Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 282
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 035
Каза разваленото радио за стотен път!
 Ципрас говори по гръцката тв, настоява си на своето, няма конкретни новини.

# 4 036
  • MI
Гери, зa лирическия герой ми беше въпросa. Онзи от книгaтa....

# 4 037

само така ! че май взе да дава на заден ....
като един Ханибал Лектър  ми се иска да му кажа : '' Алексис , довърши започнатото ! "

# 4 038
А Гери дали я е чела?! Между другото Никос Казандзакис е просто великолепен и го препоръчвам на всеки

# 4 039

Кое е неговото-приема или не приема. Че и двете неща май прави наскоро..
Гери, зa лирическия герой ми беше въпросa. Онзи от книгaтa....
За това си има литературен форум, Нели... Joy Недейте смесва литературата с действителността, че това е друг вид психическо заболяване.

само така ! че май взе да дава на заден ....
като един Ханибал Лектър  ми се иска да му кажа : '' Алексис , довърши започнатото ! "
Ще го довърши,  натам са тръгнали... Mr. Green От Дневник:
"Няма спор - Ципрас не се отказва от референдума и отново агитира да се гласува с "Не", т.е. против плана на кредиторите. По думите му "Не" е глас не за напускане на Европа, а за "завръщане към европейските ценности". (Начинът, по който говори, не е убедителен - гласът му е приглушен, преглъща на сухо, мънка и подсмърча.)"

# 4 040
Ами ако е взел само капарото за изваждане на Гърция от ЕС, пък за неизпълнение го грози санкция, нормално е да е притеснен. Щото като нищо ще вземе тоя тъп електорат да гласува за оставане в ЕЗ и 6 месеца работа отиват на вятъра:xarms:

Така или иначе дискуси по "приемателното" му писъмце нямало да има до резултата от референдума. Не се знае още и какво ще правят от ЕЦБ. Ако вземат решение да спрат ЕЛА веднага, смятам, че везните ще се наклонят в полза на положителния вот. Но така или иначе не знам дали си заслужава. Очевидно гръцкото общество не е узряло, все още поне половината смятат, че някой друг е длъжен да ги хрантути. А това е ужасно голям процент. Не мисля, че за самите тях е полезно да им се подхранват илюзиите.

# 4 041

Чакай малко - кой закон забранява даването на пари назаем с лихва, че да съди за това? Освен Шариата, за него знаем.

Ами в един съюз сме все пак. Как единия дава на другия общите пари под лихва?

Това счупи тъпомера.... ooooh!

Вечно сиртаки няма, някой трябва да работи и изкарва пари, защото те не растат по дърветата.
Всеки иска като се събужда, да намира по 100 евро под възглавницата, но е невъзможно.

# 4 042
  • София
А Гери дали я е чела?! Между другото Никос Казандзакис е просто великолепен и го препоръчвам на всеки

Великолепен? Хм, чудя се какво още си чела, щом Зорба Гъркът ти е великолепна...

# 4 043
Дневник следи на живо случващото се:

20:30 Питър Шпигел от "Файннешъл таймс", съобщава, че срещата на Еврогрупата ще изпрати в писмо до Ципрас заключенията си от тази вечер и те ще са, че нищо няма да се предприема, докато не мине насрочения от гръцкия премиер референдум в неделя.

20:28 Елени Вавициотис, кореспондентката в Брюксел на атинския в."Катимерини", казва, че в момента атмосферата в евроинституциите е много мрачна. "Източниците ми са много ядосани след изявлението на Ципрас и не знаят да плачат ли, да се смеят ли..."

# 4 044
Ти пък счупи острометъра!
Като чуя за сиртаки и безплатен обяд, ми изкача Бойко с магнолиите!
 Първо да си гледаме нашата кошарка и за какво е узряло нашето общество!

# 4 045
Тонке, чела съм доста, не ме мисли! Ти, обаче не знам какво си чела като изказа ти е от селска вечеринка! Визирам стари постове, а и този де, световно е обявен за класика, ти ще го оплюеш, типично!
Какво да е настроението, нервно разбира се. Очакваме истинска развръзка, до неделя ще си чешем езиците тук.

# 4 046
Любопитно ми е дали повечето гърци схващат, че отрицателният вот действително е вероятно да им коства възможността за нормален живот в близките 20 години. Мисля, че все още не вярват в това. Хем ми се иска да се насадят докрай, защото си го заслужават с неадекватното си поведение, хем ми е жал за тях, все пак никому не пожелавам да му бъде разбит животът.

# 4 047
Абе те нормален /според техните схващания/ живот няма да живеят следващите 20г. независимо как гласуват .

# 4 048
Въпросът е дали ще живеят като българи или като сомалийци (в която група са в момента). Все пак едното е за предпочитане...

# 4 049
Любопитно ми е дали повечето гърци схващат, че отрицателният вот действително е вероятно да им коства възможността за нормален живот в близките 20 години.
Вече се оплетох тотално в гръцката логика или липса на такава, но като слушам какви ги плещи Ципрас, а и много от гръцките булки тук, стигам да заключението, че те са абсолютно убедени , твърдо вярват, че няма как да ги извадят от ЕЗ и че е абсолютно невъзможно да ги оставят без налични пари.

Смятат, че с едно НЕ на въпросния референдум ще дадат начало на една революционна промяна в ЕЗ-тоест ще получат един ЕС без остерити, без затягане на колани, с опрощаване на дългове и даване на пари толкова, колкото им трябват.
В/Ц пяха много дълго време как ЕС бил къща от карти и като дръпнели гръцката карта и къщата падала-много гърци са твърдо убедени в това. Убедени са, че ЕС е в положение или да им плаща пари колкото им трябват или да се разпадне...
Абсолютно са убедени също, че ЕЗ и ЕС трепери от страх от един грекзит и той е принципно невъзможен, следвателно даже и да гласуват с НЕ-все ще им дадат милиардите да си ги харчат и това с банките сега е временно и кратко явление.

Това го слушам и чета вече на много места и смятам, че гърците са обхванати от някаква масова психоза, заблуждение, изкривена представа за реалността и изобщо не разбират че крачат към пропаст..

Общи условия

Активация на акаунт