Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 021
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 3 900
Няма лошо - зависи в каква валута ще ги получават тези пенсии.

Сапфир, направо изумях, като го прочетох това....  

Е, пошегувах се, разбира се. Но опитът показва, че като дават някому едни пари, той ги взема и никак не се чувства унизен от това. И пак опитът показва, че лесните пари развращават човека в 100% от случаите.
Все още не мога да реша дали тези хора са луди или добре платени с цел да съсипят Гърция и да я извадят от ЕС. И в двата случаи единственото спасение на гърците е да ги прогонят с камъни. Снощи е имало тук-там малки сблъсъци на полицията с вбесени граждани, които искали да атакуват парламента.

За гордостта - не знам. Не бяха никак горди на опашките пред банките. За тяхно собствено добро се надявам да преосмислят гордото си отношение. Но тяхното не е гордост, не е достойнство, само тарикатлък и театър. И ще се обърне на 180 градуса при първото бръкване в джобовете им.

Ясно де, аз изумях, като прочетох за решението преди време, не на твоя коментар Simple Smile Не съм чак толкова зле с хумора  Grinning

# 3 901

Братовчетка ми от години живее в Атина ,омъжена е за грък.Всеки ден се чуваме и от нея получавам инфо ,имам и други познати там с които обменям информация

Е какво казва тази братовчедка?
Това е интересното. Общите новини ги знаем.

Причината за "гордото" поведение е, че все още не са видяли истинския четвъртит. Имат някое евро под дюшека, сезонът предстои, убедени са във вселенската си важност, и че все някой ще ги спаси, защото не са видяли друго през живота си. В момента, когато останат без пари и без елементарна сигурност, цялата им гордост ще се изпари и ще придобият адекватно отношение към живота.

# 3 902
Скрит текст:

Такава демагогия и спекулации с тежко положение и хуманитарна криза, каквато разпространиха Ципрас и сие, не бях виждала на живо - само съм чела за такива неща.  

А....... я помисли пак  Mr. Green всеки ден я гледаме демагогията ,добре ,че не слушам и не гледам български новини

Ооо, нашите има мноого хляб да изядат, докато стигнат до нивото на Ц/В

А ти като не слушаш и не гледаш, как знаеш какво и как казват по тях, че да можеш да оцениш нивото на демагогия в двете сравнявани страни? Не е заяждане, а наистина мисля, че за да сравнява човек, трябва да познава и двете страни, обект на сравнението.
Братовчетка ми от години живее в Атина ,омъжена е за грък.Всеки ден се чуваме и от нея получавам инфо ,имам и други познати там с които обменям информация .А относно нашите новини,не съм малоумна за да не мога да преценя кога ме лъжат и  манипулират.Има хора които ако Цолова в 6,30 сутринта им каже "добър вечер",ще и повярват ,аз не съм от тях.
Освен това българската телевизия и радио не са единствен източник на новини .
Аз все пак мисля, че ни бият по демагогия Simple Smile Относно медиите, те като цяло и навсякъде са манипулативни. Само че някои го правят по-изтънчено, а други не се стараят толкова Simple Smile

# 3 903
Ами мене демагогията не ме интересува, аз така или иначе черпя информация от поне 5-6 източника и никога само от една държава.

По руската телевизия също са много добри в дисциплината Laughing

# 3 904
Не знам за пенсиите на правнуците, ама се очертават проблеми и за бабите/дядовците.

Снощи са били около 25 хиляди на Синтагма. Не знам дали това е представителна извадка.
Не е достатъчно вече само да гласуват положително в неделя. Трябва незабавно да свалят Сириза и тоя път да избират по-внимателно.

Засега не съм видяла скорошен пол за референдума. Бройката снощи е голяма, но извадката не е представителна, защото не е случайна, а е от хора с определен социален статус. То и на предишния митинг, "анти", също не беше представителна. Затова се правят специални проучвания

# 3 905
ако референдумът е ''за'' , Ципрас ще подаде ли оставка ?

# 3 906
  • София
Ами, да дадат на внуците, на правнуците и на всички роднини до 9-то коляно, за да няма обидени.  Tired
Абе направо цяла Гърция да я включат на пенсия към заплатите на 18-те страни в ЕЗ....
Май това беше и условието на Ц/В....към кредиторите..

Joy Joy Joy

Иначе са горди.  Laughing

# 3 907
Ами мене демагогията не ме интересува, аз така или иначе черпя информация от поне 5-6 източника и никога само от една държава.

Тебе не те, ама я виж аглийските гуньовци в коментарите под статиите на Гардиън как лапат кукичката на Ц/В, подпомонгати от Кругман и Стиглиц Wink

Аз затова си мисля, подобно на теб, че Ципрас е обучаван в руската школа  Grinning

# 3 908
ако референдумът е ''за'' , Ципрас ще подаде ли оставка ?
Taка казал , че подава и да се спасяват сами, той си свърши работата  #2gunfire

# 3 909
Скрит текст:

Такава демагогия и спекулации с тежко положение и хуманитарна криза, каквато разпространиха Ципрас и сие, не бях виждала на живо - само съм чела за такива неща.  

А....... я помисли пак  Mr. Green всеки ден я гледаме демагогията ,добре ,че не слушам и не гледам български новини

Ооо, нашите има мноого хляб да изядат, докато стигнат до нивото на Ц/В

А ти като не слушаш и не гледаш, как знаеш какво и как казват по тях, че да можеш да оцениш нивото на демагогия в двете сравнявани страни? Не е заяждане, а наистина мисля, че за да сравнява човек, трябва да познава и двете страни, обект на сравнението.
Братовчетка ми от години живее в Атина ,омъжена е за грък.Всеки ден се чуваме и от нея получавам инфо ,имам и други познати там с които обменям информация .А относно нашите новини,не съм малоумна за да не мога да преценя кога ме лъжат и  манипулират.Има хора които ако Цолова в 6,30 сутринта им каже "добър вечер",ще и повярват ,аз не съм от тях.
Освен това българската телевизия и радио не са единствен източник на новини .
Аз все пак мисля, че ни бият по демагогия Simple Smile Относно медиите, те като цяло и навсякъде са манипулативни. Само че някои го правят по-изтънчено, а други не се стараят толкова Simple Smile
Според мен, мое лично мнение е, че нашите медии са доста обективни и не са манипулативни.
Аргумента ми е , че в момента на България няма какво да и се манипулира-  хората сами са стигнали до заключението, че ЕС е добре за тях, че демокрацията ги устройва, че НАТО е нужно и че колкото по-далеч от соц -ком-съветските извращения, толкова по-добре. Никакви манипулации не са нужни , за да ги убедят в това. Достатъчно беше, че помнят как ремонтираха 15 годишни москвичи и как висяха на опашки пред посолствата, за да се молят като цигани за визи с цел да ходят да берат ягоди!!!!

Тебе не те, ама я виж аглийските гуньовци в коментарите под статиите на Гардиън как лапат кукичката на Ц/В, подпомонгати от Кругман и Стиглиц Wink

Аз затова си мисля, подобно на теб, че Ципрас е обучаван в руската школа  Grinning

Англичаните са ясни. Те имат интерес и икономически и политически да застанат зад Гърция. Проблемът им е, че нямат финансите и задника да го направят. Чакаме и техния цирк с референдума. Отсега се басирам, че ще кажат и те да на ЕС. Само се пънат...

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 11:04 от Герри

# 3 910
нещо се повтори....

И да използвам поста си - най-сетне да видя англоговоряща статия, където да не лижат задника на гърците! И дори  споменават за бедния северен съсед  Grinning

http://www.nytimes.com/2015/06/30/world/europe/greeces-troubles- … ?=topics&_r=0

We are much poorer than the Greeks, but we have performed reforms,” Rosen Plevneliev, the president of Bulgaria, a northern neighbor of Greece, said in an interview. “When you have a problem, you have to address it and not shift it to Brussels or onto somebody else,” he said, deriding Syriza’s complaints that Europe had let Greece down.  

Speaking in Brussels last week before the start of a European Union summit meeting, Prime Minister Boiko Borisov of Bulgaria complained that he was fed up with so much time being spent on Greece’s need for bailout funds to pay its bills when other countries had so many problems of their own.

“We, too, want to give more money for salaries and pensions, but we are maintaining this financial discipline,” he said. “I am categorically against delays and compromises” for Greece.

Като никога да съм съгласна съм Плевнелиев и Борисов  Grinning 

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 11:00 от Анонимен

# 3 911
  • София
И сега какво става в крайна сметка  newsm78 newsm78 newsm78

# 3 912
Ако се следва пътя на логиката, сега би трябвало да има положителен вот в неделя, Ц. да подаде оставка (или ако не подаде - да го свалят с вот на недоверие или направо с метеж) и да има спешни избори. Междувременно да има служебно правителство (както при нас), което да сключи нов пакет с ЕС при драконови условия - колко драконови, примерно както си живеем ние сега (и смятаме, че сме доста по-добре от преди десетина години примерно). Не вярвам да ги върнат в нашата 1996, но ако се наложи, за да им уврат дебелите глави, би трябвало и това да направят. Гърция да остане в еврото, но при поне 6 месеца контрол на банковите операции. ЕЛА да спре, защото няма никакви законни (и икономически) основания да продължава. Да им въведат валутен борт и спешна приватизация, с приходите от която да си посрещнат плащанията тази година.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 11:13 от Анонимен

# 3 913

Братовчетка ми от години живее в Атина ,омъжена е за грък.Всеки ден се чуваме и от нея получавам инфо ,имам и други познати там с които обменям информация

Е какво казва тази братовчедка?
Това е интересното. Общите новини ги знаем.

Причината за "гордото" поведение е, че все още не са видяли истинския четвъртит. Имат някое евро под дюшека, сезонът предстои, убедени са във вселенската си важност, и че все някой ще ги спаси, защото не са видяли друго през живота си. В момента, когато останат без пари и без елементарна сигурност, цялата им гордост ще се изпари и ще придобият адекватно отношение към живота.
Ми кажи какво конкретноте интересува за да я попитам.

# 3 914
Е какво - как си представят бъдещето хората около нея, какво им е отношението към ЕС, Сириза - такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт