Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 134
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 545
  • София
Скрит текст:
Имат право на глас, нека го упражнят в неделя, ама всички. Надявам се всички да излязат, да кажат "не" и Меркел да седне на д-то си спокойна с кафе в ръка, защото немците не искат повече да плащат и тайно се надяват Гърция да гласува с "не", иначе ще разкъсат Меркел.

Ааа, няма такива положения.  Stop Гласуват в неделя и твърдо стоят зад решението си и зад премиера си.

Меркел и Оланд си хващат самолетите и си ръководят държавите. Те проблем нямат. Опашки пред банкоматите в Германия не се виждат, предполагам и във Франция няма. Немските пенсионери имат пари и са спокойни.

Няма какво повече насила да ги напъват гърците за оставане в ЕС.

Надявай се ти..... Част от тях (при това значителна) и сега обвиняват за затворените банки ЕС и ЕЦБ, не Ципрас. Бас ловя с теб, че каквъвто и да е вотът, за последиците няма да са виновни гърците, че са избрали, каквото изберат, ами всички други. И гръмогласно ще заявяват убеждението си, където сварят.
[/quote]

Нека си го заявяват. Важното е, че никой няма да има вече задължение да ги спасява. Ципрас ще се нагърби с тази задача. Дано му издържат раменете.

# 4 546
Немските пенсионери имат пари и са спокойни.
Не са особено. И не Гърция им е проблема, съвсем друг им е на тях. По това , което разбирам основно демографски, но и други имат ... да се орпавят, не да хвърлят димки и да се спасяват разсипвайки други държави.

А именно това е целта , съвсем ясно, защото ако искаха да си приберат парите - на всички т.нар. гръцки мафиоти, милионери и пр ... (също както и на нашите) , парите им са в западни банки . Но техните сметки не се блокират ... не , тях не ги закачкаме, ами блокираме плащанията на гърцки фирми и плашим пенсионерите. Егати бабановата кора!

Ако искат да вземат пари много добре занят как да го направят. Както блокираха и прибраха сметките на всички всялени държавни глави на арабски държави в псоледните години. Блокираха сметките и парите не се видяха повече. Значи могат.
Само в случая им е по-апетитна държавата  Peace

Момент, Лято, доколкото схванах от объркания ти пост, според тебе банките в Гърция са затворени не от Ципрас, а от мръсните капиталисти в Европа? newsm78 Щото, видиш ли, безсрамно спряха за малко да сипват милиарди в тръбата към кухите гръцки банки? И щото някой забрани на Ципрас да си търси парите от гръцките милиардери? Не че има шанс да им хване опинците повече от други такива опитали, ама поне да беше опитал от кумова срама, като се биеше в гърдите.

# 4 547
missence имат и то много голям. Имат много големи проблеми и с пенсионерите и с други неща, но сега имат повод да не ги нищят. Пишеш с инфо от първо лице . Но много неща не могат да се предадат с думи на 2 ро лице. Пеосто е нужно да ги преживееш. Но не като турист.

Това , което ти споменаваш е едно решение и условието за успешното му прилагане е само и единствено да държат индустрията само при себе си и да въртят останалите на шиш.

Ама таквиа рогати и опашати като гърците им мътят водата и им дърпат ръ4ната. Как смеят!

# 4 548
Що не пробваме и ние да се присъединим към ЕЗ, да бутнем валутния борд и тогава да видим кой е за смях и подигравки?
Изостанала си пак с матриала Wink

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/07/01/2 … eto_na_bulgariia/

И аз мисля, че е по-добре да изчакаме, отколкото да плащаме на Голдмън да ни помага да фалшифицираме отчетите Wink

# 4 549
  • София
missence имат и то много голям. Имат много големи проблеми и с пенсионерите и с други неща, но сега имат повод да не ги нищят. Пишеш с инфо от първо лице . Но много неща не могат да се предадат с думи на 2 ро лице. Пеосто е нужно да ги преживееш. Но не като турист.

Скрит текст:
Това , което ти споменаваш е едно решение и условието за успешното му прилагане е само и единствено да държат инфустрията само при себе си и да въртят останалите на шиш.

Ама таквиа рогати и опашати като гърците им мътят водата и им дърпат ръ4ната. Как смеят!

Точно затова говоря.  smile3521

Пропуснала си поста ми, че не съм запозната като турист с Германия.  Peace

Скрит текст:
Съврзана съм повече от 15 години с тази страна и смея да кажа, че ги познавам доста добре.

# 4 550

Това , което ти споменаваш е едно решение и условието за успешното му прилагане е само и единствено да държат инфустрията само при себе си и да въртят останалите на шиш.

Тя, индустрията, да не е куче на каишка, да го държиш, където си поискаш? Бизнесът (съответно капиталът) е най-плашливото нещо в света - малко нещо да не му се угоди, ведната сменя местожителството.

Попея, аз пък си мисля, че трябва час по-скоро да влезем в ЕЗ. Ние и сега сме все едно в нея заради валутния борд, само дето сме без вървящите с еврото гаранции и достъп до финансиране. Не мисля, че ще се промени нещо съществено за нас. И без това внасяме всичко във валута. Освен това от няколко места вече чета, че консолидацията на еврото е приоритет, особено в светлината на събитията в Гърция. Като нищо ще затегнат още повече правилата за приемане.

# 4 551
  • София
Я, отворете днес немската преса. На първите страници стои следния въпрос:

"Трябва ли да подкрепим Гърция с още милиарди?"

Дали Меркел ще посмее да се върне в Германия и да каже: "Дадох едни милиарди, които няма да ни се върнат"? Немецът е изключително чувствителен на тази тема. Да не са милиардите на баща ѝ това????

# 4 552
missence или както студентка , както пък аз ти писах  Peace
Нямам и намерение да ти обяснявам  Peace
На мен ми омръзна също в тази тема пишем само едни и същи неща.

Такива статии , missence , и заглавия имаше и преди 3 месеца и преди години ... вземи погледни назад . И все пак посмя , нали ? Simple Smile  и то доста пъти ...
Айде оставям ви, зациклихме с обяснения на ниво детска градина.

# 4 553
# 4 554

Такива статии , missence , и заглавия имаше и преди 3 месеца и преди години ... вземи погледни назад . И все пак посмя , нали ? Simple Smile  и то доста пъти ...

Щом си с левичарски убеждения, би трябвло да си чела Маркс, нали така?
Ето една негова крилата мисъл: количествените натрупвания водят до качествени изменения. Изтълкувай си го сама.

И друга една мисъл, която вече писах, но тя трябва да се повтаря ежедневно.
Маргарет Тачър: социализмът свършва, когат освършат чуждите пари.

# 4 555
  • София
missence или както студентка , както пък аз ти писах  Peace
Нямам и намерение да ти обяснявам  Peace
На мен ми омръзна също в тази тема пишем само едни и същи неща.

Такива статии , missence , и заглавия имаше и преди 3 месеца и преди години ... вземи погледни назад . И все пак посмя , нали ? Simple Smile  и то доста пъти ...
Айде оставям ви, зациклихме с обяснения на ниво детска градина.

Лято, сега какво да ти обяснявам, че съм свързана професионално с Германия. Познавам бизнес средата и отношението им към бизнес, пари, заеми, кредити и т.н.

Като говоря, не говоря, защото съм учила там или защото съм им видяла забележителностите.

За преговори са тежък противник, уверен в себе си, знаещ какво иска и как да го постигне. Обичат да се чувстват комфортно и знаят, че диктуват правилата. Ако Ципрас си мисли, че ще открие топлата вода с тях, няма да стане. Опитвали са много и преди Ципрас, ще опитат вероятно и след него.

Не ги мисли за толкова прости.

За да приключа с темата: Стискам палци на гърците за твърдо "НЕ". Смело напред с отговор "НЕ" в неделя и ще потекат парите дори от кранчетата на чешмите.  Peace

# 4 556

Стискам палци на гърците за твърдо "НЕ". Смело напред с отговор "НЕ" в неделя.  Peace

Присъединявам се към призива. Даже ако бях в Гърция, можеше да залепя някое OXI тук-там.
Ама няма да стане. Тарикат народ са гърците, няма да изтърват те хранилката. Като видят, че не им минават нито комедията, нито трагедията, ще стане като с всяко лигаво дете.

# 4 557

Стискам палци на гърците за твърдо "НЕ". Смело напред с отговор "НЕ" в неделя.  Peace

Присъединявам се за призива. Даже ако бях в Гърция, можеше да залепя някое OXI тук-там.
Ципрас заявил че каквото и да е -да или -не в Неделя ще има сделка...
До 48 часа.
Така че за гръцките дами тук в темата:
Парите потичат от кранчетата на чешмите до 48 часа след края на референдума!

# 4 558
И друга една мисъл, която вече писах, но тя трябва да се повтаря ежедневно.
Маргарет Тачър: социализмът свършва, когат освършат чуждите пари.
и кой я измести? социалистите не бяха ли?

не съм с левачески  Peace но и не ми харесва какво стана с България.
Няма да обяснявам пове4е , смисъл 0, разбиране 0 ...  

missence , ти прочете ли какво съм написала и къде ги нарекох прости?
това, което си напсиала няма общо с другото в смисъла, койт влагаш. Но наистина спирам да оябснявам .
разбиране 0, лични косвени интерпретации бол .

# 4 559
Ама глей ся. То от сделка до сделка има разлика Grinning
Не им е казал КАКВА ще е сделката.

Общи условия

Активация на акаунт