Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 294
  • 8 660
  •   2
Отговори
# 7 290
Сега и тези пожари, единият е съвсем близо до домът ни, в ужас съм  Cry
Мария, как е положението? Близките ти добре ли са?
Домът ти застрашен ли е?
Стискам палци да овладеят бързо ситуацията и да спасят къщите на хората!
Целият град гори... Близките са евакуирани. Вече не е далеч от домът ни. Не може да са случайни толкова пожари, 43 за 24 часа.

Какво става в тази държава?! Как целият град?! Как 43 пожара???? Анархисти ли?!

Ройтерс пишат за 52 огнища  #Crazy - и на мен ми се струва невъзможно да е случайност. Поискали са помощ от други страни

Стискаме палциии! Hug Пишете, когато можете, как сте!

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 22:04 от Анонимен

# 7 291

Днес в нюзфийда ми се завъртя това:
Цитат
- Арчибалдович, фашисте клет, знаете ли как свършват швейцарските крави?
- Как, Вилхемина? (минорно, с въздишка)
- Като шоколад Милка в севернокорейски кореком.
- А, Вие, собствено, Вилхемина, знаете ли как свършват севернокорейските крави?
- ...?
- Като депутати от Сириза.
Обаче не успя да ме разсмее истински.
Не е смешен, затова.

Отдавна това, което се случва в Гърция, не е смешно.

А за пожарите- често и един да е умишлен или случаен, е достатъчно в този жега да пламне всичко. Много лесно става. Една искра в тази суха трева и храсталак около Атина, малко ветрец и жега и готово-52 пожара.

Не вярвамцеленасочено точно сега да палят храсталака. Просто никога нещастието не идва само.

# 7 292
Палят, Гери, казвали са ми специално за Атина, че така си освобождават земя за строителство, защото в гори е забранено, а като изгори, гора няма и може да строи. Не знам, чувала съм го от доста хора и си мислех какво пречи да променят закона като изгори гората, местните власти или собственика, който и да  е той, да е длъжен да засади нова.

Сега някакви хора интервюират, че са чули взривове в гората.  

Дано са ги овладели и да са добре хората.

Хеллимод, и на мен не ми беше смешен вицът.

# 7 293
Палят, Гери, казвали са ми специално за Атина, че така си освобождават земя за строителство, защото в гори е забранено, а като изгори, гора няма и може да строи. Не знам, чувала съм го от доста хора и си мислех какво пречи да променят закона като изгори гората, местните власти или собственика, който и да  е той, да е длъжен да засади нова.

Сега някакви хора интервюират, че са чули взривове в гората.  

Дано са ги овладели и да са добре хората.

Хеллимод, и на мен не ми беше смешен вицът.

То хубаво, ама те си нямат регистър на горите, та не се знае имало ли гора, нямало ли?!

# 7 294
Вече има и двама арестувани за пожара в Атина. Грък и българин.

# 7 295
Сега и тези пожари, единият е съвсем близо до домът ни, в ужас съм  Cry
Мария, как е положението? Близките ти добре ли са?
Домът ти застрашен ли е?
Стискам палци да овладеят бързо ситуацията и да спасят къщите на хората!
Целият град гори... Близките са евакуирани. Вече не е далеч от домът ни. Не може да са случайни толкова пожари, 43 за 24 часа.

Ужас
Съжалявам, че се налага да минете през такъв кошмар

# 7 296

То хубаво, ама те си нямат регистър на горите, та не се знае имало ли гора, нямало ли?!

newsm78  не се сетих... А не са ли тръгнали да си правят? Толкова години в ЕС, поне за това пари щяха да им дадат. И толкова години се повтарят тези пожари.

Добре ли са хората там - Мария, Мери Джейн, другите?

Имало промени в кабинета и новите министри вече се заклели. Кабинетът щял да се бори за по-добри условия за пазара на труда и профсъюзите на третия бейл-аут - мисля, че едната от точките беше дерегулация и отваряне пазара на труда (и пак дежа вю  Mr. Green). Банките остават затворени. 

http://www.reuters.com/article/2015/07/18/eurozone-greece-idUSL5N0ZY05Z20150718

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 13:46 от Анонимен

# 7 297
Poppea,
какъв е смисълът да се следи всичко това , не знам , това ще е ''приказка без край'',
гръцкият БВП е спаднал с над 100 млрд , ще спадне с още толкова според мен,
докато другите три подобни държави са в растеж  ....

# 7 298
Poppea,
какъв е смисълът да се следи всичко това , не знам , това ще е ''приказка без край'',
гръцкият БВП е спаднал с над 100 млрд , ще спадне с още толкова според мен,
докато другите три подобни държави са в растеж  ....

Ами да, така е за "без край" - то си беше ясно, че Ципрас склони само за да получи пари, а не вярва в нищо от това, което подписва, от там и се изказаха съмнения какво и как изобщо ще се прилага. И за БВП си права.

Ама когато човек има връзки с тази държава, дали бизнес, дали емоционални, се интересува, няма как. А и наистина е свързано с бъдещето на ЕС - все на някакъв край ще излезе тази история 

# 7 299
Както се казва, и да сте пропуснали нещо от гръцката криза, тя ще бъде повторена след няколко месеца.

# 7 300
Както се казва, и да сте пропуснали нещо от гръцката криза, тя ще бъде повторена след няколко месеца.

Joy Joy Joy

# 7 301
Poppea, благодаря че ни мислиш! Мария е на сигурно място, във Варна, а ние вече не живеем в Атина.

Hellymood Mr. Green черен хумор!

Това с отварянето на т.нар.затворени професии не е лесна работа. Например при транспортните фирми (те май я отвориха вече тази професия), за лиценз се дават големи пари и изведнъж като ги отворят, платилите наскоро, които още не са успели да си избият инвестицията, директно фалират. Системата е уж създадена с добри намерения, да гарантира работа, но всъщност задушава свободния пазар и се поддържат нереално високи цени поради ограничения брой участници, а държавата е доволна, защото печели от лицензите. Така че не им е изгодно да отварят затворените професии и ще има стачки... А пък чух и че кадастър си нямали, или поне не пълен и май наистина е така, защото срещнах някъде в изискванията на тройката "завършване на кадастъра".

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 01:20 от MaryJane

# 7 302
Не знам дали си спомняте, но това за кадастъра нали го питах още съвсем в началото на тая тема и Герри обясни как точно стоят нещата у нас и ги сравнихте с Гърция.

# 7 303
Не знам дали си спомняте, но това за кадастъра нали го питах още съвсем в началото на тая тема и Герри обясни как точно стоят нещата у нас и ги сравнихте с Гърция.

Аз го помня. Бая беше зле работата.

# 7 304
Ще се върна да прочета, изтървала съм Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт