Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 526
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 3 720
Ами ако искат да се самоубиват и да убиват цялата еврозона, нека им дадат.

Ами да, и ние ще се наредим на опашката, разбира се, ама ще стане много дълга тази опашка, та до нас не знам дали ще стигнат парите от печатницата, тя ще прегрее и ще изпуши преди това сигурно  Mr. Green

# 3 721
Ние не сме в Еврозоната и няма за какво да ни спасяват.

# 3 722
  • София

Образно казано. Просто исках да подчертая, че няма как да се дава, а да не се връща. Дано гърците са го проумели.

# 3 723
Затова ви казвам, че ние сме в ЕЗ само по задължения, но не и по благини. Но то нашето е нищо. Испания и Италия са големите хапки, заради тях се надявам, че все пак е останал малко здрав разум в политические тикви.
Драги няма много възможност за компромиси без споразумение. Ще трябва да наруши драстично закона, не виждам защо да го прави. Ако не му подадат сламка от Еврогрупата (нещо временно поне, нещо преходно), няма как да удължи ELA повече.

# 3 724
Затова ви казвам, че ние сме в ЕЗ само по задължения, но не и по благини.

От кога сме в ЕЗ?

# 3 725
Ами не се знае дали ще клекнат - те са късогледи, живеят в паралелен свят, доста са невежи и слушат явно само официалната си телевизия. Честно, надявам се да гласуват отрицателно.
Аз не вярвам да гласуват отрицателно. Никой наглец не скача под влака сам.
Виж ако го бутнат е друга работа..

Нищо няма да "дадат" на Гърците-това е повече от ясно. ЕЦБ даже и да продължи с ЕLA пак ще е за кратко, с малко и колкото съвсем да останат гръцките банки тотално кухи структури. И после познайте кога пак гърците ще си играят на банкери в целия Балкански полуостров-точно никога повече. Сите гръцки банки ще си сменят собствениците.

Може би някой все още си мисли или може би се надява, че гръцкия хитрец ще бръкне в джоба на Шойбле без бавареца да се усети?? hahaha

# 3 726

И да искат (добре де, от жалост, аре ся....), до нас няма да стигнат парите, щото Испания, Италия, Португалия, Прибалтийските, Словакия, Словения ще ги изцоцат мнооого преди да ни забележат нас, че сме на опашката и ние.

Но въпросът е принципен и защо пък да не се наредим  Mr. Green

# 3 727
Затова ви казвам, че ние сме в ЕЗ само по задължения, но не и по благини.

От кога сме в ЕЗ?

И аз - образно казано Laughing
Нали валутният борд ни задължава да спазваме фискална дисциплина, все едно сме в ЕЗ. Обаче нямаме нито едно от правата, които се полагат на страните-членки на ЕЗ.

Аз не вярвам да гласуват отрицателно. Никой наглец не скача под влака сам.
Виж ако го бутнат е друга работа..
Може, ако освен нагъл е и тъп. А бая тъп народ интервюират по телевизиите. Може и да са мнозинството.

Вижте какво:
http://www.vesti.bg/pari/evrozona/fich-chastichen-defolt-na-naj- … v-gyrciia-6038612
Международната рейтингова агенция "Фич" (Fitch) снощи постави под "частичен дефолт" четирите водещи гръцки банки - "Националната банка на Гърция" (National Bank of Greece), "Пиреос банк" (Piraeus Bank), "Юробанк" (Eurobank) и "Алфа банк" (Alpha Bank) - след налагането на капиталов контрол в страната.

Не бяха ли това са банките, които имат лиценз да получават пари по ЕЛА от централната им банка, и чиито активи се приемат като гаранции по тази помощ от ЕЦБ. Мисля, че при такава ситуация ЕЦБ няма вече да има право да отпуска повече пари по ЕЛА, освен вече гласуваните.

# 3 728

Вижде какво:
http://www.vesti.bg/pari/evrozona/fich-chastichen-defolt-na-naj- … v-gyrciia-6038612
Международната рейтингова агенция "Фич" (Fitch) снощи постави под "частичен дефолт" четирите водещи гръцки банки - "Националната банка на Гърция" (National Bank of Greece), "Пиреос банк" (Piraeus Bank), "Юробанк" (Eurobank) и "Алфа банк" (Alpha Bank) - след налагането на капиталов контрол в страната.

Толкоз им беше на византийските банкери-наиграха се!
Добре им плащахме тук най-високите лихви-сега нашите пари ще им излязат през г...за, пардон-през носа.

# 3 729
Вижде какво:

Според То Вима на пенсионерите изплащат само по 120 евро.

Ама това е временно, докато ЕЦБ развърже кесията, а и те са си изтеглили вече депозитите и имат скътани парици, докато цицката се отвори пак Wink (това не е от То Вима, разбира се Simple Smile, коригирах се)

http://www.tovima.gr/en/article/?aid=718037

Не бяха ли това са банките, които имат лиценз да получават пари по ЕЛА от централната им банка, и чиито активи се приемат като гаранции по тази помощ от ЕЦБ. Мисля, че при такава ситуация ЕЦБ няма вече да има право да отпуска повече пари по ЕЛА, освен вече гласуваните.

Ти па ся на Ципрас ли ще противоречиш?! Пичът каза, че фалит няма да има и ЕЦБ ще пусне пак кранчето, само трябва още малко да ги напекат кредиторите и ще клекнат. Венсеремос!  Grinning

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 10:47 от Анонимен

# 3 730
Абе за всеки случай аз не бих си държала и 1 лев в гръцка банка. Дори и за да не товаря бюджета да ме спасява след няколко дена.

Има разлика между тарикат и умен човек. Тарикатът вижда само пред носа си, а умният може да прочете знаците и по-напред. Гърците, мисля, са от първия вид. Освен това са безкрайно разглезени и им е създадено фалшиво самочувствие, така че като нищо ще продължат да се репчат с идеята, че блъфът им ще мине, защото, видите ли, били много безценни.

# 3 731

Според То Вима на пенсионерите изплащат само по 120 евро  - ама това е временно, докато ЕЦБ развърже кесията, а и те са си изтеглили вече депозитите и имат скътани парици, докато цицката се отвори пак Wink

Сега ще почнат телефонните измами докато и последното евро не им бъде измъкнато от дюшека... Mr. Green Ще има много хляб за нашите ало измамници там-тук вече се упражниха и имат дълга практика в този занаят... Mr. Green

# 3 732
Аз мисля, че обирджиите от цяла Европа е редно да се стекат в Гърция тези дни, просто няма такъв урожай, 40 милиарда чакат под дюшеците и зад плочките в баните.

# 3 733
Еее, това мнооого ми харесва!

"Социализмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари"
Маргарет Тачър

# 3 734
  • София
Абе за всеки случай аз не бих си държала и 1 лев в гръцка банка. Дори и за да не товаря бюджета да ме спасява след няколко дена.

Скрит текст:
Има разлика между тарикат и умен човек. Тарикатът вижда само пред носа си, а умният може да прочете знаците и по-напред. Гърците, мисля, са от първия вид. Освен това са безкрайно разглезени и им е създадено фалшиво самочувствие, така че като нищо ще продължат да се репчат с идеята, че блъфът им ще мине, защото, видите ли, били много безценни.

Ох, недей така, че да не те разберат прекалено буквално и народецът да хукне. Малко ни трябва на нас! (пу-пу)
Според мен трябва леко и меко да се пипа, да се изчака спокойно и да се поеме правилен курс според ситуацията. Да не кажа голяма дума, но мисля, че ние се наиграхме вече и няма опасност.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт