Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 146
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 590
Това ще е умен ход от страна на гърците, НО да не забравяме, че Ципрас умее да свири на тънката струна на народа и до неделя може да ги накара да гласуват емоционално, а не рационално.

Ако все пак гласуват с "да" и направят необходимите промени, ще са направили нещо за самите себе си в краткосрочен план. В дългосрочен план знаем, че ЕС ще си вземе своето. Ние го изпитваме на наш гръб. Това е положението. По-силният диктува правилата в тази игра.

Ама чакайте бе, хора - Ципрас НЯМА да подава оставка при никакъв вот - к'ъв Стурнарас спрягате?! Каменос държи войската и оръжията, как я виждате минфин на Самарас за премиер, при положение, че Каменос е казал "на война сме и всички средства са позволени!"

Попея, имаш основание. Истинският комунист дава властта само с кръв. А европейците никога не са подготвени за този сценарий, просто някак не им идва на ума. Дано не става това.
Не го вярвам това за възможно. Армията им е наборна, а на преките им началниците се плаща с пари, които вече ги няма.
Но проблем може да има с висшия военен състав, защото при едно ДА се чака да ги резнат от хранилката моменталически. съкращаването на армията е точка първа във всяко едно бъдещо споразумение. Така че генералисимусите и разните полковници, майори и прочее фуражки имат голям интерес Ципрас да стои на власт.

При ДА, че и при НЕ също Гърция я чака драстично, огромно, в пъти съкращаване на армията.

# 4 591

Скрит текст:
Wer "a" sagt muss auch "b" sagen.  Wink След като разбрахме, че твоят опит с немците е мнооооого богат, нямаш нужда от обяснения. Разбираш ме! Не разбрахме в каква сфера го имаш този "богат" опит, но нямаш идея за какво иде реч в тази държава. Поне от написаното.

Разбирам добре как се чувстваш  Hug  

И излизам от темата , засега, доста ми дойде от лични интерпретации.

# 4 592
Гери, Сърбия е до нас свеж пример как си отива доброволно комунист, докопал веднъж властта. Дано не стане така, де...

# 4 593
Гери, Сърбия е до нас свеж пример как си отива доброволно комунист, докопал веднъж властта. Дано не стане така, де...
Отиде си Югославия, не Сърбия. Войната там беше за запазване на мини-сръбската империйка...
Но нищо не се знае де.  Гърция също не е етнически монолитна страна.

# 4 594
  ooooh!  ooooh!  ooooh! Ужас!

# 4 595
  • София

Скрит текст:
Wer "a" sagt muss auch "b" sagen.  Wink След като разбрахме, че твоят опит с немците е мнооооого богат, нямаш нужда от обяснения. Разбираш ме! Не разбрахме в каква сфера го имаш този "богат" опит, но нямаш идея за какво иде реч в тази държава. Поне от написаното.

Разбирам добре как се чувстваш  Hug  

И излизам от темата, доста ми дойде .

Когато човек пише 100% нещо и обещава, стои зад написаното, а не си променя мнението след 2мин.

Немците много мразят това, нали знаеш?  Wink

Скрит текст:
лято лято, едно е да си чул и видял, друго е да си го изпитал на гръб, затова няма как да разбереш мен, нито аз да убедя теб, което не ми е и цел. Спирам с това.

това ти повтарям и аз с всеки коментар  Peace

Именно.  Peace

Скрит текст:
Hug само имай в предвид, че моята терца е по-висока от твоята   Wink  
По обявеното от теб (някоя и друга година обучение и работа във фирма с немски партьори ... ) бих преценила твоята до десятка, докато моята е до поп. Асото го оставям на българите получаващи пенсия в Германия и на българите имащи брак с немци Peace
Останалото го имам  Wink

Оххх, знаеш ли колко обичам някой да се изхвърля неподготвен. Уверявам те, че и по тази тема си бита карта.  Wink
Лесно мога да прекратя диалогът с теб само с 2 думи, но не си струва.

Остани си със заблудата! Успех!  Wink Хората живеят по-спокойно в заблуда!

Пропускай постовете ми, ако обичаш!
[/spoiler]
да ... 100%   bouquet

Versprochen ist versprochen, lady!  Wink

# 4 596
Ами тя затова не ги понася, а май и те нея - имат ценностни различия.

# 4 597
  • София
По ТВ дадоха улично допитване до случайни минувачи в Германия. Повечето казаха твърдо "НЕ" на следващ транш, но интересно беше мнението на един господин, който каза:

Гърците живяха достатъчно дълго време на гърба на другите, сега е време да ги оставим да видят как е да не живееш на чужд гръб".

Имаше и отговори "ДА", защото трябва да проявим солидарност и да помогнем на държава в беда.

Не коментирам, просто споделям изказвания на хора от улицата.  Peace

Ами тя затова не ги понася, а май и те нея - имат ценностни различия.

Laughing Вероятно.

# 4 598
missence ти сигурна ли си, че 100% се отнасяха до болднатото изречение?
Защото къде го казах?
Може затова да ти е така леко с тълкуванията. Много са повърхностни и лежат основно на

Outta Joint

# 4 599
  • София
missence ти сигурна ли си, че 100% се отнасяха до болднатото изречение?
Защото къде го казах?
Може затова да ти е така леко с тълкуванията. Много са повърхностни и лежат основно на

Outta Joint

Хубаво е човек да знае кога да спре да се излага.

Най-мразя хора, които 1. се отмятат от думата си и 2. след това започват да мажат лай**** си и правят другите на балами.

Написала ли си го? Написала си го. За мен е достатъчно, че обеща.  Stop

# 4 600
Не го вярвам това за възможно. Армията им е наборна, а на преките им началниците се плаща с пари, които вече ги няма.
Но проблем може да има с висшия военен състав, защото при едно ДА се чака да ги резнат от хранилката моменталически. съкращаването на армията е точка първа във всяко едно бъдещо споразумение. Така че генералисимусите и разните полковници, майори и прочее фуражки имат голям интерес Ципрас да стои на власт.

При ДА, че и при НЕ също Гърция я чака драстично, огромно, в пъти съкращаване на армията.

Я да видим:

Ципарс се отказа неочаквано в събота, след като почти бяха подписали, според Юнкер за 60 милиона само спорели. Пак според Юнкер, Ципрас "не показвал с поведението си, че иска сделка". Член на преговарящия екип казал, че сделката нямало да мине през парламента, където мнозинството на Ципарс зависи от незвисимите гърци на Каменос, който е какъв? - военен министър . В сделката има съкращаване на военните разходи, обаче Каменос като разбрал и отсякъл "нито евро от военните разходи няма да се пипа".  После казал, че ще има засилено армейско присъствие "за предотвратяване на безредици". После казал "ние сме във война, на който не му стиска на война, да се маха" - това като изгонил своя МП. Гърция има най-високите военни разходи в ЕС (спрямо БВП)

Всъщност като събереш две и две, и две, и две, май Гърция в момента е в ръцете на червена (или кафява, по избор Wink) военна хунта, нищо че отвън изглежда съвсем другояче.

да, онези в Брюксел не са свикнали с това, ама май ще им се наложи да привикнат

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 15:42 от Анонимен

# 4 601
Къде я завихте темата, отнехте думата на Герри, значи Crossing Arms
 И двете поне сте виждали германци и сте имали работа с тях, Лято живее там, склонна съм да вярвам на преценката й. Ама тези, които грък са виждали само по тв, а живот и манталитет, чели пресата на Пеевски, мен ме дразнят.

# 4 602
Попея, имат си много вътрешно парламентарни различия и да бяха стигнали преговорите до някъде, вътре щеше да е голяма борба.
 Ама изкарай ги сега всички вкупом тъпи и прости и ще те призная!

# 4 603
Къде я завихте темата, отнехте думата на Герри, значи Crossing Arms
 И двете поне сте виждали германци и сте имали работа с тях, Лято живее там, склонна съм да вярвам на преценката й. Ама тези, които грък са виждали само по тв, а живот и манталитет, чели пресата на Пеевски, мен ме дразнят.

Лято най-много разбира от Русия и руснаци, но пък не ще да живее в Русия, щото около руснаците все е гладно и студено.....
А комунизма я влече много силно, но само душевно, защото тялом гледа да е при фашшистите...при пържените наденици и бялата бира...

# 4 604
Попея, имат си много вътрешно парламентарни различия и да бяха стигнали преговорите до някъде, вътре щеше да е голяма борба.
 Ама изкарай ги сега всички вкупом тъпи и прости и ще те призная!

Зои, ти какво приказваш, всъщност? Кого изкарвам тъп и прост? Излагам ти фактите, такива, каквито са излезли в световната преса (включително и в гръцката, бг не я броим).

И ти казвам, че ако Ципрас не подаде оставка, както е казал, че няма да подаде, няма начин да слагате Стурнарас или който и да било друг за премиер. И има разни други процедурни подробности. Да не гворим, че Каменос най-вероятно има право в момента да въведе и военно положение, ако реши, че има опасност от безредици, защото има подкрепата на Парламента.

Ти кое от това казваш, че не е вярно? И какво знаеш ти в повече или от друго място, освен от твоя мъж, който вярвам, е много свестен, но надали държи в джоба си тайните на гръцката политика.

Питам те не защото е Фейсбук, а защото когато някой твърди нещо, е нормално да се обосновава. Ако иска да води разговор с друг.

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 15:21 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт