лежерна социална политика, която взеха да реформират защото просто много чужденци взеха да се облагодетелстват от нея, а те просто се едни скръндзи. Остана все по -малко немско работещо население в сравнение с преди и нещо не им се дава на scheiss auslander пари ей така бъдева.

Ей, мръсници, ей! На колене пред Световния пролетарят, на колене! Да плащат, пада им се!

# 427
Black_Sapphir паживьом увидим!!!
според всички анализи лятото на 2015 ще е много бурно откъм събития в монетарната система, така че не бързай да се смееш. Аз поне някой неща ги знам от първа ръка. Няма да е никак приятно за никой, но това са процеси които рано или късно ще се случат. Аз на мнение че е винаги по- добре по-рано, защото няма смисъл една топка да се тупка толкова дълго, като резултата е ясне - Гърция не може да си плати заемите т.к. икономиката й е зацклила. С икономии никой не е успял та дори и мощната "любима" вам Германия. Така че трябва просто гратисен период, отписване на една част от дълга в един бъдещ период. Историята учи!

# 428
А относно това кой колко работи от гърци и немци и която и да е европейска страна, ами мога да ви кажа че на всякъде е еднакво положението - навсякъде има и работливи и мързеливи, НО в германия просто имат много лежерна социална политика, която взеха да реформират защото просто много чужденци взеха да се облагодетелстват от нея, а те просто се едни скръндзи. Остана все по -малко немско работещо население в сравнение с преди и нещо не им се дава на scheiss auslander пари ей така бъдева. Сега чужденците ще се потят повече, ще получават по-малко, ноооо ще плащат на дъртите германци, които ще стават все повече, защото са силно застаряващо население пенсииките и здравното осигуряване. Ех че готино!!!

Верно ли? Ще чакате немците да умрат от старост и да ви завещаят мерцедесите с пълен резервоар плюс ключовете от вилата в австрийските алпи? И многодетните фамилии вече точите лиги??? и чакате аха аха Ханс да се смряска?
Чекайте, чекайте, амааа... hahaha hahaha hahaha hahaha
Леле мале къв смях... Joy Joy Joy Joy
направо си опръсках клавиатурата с кафето.
Продължавай да ме забавляваш.

# 429
Black_Sapphir и ти имаш готино чувство за хумор, но аз имам мноооооого голям досег с германците, както и цялото ми обкръжение. Мога с ръка на сърцето да кажа, че нито един българин от моите познати, които са живели, учили и работили там, някои все още, не ги харесва като народ, манталитет, отношение към ближния - чужденец или не.
Подкрепяй си ги няма лошо, но се благодари на Господ, че нямаш ож беж с тях.

# 430
но се благодари на Господ, че нямаш ож беж с тях.
Благодаря за похвалите Wink
Имам досег с германци ежедневно и много им се кефя! Смея да кажа, че и от тяхна страна само симпатии срещам, лично към мен няма никакъв намек за ксенофобия, даже в случай на проблеми от германци съм срещала такова човешко отношение, каквото и българи не са ми засвидетелствали (особено пък в чужбина). Проблемът с тях е, че трябва да си точен. Ако не си, много бързо се настройват "анти". И трудно се доверяват - любезни са, но не са открито сърдечни, докато не те припознаят за себеподобен.

# 431
Герри въобще не става въпрос за кирливите им вили и замъци, много от тях взети насилствено от едни други народи навремето, защото били много умни и ги бивало в много неща. От баба германка съм чувала как точеше лиги да започне ремонт в дома си, защото т.к. къщата била на евреи преди, можело да намери в стените скъпоценности. Направо исках да я оплюя, толкова жалка и гнусна ми стана. Или насмешката, с която гледат на всички останали народи!!! Sick
Може да са много силна икономика, но са такава благодарение на това, че са имали една подкрепа, знайно и незнайно защо, защото ако те не са силни, тогава Русия ще има по-голямо влияние в Европа и това няма да е удобно на Америка.
Не забравяй, че крайните и най-големи участници във всичко са Америка и Русия. всички други са пионки в целия пъзел.
Аз определено съм пристрастна в тази дискусия поради много причини които не искам да изброявам със силно про Гръция и Русия и силно анти Германия и Америка.

# 432
Съюзите в Европа винаги са поначало сбъркани. Без значение дали са с едно С или с три.
Вместо Европа да се обедини и да има единна обща външна политика и истински мобилна армия по подобие на американската, те тръгнаха да определят как трябва да изглеждат краставиците в магазина и колко щасливи точно да са кокошките. Ето ви едни субсидии тази година ти ще сееш картофи, ти зеле. На юг ще се занимават със земеделие и туризъм па производството ще е на север.
 ЕС е мечтата на Хитлер (без Москва разбира се) и те ще си го бранят до последно (не щото много им пука за горките гърци естествено)

# 433
Black_Sapphir паживьом увидим!!!
според всички анализи лятото на 2015 ще е много бурно откъм събития в монетарната система, така че не бързай да се смееш. Аз поне някой неща ги знам от първа ръка. .........

това звездите ти го говорят от първа ръка, нали  Laughing

# 434

Гръцките "номерца" и селски хитринки на разни задлъжняли мързеливци няма да минат. Време е , всъщност , отдавна е време, на такива като гърците да им се даде един урок, за да се научат че само с хитруване не може. Поне не в ЕС. Ако искат да хитруват, да лъжат и да не плащат накрая ще им посочат вратата.

Ани-Европа ИМА обща външна политика-не си ли забелязала? А общата мобилна армия е въпрос на една-две години...

Общи условия

Активация на акаунт