Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 459
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 260
Тъй тъй тъй. Неподплатени с практика приказки. И прочее. Защото се познаваме лично и знаете кой с какво се занимава ли?

Лични квалификации, ако въобще са допустими, ги базирайте върху написаните мнения, защото иначе издишате.
Аз например защо казах на Мери Джейн, че не разбира - поради това, което тя ясно е написала:

Не е съвсем така, бате, вЕрвай ми! Не че не може да стане лесно, но не може всеки да бута счетоводната програма, а я си представи да имаш 100 клиента за поддръжка и на всичките до понеделника трябва да им бутнеш софтуера. Верно пари ще изкараш, но трябва да не спиш и ядеш дотогава.

100 клиента? Сериозните фирми за счетоводен софтуер в България имат хиляди клиенти, хиляди. И дори и последните не особено сериозни промени при обратното начисляване на ДДС за зърното например, преди това за касовата отчетност, съвсем нов режим, и други някои изменения, са в пъти по-трудни и сериозни от просто промяната в някаква си ставка. Никой у нас не е изревал на умряло, нито счетоводители, нито програмисти, ами никой не е и разбрал дори как се настроиха софтуерите за нула време. Също и Бърди голям го вади. Т.е. ако някой ми напише, че решаването на квадратно уравнение не е лесна работа и не става за 5 мин, а са необходими седмици, аз си вадя съвсем обоснования извод, че този човек не разбира от математика и това и казвам. Не казвам, че е глупав - той може да е гениален историк или философ, или писател. Но от математика не разбира.

Какво ми говорите за касовите апарати? Някаква представа имате ли в България колко пъти и по какви ли не поводи се налагаше те да се препрограмират? Ами последният път, когато всички трябваше да се вържат към НАП, в тях вече има уайрлес връзка с данъчното, нещо, което Гърция и в мокрите си сънища няма да постигне.
Прогнозните парични потоци казваш, Бърди? И финансистие, които го правят, една промяна в ставката ще ги събори ли?

Смешни сте. Хелимод ви е казала доста верни неща. Попиа, и от теб не съм очаквал. Най-малкото не знаете с кого говорите и не ви отиват такива квалификации. Или трябва да си сканирам и прикача тук сертификата за си еф ей? Хайде Мери Джейн и Бърди, вървете да питате чичко Гугъл какво значи това Попеа съм сигурен, че знае/ и следващия път по-малко да се излагате.

Аз излизам от темата. И най-хубавата тема в един момент се изражда, в България не само мъжете, ами и жените са големи комлексарки и не могат да преглътнат, че някой път е възможно да кажат някоя глупост и някой да им посочи, и то с аргументи, че е глупост.

Приятно ви забавление, аз отивам на море - аме не в Гърция.

# 7 261
Хелимод, понеже точно в такъв отдел съм работила, знам как едно незначително на пръв поглед събитие, води след себе си верига от промени, които трябва да се случат.

Както и да е, спирам  Grinning
Бърди, аз също го споменах от собствен опит. Знам какво имаш предвид, но пак не съм съгласна, че за въвеждане на нови ДДС-ставки са нужни месеци или година. Ако става въпрос за субективни причини – да, тогава съм съгласна.
Доколкото разбирам, ти говориш за последствията от промяната на съществуващи ставки. Аз не виждам такъв проблем, защото в крайна сметка целта на тия действия ще е да се предизвикат именно промени и то в условия на несъстоятелност (ако говорим за държавата).
А сега, когато държавата е във фактически фалит, пак ли няма никакви промени на прогнозите и екстраполациите всяко тримесечие? Не мисля, че такива действия усложняват работата на контролинга в големите фирми.

# 7 262
Мария,
само това липсваше и аз стискам палци Praynig.

Днес гледам Туск е звездата по медиите.

# 7 263
не могат да преглътнат, че някой път е възможно да кажат някоя глупост и някой да им посочи, и то с аргументи, че е глупост.

Whistling

Сега и тези пожари, единият е съвсем близо до домът ни, в ужас съм  Cry

Стискам ви палци да ви се размине  Praynig

# 7 264
Тъй тъй тъй. Неподплатени с практика приказки. И прочее. Защото се познаваме лично и знаете кой с какво се занимава ли?

Лични квалификации, ако въобще са допустими, ги базирайте върху написаните мнения, защото иначе издишате.
...

Приятно ви забавление, аз отивам на море - аме не в Гърция.

Виж сега, всеки си знае нещата - хората действат и ще трябва да са готови до понеделник. Няма нужда да им обясняваш дали на тях им е лесно - може софтуерът да им е друг, може организацията, може и двете.  Не винаги човек извън нещата може да знае как е и дали е глупост или не.

Лесно, трудно - това е. Ще трябва да са готови до понеделник.

Обясни ми защо трябва да обясняваш на другите дали на тях им е лесно или не? Какво не си очаквал - че смятам, че всеки най-добре си знае какво му е, ли? И няма нужда да му казваш, че не знае.

Между другото, и за ипотечните кредити смятам, че всеки си има право да си взема решения. Разбира се, си носи отговорността за тях Wink И ако не си е направил добре сметката, няма какво да търси вината у другите.

Мисля, че проявяваш крайност в позицията, което не спомага за диалог и постигане на съгласие.

Будестагът е гласувал за новите преговори за трети пакет.

Приятно изкарване на морето!  Peace

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 16:05 от Анонимен

# 7 265
  • София
Е, Хелимод, аз не съм и споменавала месеци и години, недей така  Laughing Казах само, че няма да стане за 5 минути, както си-еф-ея на Мецан казва.

# 7 266
Всъщност докога имат срок да въведат тези промени?

# 7 267
Всъщност докога имат срок да въведат тези промени?

Ами живеещите там казват - до понеделник Simple Smile

# 7 268
От днес за понеделник ли е срокът?
Кратък е, да.
И все пак мисля, че този проблем не може да е по-голям от възпитанието на култура и съзнание за плащане на данъци. За там вече ще са необходими наистина десетилетия.

# 7 269

Будестагът е гласувал за новите преговори за трети пакет.

Приятно изкарване на морето!  Peace

Пфу, защо ли от Бундестага друго не съм и очаквал. Все повече се съгласявам с теб относно мнението ти за бъдещето на ЕС /с другите ти мнения винаги съм бил съгласен/.

Благодаря за пожеланието, ще ми липсва там една партия бридж с теб и съпруга ти /а и четвърти ще трябва да търсим, защото жена ми не играе бридж./

# 7 270
Естествено, че ще гласува, ако трябва ще се отпишат и дълговете на Гърция и това ще приеме. Нищо му няма на ЕС. Стои си непоклатим, Гърция няма да го събори. Пак казвам, дълг се отписва, не веднъж се е случвало в историята. Добре е да се прави разлика между разум и емоции. Емоциите диктуват "на гърците тъпкано да им се върне", разумът казва "ще ги спасяваме до последното евро, ако трябва ще ги отпишем дълговете, за да не пламнем всички".

# 7 271
Естествено, че ще гласува, ако трябва ще се отпишат и дълговете на Гърция.

E, те това малко трудно ще се случи Wink Поне не в класическия му вид. Мисля, че ако Ципрас успее да прокара промените и реформите, които подписа (в което продължавам да се съмнявам, но ще видим), и ако започне да приватизира, и ако....., може да се говори за някакво разсрочване, евентуално. Но ще трябва много да се постарае.

Няма начин да се отписва на Гърция, защото ще трябва да се отписва и на много други. Не и в ЕЗ. Ако има някакво разсрочване, на Гърция ще й излезе буквално през носа това нещо.

Няма никаква емоция - според Шойбле отписване може да има само извън ЕЗ. Изоборът е или с този дълг вътре в ЕЗ или извън нея, и тогава разговори за редукция.

Точно ако им отпишат, ще пламнем всички Simple Smile Нима си мислиш, че Португалия, Испания и сие не чакат точно това Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 16:56 от Анонимен

# 7 272
  • Earth
Разбирам я. Поне от това, за което говорим.
Я ми посочи поне един проблем от променената ставка на ДДС?
Освен това, че може би някои стоки ще поскъпнат - но това също не е нито счетоводен, нито софтуерен, нито технически, нито юридически проблем.

Явно не се занимаваш с такива неща, иначе щеше да знаеш колко сериозни промени може да има една ставка. Обяснявам набързо.

Тук не става въпрос само да смениш %-тите на ддс-то във фактурата, когато продаваш. А за това, че с месеци ще се приемат и осчетоводяват фактури с различни ставки за ддс-то за една и съща стопанска дейност . И че тези всички данни които се въвеждат, излизат под някаква обобщена форма и тази форма трябва да се възприеме И от софтуера на гръцките данъчни. За тази променена ставка на ДДС  първо :
1. Данъчните в Гърция трябва да променят софуера си, така че той да приема информация за фактури за едно и също нещо с различна ставка за ддс и това да не се счита за грешка.
2. Същите, трябва да дадат указания на производителите и поддръжка на софтуер по какъв начин да са подредени тяхните изходни файлове.
3. Същите тези файлове да се имплементират във всички програми.

И това е само началото. Най-елементарното. И не, не става за 5 минути. Несериозно е. Особено за ERP. Но не са и месеци де.

А сериозни промени в нашето ддс законодателство не е имало от 2007. Чат-пат се променя 6-та директива и ние с нея.

# 7 273
Синопсис на речта на Меркел:

Merkel told the Bundestag that Greece’s expressions of intention were not enough. It was necessary to see deeds.

Меркел каза на Бундестага, че проявата на намерения от Гърция не е достатъчна, трябва да се видят и дела.

Talking of the marathon of negotiations that went on over days, nights and hours, she then bestowed her praise on her finance minister Wolfgang Schauble, telling him “a very fulsome thank you”. The Bundestag reacted with a sea of applause.

Меркел високо оцени и благодари на Шойбле, Бундестагът реагира с море от ръкопляскания

Скрит текст:
Merkel went on to stress that the only alternative to the deal would have been “predictable chaos”.

Many people, she said, had “doubt and worries” as to whether Greece had the strength to emerge from its crisis.

“But I’m convinced we’d be irresponsible if we didn’t at least try this way”.
Europe is strong and robust, she said. Germany too. But in the long term, Germany can only do well if Europe does well.

She then stressed how the crisis had proved the strength of the Franco-German relationship, because DESPITE all their many differences, now and in the past, they had managed to come together.

This she said, should be an example of how the whole of Europe should work.

She predicted that Europe would “come out of this stronger than it went in” five years ago.

Then she concluded by making the issue far more global. Issues such as Ukraine, the refugee crisis and terrorism were pressing and when the decision was made on Greece “I can only say we didn’t just decide about Greece”… this is a decision about having a strong Europe, and much more was at stake than just the Eurozone.

And finally, in a direct address to her domestic audience, she concluded her address by saying:

“We’re doing this for Greece, as much as for the German people.”

Между другото, Шойбле съшо призова да гласуват за започване на преговори за трети пакет. Другата опция е План Б Wink

# 7 274
  • София
А какво, ако не го направят (това за пренастройването на счетоводството), те никъде не се отчитат, следователно и събираемостта на данъците- тц. Четох някъде, че дори големи вериги хранителни магазини не отчитали ддс, а просто триели памети и така на следващият ден- отново от  нула

Общи условия

Активация на акаунт