Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 502
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 245
И аз съм съгласен с вас и въпреки това тези изказвания ме дразнят, защото са поредният български нихилизъм - как хората били хиляда пъти по-добре от нас и нямало никаква криза, ами едва ли не ние тук сме си измисляли и както били в криза, пак били много по-добре.

Не става въпрос обаче за Гръция, а за друга страна, която иначе като туристическа дестинация избива рибата, но като място за живеене просто не става.

А коя е тази страна?

# 7 246
Добре, държавните и общински институции изплащат ли заплати сега, магазините зареждат ли се, сектор услуги как е, и въобще какво е отражението върху ежедневието и бита на ординари гърците?

Ами познати, които се връщат от почивка в Гърция, казват, че било супер, купонът течал, нямало никакви проблеми и хората си били живеели и се радвали на живота и си били хиляда пъти по-добре от нас, нямало никаква криза и т.н.
Мен доста ме дразнят такива изказвания, но отвсякъде само това чувам. Имам и колеги, които се канят да ходят на почивка там ей сега, другата седмица. Едните дори с малко дете.

Няма защо да се дразниш - това е така за купона. Просто държавата в момента трупа още дълг - на чиновника се превежда по банков път цялата заплата, държавата няма пари за нея, а просто я слага в графата задължения. Когато, обаче, трябва да си я изтегли в кеш, има ограничение от 60 евро/ден и то ако има останали пари в банкомата. Но понеже 5 месеца теглиха спестявания, имат резерви. И са решили, че след като започват преговори за нов заем, всичко е ок и могат да се върнат към стария живот.

Но има и гърци, които усещат накъде отива работата.

Това, което се случва в момента, ще се усети от хората по-късно - доколко и кога, зависи от много неща, не на последно място от действията на правителството вътре и при преговорите за следващия бейл-аут.

Затова казах, че ще е интересно.  Лично аз виждам доста тревожни сигнали за бъдещия стандарт на гърците, но ще видим.

За ДДС - това е добра първа стъпка за пълнене на хазната, стига да не допуснат измами с него.

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 12:01 от Анонимен

# 7 247
Мецане, не се дразни. Чуждата кокошка нам се види патка.

Малко си объркал цитатите. Предполагам въпросът е към hellymod. Иначе само хората, които си живеят на място знаят как им е. И Испания е рай ако отидеш като турист, ама нещата и там са много трудни от известно време насам. Отново казвам, че зависи от манталитета на местните. Южният темперамент е един, северният друг.

Eurobank взима Alpha Bank в България.

Айде пак "иди ми - дойди ми" за отварянето на банките. Можело и да не отворят в понеделник. Eто затова казвам, че когато грък ти каже "Добър ден", погледни слънцето да видиш дали е изгряло.  ooooh!

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 12:02 от @steraki

# 7 248
# 7 249

newsm10 и за Льоса като писател, и за това негово интервю!

# 7 250
Добре, държавните и общински институции изплащат ли заплати сега, магазините зареждат ли се, сектор услуги как е, и въобще какво е отражението върху ежедневието и бита на ординари гърците?

Ами познати, които се връщат от почивка в Гърция, казват, че било супер, купонът течал, нямало никакви проблеми и хората си били живеели и се радвали на живота и си били хиляда пъти по-добре от нас, нямало никаква криза и т.н.
Мен доста ме дразнят такива изказвания, но отвсякъде само това чувам. Имам и колеги, които се канят да ходят на почивка там ей сега, другата седмица. Едните дори с малко дете.

Естествено, че не е за 5 мин работа, толкова много неща засяга това, че не знам с кой акъл може да се твърди, че не е голяма работа.
Както и да е, предполагам, че това им е по-малката драма на гърците в момента.
С моя акъл аз го твърдя. Какви неща засяга? Смятането на ставката е един елементарен технически въпрос на ниво третокласник. Софтуерите я смятат автоматично. Дали ДДС е 13 или 23% не е нито счетоводен, нито технически, нито изобщо никакъв проблем.

И да, не е за 5 минути работа - за 5 секунди е. Да си кликнеш върху приложимата ставка в съответното прозорче на софтуера:)

Не е съвсем така, бате, вЕрвай ми! Не че не може да стане лесно, но не може всеки да бута счетоводната програма, а я си представи да имаш 100 клиента за поддръжка и на всичките до понеделника трябва да им бутнеш софтуера. Верно пари ще изкараш, но трябва да не спиш и ядеш дотогава.

# 7 251
В България фирмите по хиляди клиенти имат, не 100, и се оправят с много по-сложни проблеми от променена ставка. Хайде стига компетентни изказвания по въпроси, от които не разбирате!

А интервюто с Льоса е върхът. Само не е съвсем прав за Аржентина, аз на първо място бих сложил Чили, Аржентина няма такова явление като Пабло Неруда например. Само дето и на тях генерал Аугусто им разказа играта.

# 7 252
В България фирмите по хиляди клиенти имат, не 100, и се оправят с много по-сложни проблеми от променена ставка. Хайде стига компетентни изказвания по въпроси, от които не разбирате!

А интервюто с Льоса е върхът. Само не е съвсем прав за Аржентина, аз на първо място бих сложил Чили, Аржентина няма такова явление като Пабло Неруда например. Само дето и на тях генерал Аугусто им разказа играта.

Моите уважения, ама хайде не влизай в теми, които явно ти не разбираш и малко посмени тона, ако обичаш!

# 7 253

Моите уважения, ама хайде не влизай в теми, които явно ти не разбираш и малко посмени тона, ако обичаш!

Мецане, тук подкрепям Мери Джейн - има последици извън чисто технически софтуерните, търговците трябва да съобразяват и други неща. И не е редно с такъв тон да говориш точно на тези дами  Peace

# 7 254
  • София
Абсолютно - безкрайно кухо звучат такива неподплатени с практика приказки. Изобщо не ми се влиза с подобен спор, пиша само, за да подкрепя мнението на MaryJane.

Само колко касови апарати трябва да се препрограмират; колко цени да се сменят; да не започваме изобщо да говорим за бюджетите на големите организации, прогнозните парични потоци и какво ли още не, което е свързано със ставката (която на всичкото отгоре ще мърда различно за различни стоки и услуги, не е като да сложиш едни 5% на всичко).

# 7 255
Абсолютно - безкрайно кухо звучат такива неподплатени с практика приказки. Изобщо не ми се влиза с подобен спор, пиша само, за да подкрепя мнението на MaryJane.

Само колко касови апарати трябва да се препрограмират; колко цени да се сменят; да не започваме изобщо да говорим за бюджетите на големите организации, прогнозните парични потоци и какво ли още не, което е свързано със ставката (която на всичкото отгоре ще мърда различно за различни стоки и услуги, не е като да сложиш едни 5% на всичко).
Е, хайде сега. При добра организация не трябва да има проблем. В големите фирми си има специални отдели, на които работата им е свързана точно с прогнози и екстраполации. Аз лично не виждам какъв проблем може да има, но щом казвате, замълчавам си.
Ако обаче по принцип си цари хаос, тогава за колкото и незначителна промяна да става въпрос, все ще предизвиква ужасТ.

Исландия.

# 7 256
  • София
Хелимод, понеже точно в такъв отдел съм работила, знам как едно незначително на пръв поглед събитие, води след себе си верига от промени, които трябва да се случат.

Както и да е, спирам  Grinning

# 7 257
Сега и тези пожари, единият е съвсем близо до домът ни, в ужас съм  Cry

# 7 258
Сега и тези пожари, единият е съвсем близо до домът ни, в ужас съм  Cry

Hug ужасно е! Стискам палци да ги овладеят, дано не се наложи да се евакуирате!   Praynig

Абе как така се случват, и преди години пак имаше (2013, мисля, и 2007), и пак на север от Атина. На мен са ми казвали, че нарочно ги палят, за да строят. Има ли такова нещо?

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 15:30 от Анонимен

# 7 259
Този в Неаполи е започнал към 3.30 сутринта, не ще да е от горещините. Евакуират хората, има доста изгорели къщи вече. Този в Атина започна по-късно, а вече има и още един голям на Евия.

Общи условия

Активация на акаунт