Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 768
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 3 855
....
Еврогрупата преди малко каза "Не" на гръцкото искане за трети спасителен пакет:

https://twitter.com/alexstubb

Май е казала "не" на две от трите искания -за удължаване на сегашната програма и за "подстригване" на дълга, а на третото - за нова програма, за него си имало процедура.

Поне аз така го чета на туита.

А за ЕЛА - да, ЕЦБ държи горещ картоф,но и аз мисля, че има начини да го охлади и преглътне Simple Smile  

# 3 856
Yes-митингът е със сигурност бил много по-многоброен от No-шествието вчера, при това хората били видимо по-заможни. Най-после (но това е нормално, цивилизованата част от населението никога не е така креслива като лумпенизираната) се вижда присъствието на по-читавата част от гръцкото население.

И бил открит от необичано ядосания кмет на Атина - ми как няма да е ядосан, като му взеха парите от бюджета с обещание да му ги върнат и го оставиха да се оправя без пари - 5-милионен град, пълен с имигранти и анархисти !

# 3 857
....
Еврогрупата преди малко каза "Не" на гръцкото искане за трети спасителен пакет:

https://twitter.com/alexstubb

Май е казала "не" на две от трите искания -за удължаване на сегашната програма и за "подстригване" на дълга, а на третото - за нова програма, за него си имало процедура.

Поне аз така го чета на туита.

А за ЕЛА - да, ЕЦБ държи горещ картоф,но и аз мисля, че има начини да го охлади и преглътне Simple Smile  
Да, така е. Процедурата е за ЕМФС - тази, за която коментирахте по-напред, че и ние може да се наредим на опашката.

# 3 858
Не схващам защо го разиграват този цирк. Повече от ясно е, че Ципрас ще изгуби референдума в неделя и ако не си подаде оставката ще го свалят. Новото правителство ще подпише вече при тотално неизгодни условия, в ситуация на фалит.

За какво им беше това рипане и те не знаят....гръцка мегаломанска простотия..

# 3 859
Четирима от министрите искали да свалят незабавно В.

А Еврогрупата се събира и утре.

# 3 860
Четирима от министрите искали да свалят незабавно В.

А Еврогрупата се събира и утре.
Да свалят Веримадъфакис?
Специалиста по игрите и покера?
Преподавателят с няколко американски докторантури, на който Шойбле с простата си магистратура от Мюнхенският университет не можел да  се намаже на малкия пръст?
Собственика на тузарския балкон с изглед към Акропола , горд съпруг на известна художничка?
Този ли? Не думай...

А секси Алекси кога ще свалят?

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 22:53 от Герри

# 3 861
Де ги четете тия работи за Варуфакис? Няма такова нещо, как ще се лишат от този ценен кадър?!

Гледам в Гардиън (те вече се на....каха да защитават нещастния гръцки народ, начи, то бива подмазване, ама тяхното направо все едно са на СИРИЗА официоза) няма такива  работи, В. щял утре да благоволи да ощастливи Еврогрупата с ново предложение, по-близко до техните искания - много ларж станал В. нещо, щял да се смили да направи на тези с касичката даже някакви отстъпки.... и щели да  заседават пак за това.

Луда работа!

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 23:35 от Анонимен

# 3 862
Имаше някъде писания, в гръцката преса май беше newsm78.
В тоя информационен шум вече нищо не би ме учудило.

# 3 863
В тоя информационен шум вече нищо не би ме учудило.

Реших да пусна бтв и да гледам новините, с авантюристична цел. Българските медии са минали и най-добрите в бранша за промиване на мозъци. Новинарската емисия силно ми напомня времената, когато по света бушуваха урагани и войни, а у нас преизпълняваха петилетката.

# 3 864
Аз пък започвам да се чудя  #Crazy newsm78... не какъв е цирка, дето пита по-горе Гери - щото той е ясен "Цирк буш". Ами какво хоро играят в правителството, че са го обърнали на таверна.... сиртаки, зейбекико, хасапико, цамико или нещо друго???? Мммммного ми прилича на "цифтетели" ( турските гюбеци) или както му казват още "хорото на корема".

Варуфакис е фен на хасапико и Цифтетели...но няма кой да му приглася  Laughing

# 3 865
Гърция отиде там, където й е мястото - в една група със Сомалия, Зимбабве и Судан.

Снощи, завалията, в последния час искал удължаване на срока за плащане към МВФ.

Кредиторите отхвърлили почти веднага искането за трети пакет като дошло прекалено късно.

А от Германия идва следното малко условие: нито цент, докато Ц. и В. са на власт.
http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/europe/article4484201.ece

Така или иначе третият пакет е бавна процедура, а през юли/август се чакат 6,7 милиарда към ЕЦБ. При неплащането им няма начин да продължат да захранват банките. То и сега няма начин при липса на споразумение. Изобщо - има причини да му бършат на Ц. челото.

# 3 866
"След края днешната телеконферентна среща председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум написа в Туитър: "Друга телеконферентна среща ще има утре сутринта, след като беше обявено изпращането на ново писмо от гръцкото правителство".

Дейселблум посочи, че кредиторите на Гърция ще обмислят искането за нова програма за помощ за Гърция, едва след референдума на 5 юли, допълва Ройтерс.

Дейселблум предупреди, че един нов спасителен план за Гърция може да има много по-строги условия и добави, че е прекалено късно програмата за оказване на помощ за Гърция, изтичаща тази вечер, да бъде удължена.

Председателят на Еврогрупата посочи, че Гърция трябва да промени позицията си спрямо кредиторите и партньорите си от еврозоната, преди да бъде одобрена нова програма за оказването на помощ, предаде Ройтерс.

В полунощ изтича удължената до 30 юни втора международна програма за финансова помощ на Гърция, в рамките на която Атина така и не получи около 7,2 милиарда евро.

Решение на Еврогрупата за отсрочка щеше да означава Гърция да получи тези пари, ако се съгласи на условията на кредиторите относно структурните реформи и ако гражданите на Гърция се обявят на референдума в подкрепа на такова решение.
"

Ох, тоз Ципрас не се умори да пише писмо след писмо..А ..и вече явно усеща как се прецака с този референдум. Много лошо се прецака този горд елин. Явно си помисли, че преговори с 18 финансови министри се водят по същия начин като с нашите циганки на женския пазар...
Заблудено гърче...Политическия край на Сириза се очертава.

# 3 867
https://twitter.com/ManosGiakoumis/status/616007656059244544/photo/1

Официално от МВФ: Гърция е в просрочие и няма да получава повече пари от МВФ до погасяването на дължимото.

# 3 868
  • София
И сега какво? Дойде 01.07.15. и ще чакаме референдума.  Tired

Наистина ли е имало такава реч?  ooooh!

# 3 869
Добре де ,на Ц и В  няма да дадът пари,а на другите които дойдат на власт ще дадът.Защо продължават да дават заеми на неплатежоспособни държави....Така е показва ,че ако слушате и изпълнявате има кредити,нищо ,че няма как да си ги плащате

Общи условия

Активация на акаунт