Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 072
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 335

Цялата тема свети в ярко червено. Повечето мнения заслужават петолъчка.

Не сме ние тези, които ще вземат на гърците подареното богатство.
Те САМИ го профукаха.
 И сега те реват как ще дойдат на нешето дередже, а ние гледаме и разсъждаваме.
И разликата е, че на нас никой нищо не ни е подарявал, а само са вземали от нас, докато на гърците им даваха до степен на забрава.

Наистина боли много като паднеш от високо. Може и да не оцелееш.

# 7 336
Тройката стана Четворка и вече се настанява в Атина

Kathimerini understands that representatives of the four lenders have already started arriving in Athens as there will be limited time for talks. The aim is for Greece to pass a third set of prior actions (including the postponed provisions on early retirement and taxation for farmers) before August 8.

Сега в сряда щели да гласуват без пенсионната реформа и без фермерите, но Ламята-Четворка им казва, че до 8 август ще трябва да са изгласували и тях.

Ще гледаме.

# 7 337
Тройката стана Четворка и вече се настанява в Атина

Ето. Сириза спечели! Махна тройката.
Сега тройката не е тройка, а четворка!

# 7 338
Ще ме прощавате, но нали нито ТВ гледам, нито новини чета, та не съм много наясно, оттук се информирам. Ама Поппи това, което си постнала, какво показва, че Гърция ще има постоянен контрол, ли? Защото това трябваше много отдавна да се случи. Аз мисля, че няма къде да бягат гърците и колкото и да отлагат неизбежната приватизация и реформи, няма как да избягат, няма. Това го знаят всички много добре. Те за това и спасителни операции една след друга следват, защото на Гърция има какво да й се вземе, не е като да няма. Ние бяхме по - зле, защото ние само някакви стари соц заводи, неефективни, друго нищо.

# 7 339
Ще ме прощавате, но нали нито ТВ гледам, нито новини чета, та не съм много наясно, оттук се информирам. Ама Поппи това, което си постнала, какво показва, че Гърция ще има постоянен контрол, ли? Защото това трябваше много отдавна да се случи. Аз мисля, че няма къде да бягат гърците и колкото и да отлагат неизбежната приватизация и реформи, няма как да избягат, няма. Това го знаят всички много добре. Те за това и спасителни операции една след друга следват, защото на Гърция има какво да й се вземе, не е като да няма. Ние бяхме по - зле, защото ние само някакви стари соц заводи, неефективни, друго нищо.

Че то си го имаше и преди този контрол, при предишните правителства, преди да дойде СИРИЗА на власт през януари. И тя дойде на власт с обещание точно да изгони Тройката (тоест, контрола на кредиторите), и всъщност го направи - изгони ги. До юли, когато се съгласи да ги върне обратно по всеизвестни причини.

Тези спасителни операции имат някакви основания, но и донякъде са следствие от страх от поемане на отговорност. И не е защото има какво да й вземат, защото ако фалира, пак  ще й го вземат. Изобщо, сложно е.

Ами не знам, аз не съм толкова убедена като теб какво ще се случи предвид пълната некомпетентност на управлението на Ципрас до момента. Ще гледаме.

И да, мислех си, че е платен от някого (Москва изглеждаше най-вероятният заподозрян), просто ми се искаше да гледам на събитията като на добре планирана и изпълнена операция. Някак не ми е добре да знам, че всъщност наблюдаваме пълна липса на знания и умения за управление.

Имаше някъде из медиите инсайдърски коментар на присъствал на преговорите, който каза, че Ципрас на няколко пъти буквално не разбирал какво му казват кредиторите и се е налагало Драги и Юнкер да му обясняват с думи прости как точно е зависим от кредиторите. За мен е абсурд, че този човек изобщо се е добрал до управлението.

# 7 340

Имаше някъде из медиите инсайдърски коментар на присъствал на преговорите, който каза, че Ципрас на няколко пъти буквално не разбирал какво му казват кредиторите и се е налагало Драги и Юнкер да му обясняват с думи прости как точно е зависим от кредиторите. За мен е абсурд, че този човек изобщо се е добрал до управлението.

Това затвърждава убеждението ми, че в Гърция стария елит просто се дръпна (избяга от отговорност) и властта там -цитирам: "Се е търкаляла по улицата" и Ципрас просто се е навел да я вземе като най-глупав...

Това го споменах още в началото на темата.
Гърция винаги е била управлявана по олигархичен, семеен начин. И сега изведнъж тази схема се разби. Защо? Ами според мен, защото проблемите на Гърция са толкова дълбоки, че стария елит избяга от отговорност

# 7 341

Че то си го имаше и преди този контрол, при предишните правителства, преди да дойде СИРИЗА на власт през януари. И тя дойде на власт с обещание точно да изгони Тройката (тоест, контрола на кредиторите), и всъщност го направи - изгони ги. До юли, когато се съгласи да ги върне обратно по всеизвестни причини.

Тези спасителни операции имат някакви основания, но и донякъде са следствие от страх от поемане на отговорност. И не е защото има какво да й вземат, защото ако фалира, пак  ще й го вземат. Изобщо, сложно е.

Ами не знам, аз не съм толкова убедена като теб какво ще се случи предвид пълната некомпетентност на управлението на Ципрас до момента. Ще гледаме.

И да, мислех си, че е платен от някого (Москва изглеждаше най-вероятният заподозрян), просто ми се искаше да гледам на събитията като на добре планирана и изпълнена операция. Някак не ми е добре да знам, че всъщност наблюдаваме пълна липса на знания и умения за управление.

Аха, мерси.  bouquet
Значи това е нормално, просто не ни се вярва, че може да има чак такава тъпота и я отдаваме на конспирации. И думите "никак не ми е ДОБРЕ". Точно, никак не е добре да знаеш, че зависиш макар и косвено от..хм..некомпетентен човек, популист - комунист. Опитът ми обаче показва, че няма никаква руска конспирация, а просто наистина изключителна некомпетентеност, съчетана с популизъм. Най - вероятно опити за конспирация е имало, но нищо не е излезло.

Е, аз съм оптимист, нали знаеш затова така ги приемам нещата, положително. Ще видим, обаче. Ще видим.

# 7 342
  • София
Този Ципрас, какъвто е готин, щом не е успял да пробие в киното или музиката, със сигурност е бездарен. Та, понеже има хубава мутра, са му казАли айде, ще те правимЕ политик. И воала, народа гласува за хубавата му усмивка. Е да де, ама то само зарад едната усмивка да 'одиш да гласуваш без грам мисъл за какво иде реч, не става. И сега ще си сърбат попарката.

Леееко започвам да се питам гърците дали вярно са такива глупаци или просто се правят? newsm78

Ама какво се чудя, тук се нагледах на глупаци, дето ходиха да гласуват и за Бареков и за Волен с празните обещания...има ги, има навсякъде глупаците. И са най-гласовити.

# 7 343
Този Ципрас, какъвто е готин, щом не е успял да пробие в киното или музиката, със сигурност е бездарен. Та, понеже има хубава мутра, са му казАли айде, ще те правимЕ политик. И воала, народа гласува за хубавата му усмивка. Е да де, ама то само зарад едната усмивка да 'одиш да гласуваш без грам мисъл за какво иде реч, не става. И сега ще си сърбат попарката.
Ти да нямаш проблем със зрението? Peace

# 7 344
  • София
Малко се съмнявам, че са глупаци гърците. А съм убедена, че "преговорите" и алъш вериша тепърва предстоят. Дълбоко се съмнявам, че Ципрас не е отчел "малкото предимство", Америка да са зад гърба ти.
Американците няма начин да допуснат отпадането на Гърция от ЕЗ и ЕС, най- малкото поради многобройните си военни бази там, огромното въоръжение, ако има дори и малка вероятност да попаднат под руско влияние. А такова ляво правителство, навява на подобни размисли.
Разбира се, Америка (МВФ) няма намерение да дава и пукната пара, за да махне тежестта от Европа (като, разбира се, и накрая припечелва от поредното мостово финансиране, предназначено именно, за да покрие и поредната вноска към МВФ от 2 млрд). С други думи- Европа  (EFSM)" отпусна" поредния заем, за да се покрият дълговете към МВФ, а европейците- пак пихме по една студена вода. На всичко отгоре се появява доклад на Международния валутен фонд, който "показва", че Гърция се нуждае от огромно облекчаване на дълга в сравнение с предложеното от ЕЗ (с други думи- вие опрощавайте, ама ние си искаме паричките)
Затова, Германия (и ние всички ) ще си издържа Гърция и занапред. А тъй наречените "преговори" отново ще се състоят след година- две (когато, отново ще се намеси "Голямия брат")...

# 7 345
Тук не става въпрос вече за преговори, нито за САЩ, който стоял зад гърба на Гърция, което мен лично ме съмнява, но както и да е. Става въпрос, че Ципрас върна гърците не в първи клас, а в яслата направо. И вместо да стане по  лесният за Гърция начин, ще стане по трудният и гаден такъв. Колкото и да им опрощават заеми, опрощават само от лихвите, главниците си стоят. А "помощите", които се дават на гърците, са отново заеми, така че при всички случаи Ципрас не просто закопа Гърция, а той просто я унищожи. Ако имаха нормално дясноцентристко правителство досега да са си стъпили сто пъти на краката, защото те могат и трябва да го направят.

# 7 346
Малко се съмнявам, че са глупаци гърците. А съм убедена, че "преговорите" и алъш вериша тепърва предстоят. Дълбоко се съмнявам, че Ципрас не е отчел "малкото предимство", Америка да са зад гърба ти.
Американците няма начин да допуснат отпадането на Гърция от ЕЗ и ЕС, най- малкото поради многобройните си военни бази там, огромното въоръжение, ако има дори и малка вероятност да попаднат под руско влияние. А такова ляво правителство, навява на подобни размисли.
Разбира се, Америка (МВФ) няма намерение да дава и пукната пара, за да махне тежестта от Европа (като, разбира се, и накрая припечелва от поредното мостово финансиране, предназначено именно, за да покрие и поредната вноска към МВФ от 2 млрд). С други думи- Европа  (EFSM)" отпусна" поредния заем, за да се покрият дълговете към МВФ, а европейците- пак пихме по една студена вода. На всичко отгоре се появява доклад на Международния валутен фонд, който "показва", че Гърция се нуждае от огромно облекчаване на дълга в сравнение с предложеното от ЕЗ (с други думи- вие опрощавайте, ама ние си искаме паричките)
Затова, Германия (и ние всички ) ще си издържа Гърция и занапред. А тъй наречените "преговори" отново ще се състоят след година- две (когато, отново ще се намеси "Голямия брат")...

Много добър пост. Peace Останалото са празни приказки. 500 страници вече... doh

# 7 347
Я, не ги мислете тез Гръци, брей!
Те, назе хич не ни долюбват, даже за присмех са ни взели!  #Cussing out
Ха, сега нека цЕл свет ги види, колко са долни, алчни, безкруполни и инатливи!
Грък, магаре да е, дома да не е! Казал е народа!

# 7 348
Ами темата е за Гърция, ти ако не искаш да ги мислиш, значи си на грешното място  Peace

Анабел, много съм съгласна, те даже бяха на прав път. Вярно, че бавно и трудно ставаха нещата, но поне показваха признаци на изплуване. Сега за месец се докара на позиция, по-лоша и от тази преди 5 години.

# 7 349
Ами темата е за Гърция, ти ако не искаш да ги мислиш, значи си на грешното място  Peace

Анабел, много съм съгласна, те даже бяха на прав път. Вярно, че бавно и трудно ставаха нещата, но поне показваха признаци на изплуване. Сега за месец се докара на позиция, по-лоша и от тази преди 5 години.

Марийче, точно така ги виждам и аз нещата. А те ще го усетят тепърва и тогава няма какво да ги спаси вече. Не знам тази другата популистка партия "Златна зора" дали няма да си опитат шанса с нея. Въпреки че се видя, че популистите няма да свършат работа, но народа е ирационален и се чудя дали няма да опитат с другата този път крайно дясна. Тя всъщност не е ли в коалиция в момента със СИРИЗА или бъркам?
Нищо, чудесен урок за останалите, чудесен. Нищо не помага освен остерити, нищо, на настоящият етап. "Помощта" за Гърция е лихвен заем, никой да не се заблуждава, че е помощ.

Общи условия

Активация на акаунт