Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 205
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 050
Тези хора в какъв свят живеят?  newsm78
Те са много заблудени, ако си мислят, че някой вечно ще им дават пари , а те няма да си дават зор да ги връщат.  Thinking
А това, че си мислят, че ако те излязат от ЕС, той ще се разпадне е голям майтап.  Mr. Green

# 4 051
Гърция няма да фалира. Може пак да отпишат нещо. Най - изгодно е пак казвам, Гърция да се стабилизира бавно, но това ще стане явно при следващото правителство. Няма да е при Ципрас.
Видях, че тук пак се правят сравнение между нас и Гърция. Разликата е огроомна в полза на Гърция, дори уж "фалирала".

# 4 052
Гърция няма да фалира.
Ето.
Делюжънъл.
Гърция вече е фалирала... Sad

# 4 053
Вие не мижете ли да си набиете в главите, че голяма част от гърците искат да напуснат скопоценния ви съюз?! Това призовава Ципрас, Не в неделя и до тук! Като гледам ЕС не е много склонна на този развод, ако беше да беше станало до сега. Кой ви промива мозъците, че сегашното управление драпа да остане?! Толкова ли проумявате от всичките новини? Явно е, че управлението в момента пледира или компромиси от тях устройващите ги мерки или без вас!
 Чета, чета и пак не проумявам логиката на Геррри и сие, кьорави ли сте?
 За добри или лошо по този път тръгнаха още с избирането на Ципрас, който ги отряза, вие тука го обърнахте, че им се моли!
 Гърция е стратегическа и важна и колкото да си умирате от кеф да я видите в агония, пак ще се съвземе, осъзнайте се!

# 4 054
  • Лондон
Добре де, гръцкия народ ще каже да или не.

А ,къде е целия европейски народ???

Той в цялата тая галимация ,няма ли да има възможност поне да каже ,не спирайте милиардите на този горд народ ,нека пеят и танцуват ,а ние ще работим ?

Ами в един съюз сме все пак. Аааама ха .

# 4 055
Гърция няма да фалира.
Ето.
Делюжънъл.
Гърция вече е фалирала... Sad

Е, кога тва? Аз защо не съм разбрала? То вярно, че не гледам нито ТВ, нито чета новини, ама в тази тема не пише Гърция да е фалирала. Какво щяло да има в неделя?

# 4 056
Какво пеене и танцуване бе хора, нямате си идея от реалността, само четене на разни статийки не става.
Тук достатъчно се надрънкаха хора, ей така за спора!

# 4 057
За неделя е насрочен референдума.  Wink

# 4 058
Вие не мижете ли да си набиете в главите, че голяма част от гърците искат да напуснат скопоценния ви съюз?! Това призовава Ципрас, Не в неделя и до тук! Като гледам ЕС не е много склонна на този развод, ако беше да беше станало до сега. Кой ви промива мозъците, че сегашното управление драпа да остане?! Толкова ли проумявате от всичките новини? Явно е, че управлението в момента пледира или компромиси от тях устройващите ги мерки или без вас!
 Чета, чета и пак не проумявам логиката на Геррри и сие, кьорави ли сте?
 За добри или лошо по този път тръгнаха още с избирането на Ципрас, който ги отряза, вие тука го обърнахте, че им се моли!
 Гърция е стратегическа и важна и колкото да си умирате от кеф да я видите в агония, пак ще се съвземе, осъзнайте се!

Добре, разбрахме, че си женена за грък и имате хабрика някъде около Сандански, в която примират от кеф да работят.
Всичко живо от оня край реве от гърците като работодатели! Дори и продавачките по магазините на които правят оборот не ги харесват!
В Кауфланд е нормално да има забавяне на опашката, защото някой грък е решил да се пазари да плати по-малко отколкото показва касовата бележка.
На няколко пъти съм виждала как си зарязват напазаруваното след отказ за отстъпка!
Аз българин такива циркове не съм виждала да прави!

Колкото за останалото, всичко е пари и вече е договорено. Новината ще е, че гърците ще изберат съгласие с условията, а управляващите им ще кажат - ми щом искате вие, нека да е така ... за да си запазят властта, и скоро нови избори.
Сегашните си направиха парите на борсата разигравайки циркове.

# 4 059
  • Лондон
.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 22:52 от ЕМСИ

# 4 060

Вие не мижете ли да си набиете в главите, че голяма част от гърците искат да напуснат скопоценния ви съюз?! Това призовава Ципрас, Не в неделя и до тук! ...

Аз разбирам, че Ципрас точно това призовава - за излизане от ЕС. Проблемът е, че част от гърците не го разбират така, а които го разбират правилно, вероятно не могат със собствения си живот да се справят без чужда патерица, камо ли с държавни решения. Точно затова казвам, че гръцкото общество не е узряло за ЕС и не му е мястото там. Не оценява това, което има, затова заслужава да го загуби.
Гърция може да има някакво стратегическо значение, но ако се държи постоянно като комбинация между финансова черна дупка и таралеж в гащите, ще се окаже, че вредите от нея надвишават ползите.
Никой не умира от кеф заради нечия агония, но в дадения случай гърците правят всичко по силите си да си я причинят сами. И не знам как ще се съвземе Гърция - това не се е случвало никога в историята й, никога със собствени сили.

# 4 061
Разговора пак изби в неуместни лични нападки Peace.
Мъжът на Зои може да е всякакъв и тя да има симпатии към гърците.
Аз също имам - при много тежък инцидент с детето на моя братовчедка-имигрантка там, познатите й гърци - включая работодателя й събираха като луди пари за лечение и рехабилитация.
После се омъжи за грък, който прие безрезервно детето и, за съжеление вече инвалид.
Ето ви лична история, само хубави неща мисля за тях - въпреки, че съм срещала нахални, използвачи и т.н. - не би ми  хрумнало да твърдя, че като всички са приписвам тези качества на всички;-).
То и нас - българите, в Европа ни смятат за цигани  и какво от това?
Това са си чиста проба тъпи стериотипи.
И в крайна сметка пожалете, ако не гърците то нашите емигранти там, от опустели градове и села в БГ. Никак не са малко и техните пари идват регулярно при нас, за да издължат част от семействата им тук.

Това видяхте ли го https://www.indiegogo.com/greek-bailout-fund.html Laughing

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 22:37 от flambe

# 4 062
  • Bristol
Вие не мижете ли да си набиете в главите, че голяма част от гърците искат да напуснат скопоценния ви съюз?! Това призовава Ципрас, Не в неделя и до тук!
Гърците не знам какво искат и Ципрас какво им говори, но международната преса друго цитира:
Цитат
EU leaders have warned that a "No" vote would see Greece leave the eurozone - though Mr Tsipras says he does not want this to happen.
Или просто ги лъже лицемерно  Rolling Eyes
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-33353521

# 4 063
Честно, не я разбирам тази истерия по фалита на Гърция. Нито е първата, нито последната страна, която ще фалира! Да попитам - помните ли 1997 година? О, да, знам дежурния отговор - "Комунистите са виновни"! Да, все комунистите са ви виновни! А вие, капиталистите и демократите никога не сте, нали?
Май Ципрас не трябваше да приема властта. Щеше да е по - добре гърците изцяло да си сърбат попарата, наречена ЕС + НАТО, за които плащат баснословни годишни вноски! Вноски, които можеха да отидат за болници, училища и други полезни неща!
Защо злобеете срещу гърците? кеф голям, че ще фалират! Да, ама те ще се освободят от робското измислено евро и ще се върнат към драхмата! Русия ще помогне на Гърция!
Защо не злобяхте срещу САЩ 2007 година лятото, когато се размириса на криза и фалит и се разбра, че американците живеят на заем? Точно така - на заем! Те нямат собствени къщи, апартаменти и коли, нямат наследствени земи - всичко там е собственост на банките! А гърците - те си имат собственост!

Гърция ще се оправи, ще я има, това е древна държава, не 200 годишно недоразумение! По - добре фалит и свобода, отколкото вечно робство! Робство на банките!
Никой и нищо не ще ме убеди, че през 1990 сме бил фалирали! Цифрички и проценти всеки може да развява! Но парите ни имаха златно покритие.
Плюйте по гърците, жалки сте! Вие сте обработени от западната пропаганда мозъци, дето не разбират, че гърците искат независимост!

# 4 064
Да, знам за това събирането на парите.
Никой не обобщава за абсолютно всички гърци. Тук говорим за статистически величини, разбира се, че и при гърците, както и при всички народи, има всякакви - и читави и боклуци. Въпросът е, че процентът на хората, които живеят с мисълта, че все някой нещо им е длъжен, е неприемливо висок.
polina, евала! Laughing Точно хората като тебе (и по-точно величината на процента от общото население) са тези, които правят Гърция неподходяща за ЕС. Наистина недоумявам защо всички с подобни убеждения не намерите по-приемливи за вас условия в страни, където тези убеждения се прилагат в държавен мащаб - все пак все още има Куба, Северна Корея, дори Русия. Вместо това стоите и се тормозите в общества с диаметрално противоположни на вашите ценности. Мъка, мъка...

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 22:45 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт