Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 156
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 485
Дори и да фалира, нашия ужас няма да се повтори.

Това и аз не го вярвам, но все пак възможността не е изключена, зависи от степента на твърдоглавие на гърците. Ама като гледам, почват да мислят в правилната посока.

# 4 486

Някъде да написах, че свекърва ми подкрепя Ципрас или стои със скръстени ръце до работниците? Такава работа вие, не сте виждали, то не е като висене във форума по цял ден!

Ако само ти го подкрепяш (аз не виждам друго тълкуване на думите ти, а и ти не поясняваш, щото не било фейсбук Wink, това значи, че ти самата мразиш свекърва си и искаш да й фалира бизнеса. А ако не е така, значи, просто не виждаш картината на случващото се. И недей сега да казваш, че и ти не го подкрепяш, защото само преди няколко мнения каза, че се кефиш на неговите действия.

А всъщност, де да знам, то има хора и с по-големи каши в главата  Grinning

# 4 487
Ми вчера познат които се върна от Гърция каза, че навсякъде пазаруват масово само с карти. По новините след това показаха подобен репортаж в супермаркет. Та затова питам.

# 4 488
Дори и да фалира, нашия ужас няма да се повтори.

Това и аз не го вярвам, но все пак възможността не е изключена, зависи от степента на твърдоглавие на гърците. Ама като гледам, почват да мислят в правилната посока.

Искрено се надявам да не се повтори! Вече ситуацията и на Балканите, и в Европа, и  по света е различна, от една разорена Гърция вреда имаме и ние. Дано им уврат главите наистина.

# 4 489
Германците и те си правят проучвания на общественото мнение Wink. Чудя се, чие мнение ще слуша г-га Меркел повече - дали на Ципрас и симпатизанти или са собствения си елеторат.
https://twitter.com/HansNichols/status/616862726258880512/photo/1

Да поясня: питат хората, кой е виновен за кризата.
Към 70% казват - гръцкото правителство.

# 4 490
Ми вчера познат които се върна от Гърция каза, че навсякъде пазаруват масово само с карти. По новините след това показаха подобен репортаж в супермаркет. Та затова питам.

Говорим за международните разплащания с доставчици, не за вътрешните при търговия на дребно.

П.С ще намеря и ще ти сложа статия по въпроса.
П.П.С Аз пак ще се върна на април 2014 и как международните коментатори са се израдвали на "впечталяващото завръщане на Гърция", което Ципрас проигра с размах

http://blogs.telegraph.co.uk/finance/matspersson/100027022/greec … -huge-challenges/

This week Greece returned to the markets for the first time since early 2010 (which is not the same as exiting the bailout programme). It sold €3 billion of five-year bonds at a borrowing cost of 4.95 per cent. The demand exceeded €20 billion, beating all expectations.

# 4 491

Е чужденците нямат проблем да си пазаруват с карти, това даже е желателно - нали влизат евра в тяхната банкова система.

# 4 492
Много е важно сега, кой какво разбира. По тяхното Тв е психоза и масово показват да-то, предвид ситуацията, но доколкото знам частните канали, обслужват други интереси и са антиправителствено настроени. Покрай нас се чува много Не, не знам. Днес отиваме интересна ми е нагласата на хората от първо лице.
 Попея, мен може да не ме кефи човека Х, но някои действия да са ми интересни. И на Бойко не му се кефя, ама с магнолиите и анцунга е просто пич-много ме впечатли Laughing Разбираш ли?
 Тук анти Ципраските, един път няма да признаете, че може би е казал нещо правилно или е направил такова. Това е разликата в нашето мислене!

Сапфир, виновни са да много старите правителства. Този за 5 месеца нищо реално не можа да направи, само се говори досега.

# 4 493
Това коментирахте ли го?
МВФ допуска отписване на част от гръцкия дълг и нови заеми

Главният икономист на Световната банка и носител на Нобелова награда Джоузеф Стиглиц критикува гръцките кредитори и заяви, че носят "криминална отговорност" за дълбоката криза, която тази страна преживява в момента.
"И дума не може да става икономика в депресия да успее да ви плати това, което ви дължи. Това, което направи Тройката, е че настани Гърция в затвор за длъжници", заяви Стиглиц, обвинявайки Международния валутен фонд, Европейската централна банка и Европейската комисия за трагедията в гръцката икономика.

# 4 494
Много сте интересни как се закачате, а тълкуванията са ви уникални!
 Както и да сте начертали картинката Гърция до нашата 97- ма няма да дойде. Решение ще се намери, ще се направят отстъпки. Ще има финансиране, ре, отсрочки, опрощаване и каквото се сетите там. Дори и да фалира, нашия ужас няма да се повтори.

Една вяра ви е останала.
Нашия ужас  си беше наш. Само ние си го знаем.
Но вас ви чака ваш си ужас-такъв, какъвто сте си го направили. И как ще го понесете зависи от това колко сте здрави психически, но аз забелязвам една нездравословна психоза, едно бягство от здравия разум, търсите утеха в лудостта и се успокоявате, че не сте българи.... Mr. Green
А българите, пустите му българи са си живи и здрави, ходят си в Гърция на море, купуват имоти там и ви желаят здраве и щастие... hahaha

# 4 495
Отдавна.
Но МВФ е предложил да плати Шойбле.
А нали се сещаш Шойбле как дава пари... Joy

# 4 496

Отдавна - още на английски като излезе  - Чек, Vapor е много по-бърза от теб Wink  Grinning

МВФ рекъл Европа да отпише гръцки дълг, ама си трайка за своя собствен заем - що  не отписаха те  гръцки дълг, поне на стойността на вноската, ами на секундата го обявиха в просрочие...

Чек, Стиглиц знаеш ли откога ги пее такива.... Лошото е, че И той пари няма и не може да извади. И затова е на "дайте, другари, да дадем".

# 4 497
Сега го видях, а и вчера не съм ви следила.
А българите, пустите му българи са си живи и здрави, ходят си в Гърция на море, купуват имоти там и ви желаят здраве и щастие... hahaha

А гъркините чистят в къщите на майките на българите, докато те са на море, нали?

# 4 498
Специално за Зои, която се радва, че не е българка...
"Докато гръцките банки са затворени, а страната е на ръба на излизане от еврозоната, хотелите и ресторантите в северната част на страната започват с охота да приемат плащания с български левове, предаде EU Observer"
Сигурно и на българските 8 слуги свекърва и вече плаща с левове.. Joy

# 4 499
Герри, защо се търкаляш от смях?

Общи условия

Активация на акаунт