Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 381
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 020

Чакай малко - кой закон забранява даването на пари назаем с лихва, че да съди за това? Освен Шариата, за него знаем.

Ами в един съюз сме все пак. Как единия дава на другия общите пари под лихва?

# 4 021
  • MI
Как не ви омръзна бе хора?!  ooooh! Влизам след мнооого време и 99+ страници нечетени и какво да видя - същите 3-4 потребителки повтарят същите неща. Любопитна бях как се е развила темата след новите събития, но тук нищо ново - само злобата е станала повече. От жегата ще да е, ама то в България не пече май особено  Laughing

Най-много ми хареса това (изчетох само 3 страници, разбира се):

....аз ти дадох да четеш какво ще стане, ако излязат...

Че те и икономистите и политиците още не знаят и леко се притесняват и затова е целия цирк. Вие обаче знаете всичко. Благодаря за напомнянето!   bouquet

# 4 022

Чакай малко - кой закон забранява даването на пари назаем с лихва, че да съди за това? Освен Шариата, за него знаем.

Кои пари са общи? И голяма част от тях са ги дали частни институции.

Ами по твоята логика, като сме в един съюз, че и освен това двамата сме българи /макар че за теб не съм сигурен/, значи парите ни са общи, що не вземеш да ми дадеш 10-тина бона от твоите /общи за нас/ пари, нали са общи?

Апропо, така пишеш, че нищо не ти се разбира; опитай с по-кратки изречения и по възможност в тях да има подлог, сказуемо, пряко допълнение, че да може човек да улови някакъв смисъл.

# 4 023

Ха-ха - Лято, you made my day  Joy Joy Joy Joy Нали знаш какво казва Иванчо "При капитализма вече и мама не дава на тате безплатно"  Mr. Green  Пък социализмът свършииии - е, остана в Северна Корея, ако имаш мерак, може да пробваш от немско да се изнесеш натам. Даже Куба взе да дава фира, срам за идеите на Че!  Simple Smile

А сериозно - вземи прочети правилата и законите на ЕС, пък след това ще коментираме. Не ми се навлиза в безкрайни спорове като оня път за булката и развода, и кой на кого какво дължал.

П.С. Гледам татко Мецан ти е отговорил.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 16:57 от Анонимен

# 4 024
Лято, има резон в думите ти. Нали сме едно голямо семейство, съюз на взаимопомощ, вървим за ръка към общото европейско благо, а пък го играем банкерски с лихварски условия- на кротките при по-добра лихва и потупване по рамото!

# 4 025
айде и познавачите на нашумели чичковци и техните идеи взеха да показват истинксата си окраска Simple Smile добре сте явно в материята  Twisted Evil
Татко Мецан - за мен е така: ако аз и ти кажжем, 4е от дес нататък ще си имаме доверие, ще пускаме в една каси4ка и пр и ще си делим работата, айде вие с туризма , ние с икономиката  ... Нооооо пък ти през цялото време си мислиш как да направиш така, 4е да прибереш пари4ките от каси4ката, като кажеш ... ами ние с икономиката ти продаваме вси4ко, но с невероятни надценки, ама от твоя туризъм искаме само най-евтини цени и ол - инклузив ... и в един момент се окаже, 4е не изкарвам много , но купувам вси4ко супер съкпо от теб и ти запо4ваш да ми пробутваш пари4ките от каси4ката под лихва, за да си купувам аз необходимите неща от теб .... с огромна надценка ... и с голяма вина, 4е моя ол инклузив не покрива разходите, но ... ти си в силното положение с индустрията !

Няма по кой образец да го свият този номер с по-силния индустриално . Не беше ли по този сценарий гражданската война в САщ? И кой спе4ели?  
По повод как пиша, ами кат не ти харесва не 4ети. Аз така ще си пиша   Peace Не претендирам за тираж.

# 4 026
...Нали сме едно голямо семейство, съюз на взаимопомощ, вървим за ръка към общото европейско благо...

На по-позитивна вълна -   https://www.indiegogo.com/projects/greek-bailout-fund#/story

С един от коментарите -
Christophe Petit
2 hours ago
For the beauty of it…. even if it cannot really work!!!!

# 4 027
Сигурно е, нали все пак писа, че и майка и е гъркиня.
Аз прочетох мнението на топ банкера. Но някак не ми стана много ясно този оптимизъм да продължим със заемите от какво е породен.
Доста if-фове е сложил човека, няма лошо.
...if the overdue reforms can be completed and if all other reforms under the new agreement can be implemented and fiscal balance is maintained..
Но той  сам казва 5 години след първия заем, отново са на изходна позиция. Малко като безкраен цикъл почва да изглежда.

# 4 028
  • MI

Абе смях - нобеловият лауреат продължава да пише същото, ама се оказа, че бил работил в МВФ и имал бил нещо спорове със сегашното ръководство Wink Ти да видиш.... Пък и му дреме от Ню Йорк, ако гърците останат без пари за храна и лекарства.  

"Малка промяна" викаш на ограничение за теглене и затворени банки, тъй ли?

Попея, липсваше ми  Grinning Нобеловия лауреат от какъв сорт са му били противоречията? Защото ако е за принципи и идеи е едно, ако са били гаджета и сега се мразят е друго, а пък ако е било за пари - трето. Така че да не хвърляме кал така само с цел очерняне, става ли? Защото и аз като не съм била съгласна принципно с някой шеф съм си го казвала, та ако ще да съм конфликтна. Или да си припомним някои любими мои БГ поговорки? А и Обама ли се е карал с шефовете в МВФ та затова? За другите учЕни няма и да споменавам...

Ами нормална мярка при подобна паника е. Даже закъсняха ако питаш мен.

Интересно ми е какво точно ви дразни Зорба?  newsm78 Ей това наистина никога не го разбрах! Да кажете за някои други персонажи от книгата ОК, но точно за него си е чиста проба тесногръдие...

# 4 029
Сигурно е, нали все пак писа, че и майка и е гъркиня.
Аз прочетох мнението на топ банкера. Но някак не ми стана много ясно този оптимизъм да продължим със заемите от какво е породен.
Доста if-фове е сложил човека, няма лошо.
...if the overdue reforms can be completed and if all other reforms under the new agreement can be implemented and fiscal balance is maintained..
Но той  сам казва 5 години след първия заем, отново са на изходна позиция. Малко като безкраен цикъл почва да изглежда.

Ето малко тема за размисъл: от април 2014:

As Greece emerges from recession, focus shifts to reducing massive debt  

The windows with the bullet holes in them are gone. Greek Finance Minister Yannis Stournaras had them replaced in April, shortly after the government sold bonds for the first time since its bailout in 2010, marking the symbolic end of the crisis that had almost propelled the country out of the euro zone.

http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/international- … /article18953398/

Рано се е зарадвал Стурнарас тогава....

Гърция започна да излиза от рецесията още от първите месеци на 2014 и при продължаване на реформите щеше да преговаря за преструктуриране, което най-вероятно щеше все пак да получи, защото никой не обича длъжник без работа и без да изкарва пари - и двете страни имат интерес да се разберат, ако има добра воля. Обаче СИРИЗА видя своя шанс за власт, който без остерити нямаше да има, и пусна в тоалетната всичко постигнато от 2010 насам. Ц/В заложиха в покера на това, че никой не обича фалирал длъжник, без да вземат предвид други обстоятелства.  И наобещаваха какво ли не, а после с рогата напред и накрая стана, каквото стана.

Така че мантрата "стана по-зле с остерити" просто не е вярна. На който му изнася на тезата, вади числа от контекст и времева рамка, и ги ползва за доказателства. Гърция беше започнала макро-икономически да се оправя, това е.  СИРИЗА го проигра - това е.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 17:44 от Анонимен

# 4 030
В изходно са защото дълговете са им неизплатими и това се знае от самото начало.
Никакви икономии, супер-мега драстични няма да могат да се влезе в някакъв ритъм близките 20г.

Моето предположение към този момент е, че отписване ще има след Ципрас. Ще им наковат  канчето и ще им покажат кой е сайбията, ще изчакат малко време да утихне пушилката и като награда на следващите - достатъчно изпълнителни ще отпишат по-голяма част от дълга.
Ако не е това, ще трябва да ги помогнат в излизането иначе с години ще се влачи тая драма.

# 4 031
Че те и икономистите и политиците още не знаят и леко се притесняват и затова е целия цирк. Вие обаче знаете всичко. Благодаря за напомнянето!   bouquet

нищо няма да стане - пазарите изконсумират всяко събитие предварително и с това е така - еврото поевтиня с колкото поевтиня и се успокои ....

# 4 032

Абе смях - нобеловият лауреат продължава да пише същото, ама се оказа, че бил работил в МВФ и имал бил нещо спорове със сегашното ръководство Wink Ти да видиш.... Пък и му дреме от Ню Йорк, ако гърците останат без пари за храна и лекарства.  

"Малка промяна" викаш на ограничение за теглене и затворени банки, тъй ли?

Попея, липсваше ми  Grinning Нобеловия лауреат от какъв сорт са му били противоречията? Защото ако е за принципи и идеи е едно, ако са били гаджета и сега се мразят е друго, а пък ако е било за пари - трето. Така че да не хвърляме кал така само с цел очерняне, става ли? Защото и аз като не съм била съгласна принципно с някой шеф съм си го казвала, та ако ще да съм конфликтна. Или да си припомним някои любими мои БГ поговорки? А и Обама ли се е карал с шефовете в МВФ та затова? За другите учЕни няма и да споменавам...

Ами нормална мярка при подобна паника е. Даже закъсняха ако питаш мен.

Интересно ми е какво точно ви дразни Зорба?  newsm78 Ей това наистина никога не го разбрах! Да кажете за някои други персонажи от книгата ОК, но точно за него си е чиста проба тесногръдие...

Кого го дразни Зорба?  Shocked Не бе, аз му се кефя, само да не правя бизнес с него  Grinning Има си хора за маса, има си хора за бизнес, а има и хора, дето ги съчетават, и даже, представи си, има и такива гърци!  Simple Smile

Ами не знам какви били точно, ама предвид скандала със Строс-Кан, може и за гадже да са били  Grinning Така или иначе, за мен писанията му са несъстоятелни - но ако гърците искат, нека ги прилагат и да излизат от ЕЗ - само че отговорността си е на техния гръб, на него му дреме на шапката в Ню Йорк дали те ще имат храна и лекарства. Ще е доволен, че е натрил носа на някого си, и ще се покрие.

Нормална мярка не е =  малка промяна - айде да не се измъкваш по терлици Wink Че е нормална, е вярно, обаче как започва да се усеща..... Вчера една от банките беше поискала полицейсно присъствие в банката  Sunglasses А и това, както всички фалирали знаем, е само началото, ако не се спре процесът навреме - а те имат този шанс все още.

# 4 033
  • MI
Що да се измъквам по терлици? Просто казвам, че по мое мнение трябваше да го направят преди време, така че не е нещо принципно ново. Чувала си думите на буров че муха и банка с вестик се убиват, нали? В някои случаи не помагат никакви политики тъй като се касае за нормален човешки страх, за паника. А тези чувства не винаги са рационални.

За Зорба - от вашите изказвания (не само твои, Попея) съм останала с впечатление че го смятате за отрицателен герой. Бизнес с него и аз не бих правила, но има много хора дето за бизнес са ОК но ми се повръща от тях. Лично аз по други критерии оценявам хората, но това си е субективен избор на всеки човек...

За излизането вече казах - фалита може да доведе до положението на Аржентина, но може пък и да последват примера на исландия. И за тях се говореше че трева само ще ядат след година защото са псомели да изгонят МВФ....

И един страничен въпрос, Попея, който се каня от месеци да ти задам - как си избра точно този ник?! Има ли връзка с операта или аз съм в грешка?Ако има, избирът наистина ме впечатлява, признавам   bouquet

# 4 034

Интересно ми е какво точно ви дразни Зорба?  
За Зорба свърши безплатната чорба...
Ся ще трябва да поработи малко за разнообразие. След като си пореве за несправедливостите на лихварите, капитализма, липсата на общи пари и так далее....

Нали сме едно голямо семейство, съюз на взаимопомощ, вървим за ръка към общото европейско благо, а пък го играем банкерски с лихварски условия- на кротките при по-добра лихва и потупване по рамото!

И това доживях да чуя... При лихвите за Гърция?  При отписването за Гърция на толкова дълг? При всичките помощни пакети?

Интересно ми е как точно си го представяте това семейство, което върви към общото благо. Така само си питам, не че някой ще отговори...

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 18:20 от Герри

Общи условия

Активация на акаунт