Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 916
  • 8 660
  •   2
Отговори
# 7 155
Ето я: https://en.wikipedia.org/wiki/Zoi_Konstantopoulou

С други думи - Цецка Цачева на гр. парламент Grinning

# 7 156
ггери, колко гърци познаваш? Горд народ, високомерен човек ли прави?

Казах не горд, а горделив-има разлика. Едното е качество, а другото е недостатък.

Доста гърци познавам-всякакви хора са, но като общо впечатление съм останала с това.

Както смятам българина за нихилист и примиренчески настроен, мащар че и българи има всякакви...

Но. Както историята се върти, така и народите се променят.

Надявам се и гърците да се приземят, а българите да вдигнат малко глави.
Та барем се срещнем по средата... Mr. Green

# 7 157
Ако може за незнаещите,  кое е е това "агресивно Зойче"? Депутатка ли някаква?

Да, имаше скандал с нея, на някаква бензиностанция не я били обслужили както очаквала и се разкрещяла: "Ти знаеш ли коя съм аз?" Пък имало една жена, която снимала с телефона, та нашата й изтръгнала телефона и я заплашвала, докато не изтрила записа. Freak някакъв Stop Доста я подиграват, а пък заместникът й, с "българизацията" каква проста мутра има, не е истина. Изобщо парламентът е пълен с всякакви особи. Преди малко се изказа един едричък, с мустачки и възголямо сако, който изглеждаше като доведен току-що от кооператива. Joy
Сега говори Ел Команданте (venseremos)

# 7 158
Скоро няма да гласуват тези хора, голямо говорене, ще надминат срещата на ЕЗ. Междувременно едно четиво
http://bultimes.com/blog/all-we-need-i-kinti-zorba-garkat/

# 7 159
  • Bristol
Гледали ли сте филма "My Greek fat wedding"? Много добре са ги изтипосали там гърците с типичните им черти Simple Smile Аз перфектно се разбирам с тях. Веднъж бяха много възмутени защо не говоря гръцки, приличала съм на гъркиня. Подобна ситуация обаче имах и в Сърбия, чак ми се скараха как може да съм забравила майчиния си (сръбски) език. А при друга ситуация пак с гърци, като разбраха, че съм българка и възкликнаха, ама ти въобще не приличаш на българка  ooooh! Много сърдечни са и перфектно обслужват! Турците също си ги харесвам и наистина много ни се радват като разберат, че сме българи. Сърбите не ми допадат  Confused

И по темата, аз днес изпуснах новините, но гледам то бойно поле станало по улиците на Атина  Rolling Eyes

# 7 160
Хм... засега "Да"-то надделява...

# 7 161
Οχι от Зои, Варуфакис
Ναι от Каменос.

# 7 162
Мда, СИРИЗА не си подкрепят премиера...  Thinking

# 7 163
 Хайде 150 Да, приели са го. Лека нощ!

# 7 164
Мда, СИРИЗА не си подкрепят премиера...  Thinking
Той самият каза, че бил принуден да подпише споразумението и в настоящия момент нищо друго не можело да се направи. Много плашещо изказване, не мога да го намеря, за да го преведа точно. На мен ми прозвуча като заявка за криза.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 229 Ναι, 64 Όχι και 6 Παρών
няма нужда от превод, мисля Grinning

Хайде, лека и от мен!

# 7 165
Ако може за незнаещите,  кое е е това "агресивно Зойче"? Депутатка ли някаква?

Да, имаше скандал с нея, на някаква бензиностанция не я били обслужили както очаквала и се разкрещяла: "Ти знаеш ли коя съм аз?" Пък имало една жена, която снимала с телефона, та нашата й изтръгнала телефона и я заплашвала, докато не изтрила записа. Freak някакъв Stop Доста я подиграват, а пък заместникът й, с "българизацията" каква проста мутра има, не е истина. Изобщо парламентът е пълен с всякакви особи. Преди малко се изказа един едричък, с мустачки и възголямо сако, който изглеждаше като доведен току-що от кооператива. Joy
Сега говори Ел Команданте (venseremos)

Ааа ясно. Мерси, Мери Джейн.

# 7 166

Ама турчинът гледаше аз да се чувствам добре, докато на гъркът не му дремеше как се чувствам, стига да плащам:) Мисля, че всеки българин, ходил на почивка и в двете страни, ще ти каже същото.
Ще ти кажа точно обратното. От Турция винаги бягам с 200. Странни хора са, различни. Гърците въпреки високомерието си са доста по-близки до нас, културно, цивилизационно, всякак. Това го казвам след поне 50 визити и в двете страни. В началото въобще не смятах така, но това са ми крайните заключения.

# 7 167
  • Earth
ДА с голямо мнозинство. Голямо унижение за Гърция. Чак на мен ми остави горчив вкус в устата. Този Ципарас надмина всички съвременни комунисти по глупост.

Нивото на обслужване в Турция е много по-добро от това в Гърция.  Но наистина културно и социално гърците са по - близки до нас ,  отколкото турците.

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 08:05 от AnetaH

# 7 168
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 229 Ναι, 64 Όχι και 6 Παρών
Референдум кога ще правят? Люлката на демокрацията няма ли да се допита до демоса?

# 7 169
И ние сме почивали и в Гърция, и в Турция,  и понеже нищите този въпрос, абсолютно подкрепям мнението на татко Мецан. Турците, дали искрено или лицемерно, все "комшу" ни викат, все се усмихват и стараят да се чувстваш комфортно /хем за Ол Ин -настаняване говорим, където реален шанс за бакшиш почти няма/,  а гърците едни ехидни... Даже се сещам за един случай - отиваме в хотел, искаме стая, питам за условия по настаняване, беше 50Е нощувка със закуска. Вземаме стаята, обясниха ми на рецепция, че закуската е от 8 до 10 и така. На сутринта слизаме в ресторанта, записват ни номера на ключа/стаята и си избираме от безкрайно беден асортимент. И тъкмо сядаме, идва един младеж да ни каже, че след като се нахраним, следва да доплатим по 5Е за закуската  Shocked И това е само пример. Но много показателен за характера и манталитета на гърците.  Mr. Green
Тя и политиката им - същата...

Общи условия

Активация на акаунт