Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 381
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 275

Будестагът е гласувал за новите преговори за трети пакет.

Приятно изкарване на морето!  Peace

Пфу, защо ли от Бундестага друго не съм и очаквал. Все повече се съгласявам с теб относно мнението ти за бъдещето на ЕС /с другите ти мнения винаги съм бил съгласен/.

Благодаря за пожеланието, ще ми липсва там една партия бридж с теб и съпруга ти /а и четвърти ще трябва да търсим, защото жена ми не играе бридж./

Ами и това е опция за бъдещето на ЕС, но засега гледаме мача, това е само сигнал за началото му Simple Smile, за започване на преговори за бейлаут.

Мдам, проблемът с 4-ия е неприятен, и при нас се е случвало с други двойки, когато жената не игре. Май не се е случвало мъжът да не играе. Играли сме тогава "3-5-8"/"блато"  - не е същото, ама като няма друго....

Морето си е хубаво и без бридж - още веднъж приятно!  Peace

# 7 276
  • Earth
А какво, ако не го направят (това за пренастройването на счетоводството), те никъде не се отчитат, следователно и събираемостта на данъците- тц. Четох някъде, че дори големи вериги хранителни магазини не отчитали ддс, а просто триели памети и така на следващият ден- отново от  нула

Няма как да не се направят промените. Иначе не може да се продава.

Колкото за хранителните вериги - същото съм чувала и за българските такива.

# 7 277
А какво, ако не го направят (това за пренастройването на счетоводството), те никъде не се отчитат, следователно и събираемостта на данъците- тц. Четох някъде, че дори големи вериги хранителни магазини не отчитали ддс, а просто триели памети и така на следващият ден- отново от  нула

Има го този риск - да. Ами или ще започнат да следят за прилагането и да глобяват, или няма да си съберат и това ДДС. И няма да имат приходи в хазната. Друга опция не виждам.

Хелимод е права за манталитета и промяната му, но все някога и отнякъде трябва да се почне. Ще видим дали Ципрас ще може да почне промяна или ще си остане само с приказките за този U-търн, за да докопа още пари.

Ако успее да промени нещо наистина в Гърция, аз ще съм първата да си взема думите назад и да го поздравя. А дано, ама надали....

# 7 278
Сега, това за Бундестага нали е ясно, че е гласуване само за започване на преговори за третия пакет?
За конкретната сума след това, с която Германия ще участва в този пакет, ще си има отделно гласуване след това.

# 7 279
Съвсем нормално е Бундестага да гласува за. В крайна сметка Германия е овчарят, а Гърция е една от овцете. Всеки един пресметлив стопанин знае, че овцата да стои в стадото и да я превъзпитаваш постепенно да се държи като достопочтен добитък е много по-добре,   отколкото да я оставиш на вълка... Mr. Green
 сори за сравнението, но аз останах точно с това впечатление от поведението на Меркел. Канцлерин съвсем пресметливо, като истинска германка , преценява краткосрочна загуба срещу дългосрочна печалба..а няма как да се отрече че Гърция може да носи И печалба.

# 7 280
Сега, това за Бундестага нали е ясно, че е гласуване само за започване на преговори за третия пакет?
За конкретната сума след това, с която Германия ще участва в този пакет, ще си има отделно гласуване след това.

Така е, макар от някои медии да не става много ясно това Simple Smile Затова казах, че гледаме мача, който сега почва. Предвид това, че и сега има против, които смятат Гърция за бездънна яма (не че нямат основания...), Ципрас ще трябва да се постарае много, за да изклинчи МоА, а после и да му пращат траншовете. И Тройката отива в Атина - отново. Изобщо - дежа ву 2012, ама в много по-лоша позиция за Гърция.

# 7 281
И Тройката отива в Атина - отново. Изобщо - дежа ву 2012, ама в много по-лоша позиция за Гърция.

Нямаше спасение от Тройката. Това беше ясно още от началото.
Но нали гърците трябваше да изОкат като за последно.

Едно е сигурно-с това наказателно и принудително гласуване на закони в гръцкия парламент на всички стана ясно едно: остерити ще има и то дълго време. Тоест на останалите длъжници на опашката като Испания, Италия че даже и Франция им стана пределно ясно, че  няма как да се измъкнат от затягането на колана. И по-добре да го правят сами, защото и тях ще ги посети Тройката...

И всичките теории как не трябвало да има остерити, не бивало да се пести, защото било много вредно за икономиката, които се развяваха по медии в началото на гръцката криза,  просто отекоха в канализацията.

# 7 282
И всичките теории как не трябвало да има остерити, не бивало да се пести, защото било много вредно за икономиката, които се развяваха по медии в началото на гръцката криза,  просто отекоха в канализацията.

Всъщност, продължават да се развяват в различни форми. http://www.bruegel.org/nc/blog/detail/article/1669-in-bad-faith/
След няколко години /ако решат да прилагат само остерити, в което обаче се съмнявам/ ще гледаме резултата.

# 7 283

След няколко години /ако решат да прилагат само остерити, в което обаче се съмнявам/ ще гледаме резултата.
Лекарство срещу систематично преяждане се казва здравословна диета или "остерити".. hahaha
Това, че гърците преядоха не е тайна.
А и не само гърците преядоха или по-точно се оядоха, затлъстяха и онагляха. Имам чуството, че много европейци са така и отдавна е време да минат на диета и да се заловят да вършат нещо полезно вместо постоянно да развяват безкрайни претенции.
 Пък и до какво ще доведе остеритито? Да бунта на гладните ли?
Според мен ще бъде точно като в сентенцията за попа и боба.
Научил се поп да яде боб, свършил се боб-отучил се поп...

# 7 284
Естествено, че ще гласува, ако трябва ще се отпишат и дълговете на Гърция и това ще приеме. Нищо му няма на ЕС. Стои си непоклатим, Гърция няма да го събори. Пак казвам, дълг се отписва, не веднъж се е случвало в историята. Добре е да се прави разлика между разум и емоции. Емоциите диктуват "на гърците тъпкано да им се върне", разумът казва "ще ги спасяваме до последното евро, ако трябва ще ги отпишем дълговете, за да не пламнем всички".
Виж сега. Не съм финансист, но такова нещо като опрощаване или отписване на дълг няма. Дълг може да бъде преструктуриран-разсрочен във времето, с друга лихва, изкупен от повече лица и т.н.
Но да изчезне така в небитието? Найн....

Гърция ще плаща, може вместо за 30 години да плаща 300, но ще плаща.

И сега това, което ще дадат на Гърция ПАК са заеми. Тоест те продължават да затъват и да губят суверенитет. В един момент всичко в Гърция ще работи за покриване на лихвите, включително и новите заеми. И тройката ще ходи там , в Атина, и ще рови и рови, за да търси и последната скрита стотинка на нещастните гърци.
А те , завалиите, си мислеха, че ще бъдат един регионален финансов играч. Наиграха се...

Е това ако не е поробване здраве му кажи!! Че то тук през Турско не е било толкова тежко-имало е само десятък и българите са били по-богати и от турците.

Какви емоции , бе Анабел. Няма емоции. Направо си е за плач работата..И на здравомислещите гърци със сигурност им се реве.

Това ли е "спасяване"? Това си е направо да те вкарат в концлагер , на чийто вход виси табела  "арбайт махт фрай"

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 18:27 от Герри

# 7 285
Сега и тези пожари, единият е съвсем близо до домът ни, в ужас съм  Cry
Мария, как е положението? Близките ти добре ли са?
Домът ти застрашен ли е?
Стискам палци да овладеят бързо ситуацията и да спасят къщите на хората!

# 7 286
Сега и тези пожари, единият е съвсем близо до домът ни, в ужас съм  Cry
Мария, как е положението? Близките ти добре ли са?
Домът ти застрашен ли е?
Стискам палци да овладеят бързо ситуацията и да спасят къщите на хората!
Целият град гори... Близките са евакуирани. Вече не е далеч от домът ни. Не може да са случайни толкова пожари, 43 за 24 часа.

# 7 287
Преди малко чух по новините на бнт,премиера да казва,че трябва да помогнем на Гърция,защото иначе ще стане по-лошо за нас?!Що ли не си спомням някога да сме били добре...Коментирайте въпроса,аз ли нещо не съм разбрала?Направят ли го на всички избори тепърва ще гласувам с OXI.

# 7 288
Дано бързо овладеят пожарите .Много гадно .Стискам палци !

# 7 289
Естествено, че ще гласува, ако трябва ще се отпишат и дълговете на Гърция и това ще приеме. Нищо му няма на ЕС. Стои си непоклатим, Гърция няма да го събори. Пак казвам, дълг се отписва, не веднъж се е случвало в историята. Добре е да се прави разлика между разум и емоции. Емоциите диктуват "на гърците тъпкано да им се върне", разумът казва "ще ги спасяваме до последното евро, ако трябва ще ги отпишем дълговете, за да не пламнем всички".
Виж сега. Не съм финансист, но такова нещо като опрощаване или отписване на дълг няма. Дълг може да бъде преструктуриран-разсрочен във времето, с друга лихва, изкупен от повече лица и т.н.
Но да изчезне така в небитието? Найн....

Гърция ще плаща, може вместо за 30 години да плаща 300, но ще плаща.

И сега това, което ще дадат на Гърция ПАК са заеми. Тоест те продължават да затъват и да губят суверенитет. В един момент всичко в Гърция ще работи за покриване на лихвите, включително и новите заеми. И тройката ще ходи там , в Атина, и ще рови и рови, за да търси и последната скрита стотинка на нещастните гърци.
А те , завалиите, си мислеха, че ще бъдат един регионален финансов играч. Наиграха се...

Е това ако не е поробване здраве му кажи!! Че то тук през Турско не е било толкова тежко-имало е само десятък и българите са били по-богати и от турците.

Какви емоции , бе Анабел. Няма емоции. Направо си е за плач работата..И на здравомислещите гърци със сигурност им се реве.

Това ли е "спасяване"? Това си е направо да те вкарат в концлагер , на чийто вход виси табела  "арбайт махт фрай"
Да, отписване на дълга може да има само ако Гърция излезе доброволно от ЕЗ. Така каза Шойбле, а и Попеа също го спомена. Гърците обаче не искат да са извън ЕЗ.
Иначе на всички е ясно, че това, което ще се налива сега, никога няма да бъде върнато.
Това най-вероятно ще мине в графата "хуманитарна помощ", за която и Германия заговори последните дни.

Днес в нюзфийда ми се завъртя това:
Цитат
- Арчибалдович, фашисте клет, знаете ли как свършват швейцарските крави?
- Как, Вилхемина? (минорно, с въздишка)
- Като шоколад Милка в севернокорейски кореком.
- А, Вие, собствено, Вилхемина, знаете ли как свършват севернокорейските крави?
- ...?
- Като депутати от Сириза.
Обаче не успя да ме разсмее истински.

Общи условия

Активация на акаунт