Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 222 885
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 515
Е, не можеш ли сама да си отговориш на този въпрос?
Защото икономиката им е хиляда пъти по-развита (пазара на труда също) от нашата и могат да си го позволят, а бензина всички го купуваме от един пазар.

# 7 516
  • София
Е, не можеш ли сама да си отговориш на този въпрос?
Защото икономиката им е хиляда пъти по-развита (пазара на труда също) от нашата и могат да си го позволят, а бензина всички го купуваме от един пазар.

Хммм, не съм много съгласна. Защото примерно на френските фермери се отпуска субсидия от 200 евро, а на българските - 30 лв. на декар, от същия този ЕС. Не твърдя за точност, не ми се рови, но общо взето такова е съотношението. Та, май май отговорът на този въпрос е ясен - май май има някой прецакан и май май това сме ние. Изкуствено ни държат бедни, не че няма пари ЕС да ни поналее. Нали уж трябва солидарност, ала бала? Да изравнят минималните работни заплати, ето тогава ще им кажа БРАВО ЗА СОЛИДАРНОСТТА.

# 7 517
Аз лично не ги разбирам тези механизми и кой как раздава субсидии. И изобщо цялата тая идея че някой там стои и хвърля пачки насам натам ми е малко неясна.
Иначе освен вход ЕС както виждаме има и изход. Да излезе България от ЕС, като все е прецакана и да се развива самостоятелно. Едва ли ще ни окупира някой.

# 7 518
Е не може България да е богата страна, не е нужно, на никой не му е в интереса от ЕС. Гръмки лозунги в началото, а заплатите видяхме колко се повишиха, да не скача никой тук, защото София не е България и в провинцията има заплати от 300 лв., няколко примера мога да дам!
 България беше нужна на Нато да си разполага базите и да ни ползват територия, море, небе както и когато си щат. За ЕС сме един коридор, нищо повече. Не знам на някой не му ли светва, че великите магистрали не са за нас, а за да минават техните камиони транзит от тук. Разните му градинки и европроектчета са дребна игра, а и България си плаща членство. Най-големият плюс е, че се отвориха границите и милиони българи намериха спасение навън, а на който му трябваше си прибра кадрите.
 Заплатите и стандарта на живот не виждам да се промени през цялото ни членуване в този съюз!

# 7 519
  • София
Заплатите и стандарта на живот не виждам да се промени през цялото ни членуване в този съюз!

Мдам. И като потвърждение ще добавя - наскоро се прибрах от Словения. Уж много богати, много работливи, дрън дрън, затънали са до гушка. Станаха богати, щото им наляха яко кинти, ама сега вече започнаха да издишат. Ресторантите празни, скъпотия, хората кисели. Скоро ще чуем и за Словения. А ние, ние сме умен народ. Копаме си градинката и лека полека ще се оправим, винаги сме се оправяли. ДА, обаче с ЧЕСТЕН труд БОГАТ не се става, от мен да го знаете! Средна ръка ще сме си. Единственото ни спасение е в това, че общо взето всеки има някакъв недвижим имот. Това ни крепи и колкото и да ми е кофти да го кажа, благодарение на социализма положението е такова. А иначе, заради това, че бяхме толкова близки с Русия, ще ни бият по манерките до живот и няма да ни дадат да изплуваме. Ей така, да ни боли. Ама не са познали. Българинът има две лоши качества, които в някои случаи са полезни -  стиснат е и е инат. Wink

# 7 520
Аз не знам кога ще се изкорени тоя левичарки уклон постоянно да се обвинява някой за несгодите ни.. това е епидемия някаква. Все мрънкане, все прецаканите.
ЕС ли е виновен, че избираме корумпирани простаци и мутри? ЕС ли е виновен, че въпросните субсидии се дават само на определени региони и няма един чесън кой да произведе.   ЕС ли е виновен, че сме допуснали политическия ни балансьор да е етническа мафиотизирана структура? Не можем да проведем една смислена реформа, в която и да е сфера от въвеждането на валутен борд до ден днешен.
То не бяха насоки, доклади, съвети, откровени заплахи, спиране на средстава, ЕК терабайти изписаха в полза на европейските граждани-българи! Но  ние все подозираме някаква завера, която желае да ни държи бедни и онеправдани вместо да погледнем себе си и да изчистим тия комплекси.
А в това време държави, като Словакия и прибалтийските републики  ни минаха с двеста. Извинявайте Румъния се цивилизова и ни задмина по всички показатели, ние обаче упорито държим да живеем живота като последни комплексари, убедени във величието си  и да сочим виновниците, които все ни прецакват.

ЕС Няма никаква полза да поддържа в клуба бедняци. Това е само в нашите балкански дебели тикви.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 19:45 от 10 c`s

# 7 521
Изобщо не казвам, че от ЕС са ни виновни, а какво сме ние за тях, има разлика. Членството е най-доброто, което можеше да се случи на България в онзи момент, но че няма да се наредим в челни позиции, дори в средни, сме си виновни ние, а и това, че на тях не им е нужно.
 Проблемът с политиците си е отдавна, за в бъдеще също не виждам порозовяване, затова и ми е странно като се почне тук какъв бил Ципрас и как гласували гърците на референдума, поне излязоха и гласуваха, а ние в нашата култура няма заложен обществен дълг за гласуване. Затова и партия като ДПС ще е от водещите ни политически сили. Това никъде го няма и е срам и позор!

# 7 522
  • София
Скрит текст:
Аз не знам кога ще се изкорени тоя левичарки уклон постоянно да се обвинява някой за несгодите ни.. това е епидемия някаква. Все мрънкане, все прецаканите.
ЕС ли е виновен, че избираме корумпирани простаци и мутри? ЕС ли е виновен, че въпросните субсидии се дават само на определени региони и няма един чесън кой да произведе.   ЕС ли е виновен, че сме допуснали политическия ни балансьор да е етническа мафиотизирана структура? Не можем да проведем една смислена реформа, в която и да е сфера от въвеждането на валутен борд до ден днешен.
То не бяха насоки, доклади, съвети, откровени заплахи, спиране на средстава, ЕК терабайти изписаха в полза на европейските граждани-българи! Но  ние все подозираме някаква завера, която желае да ни държи бедни и онеправдани вместо да погледнем себе си и да изчистим тия комплекси.
А в това време държави, като Словакия и прибалтийските републики  ни минаха с двеста. Извинявайте Румъния се цивилизова и ни задмина по всички показатели, ние обаче упорито държим да живеем живота като последни комплексари, убедени във величието си  и да сочим виновниците, които все ни прецакват.

Румъния не се е цивилизовала. Същите са и те като нас. Букурещ не е Румъния, също както София не е България. Освен това, не забравяй, че Румъния има петрол и други природни залежи. С тия дадености, отдавна трябваше да са дръпнали.

Иначе, това, че сме крадливи, не е само наша особеност. Особеност е на всички балканджии. Wink Кво да го правиш - човещинка. hahaha Ама като парите свършиха, остава само работата. И пак казвам, с честен труд никой не е забогатял. Ще сме си държава средна ръка, но в крайна сметка е по-важно човек да се чувства спокоен и щастлив в дома си, а да не ходи по чужбините. В момента, в който българинът осъзнае, че да ходи по чужбина да работи не е по-добре отколкото да работи в България, ще мога да твърдя с чисто сърце, че сме се оправили. А този момент все повече наближава. Пак казвам - за да живееш добре, не е нужно да си богат. Важно е усещането за добър живот.

# 7 523
Е как да няма полза от бедняци? Я размисли малко? В Лидъл, Евн, Чез и т.н. дали умират от желание да дават европейски заплати и разликата в кой джоб потъва?

# 7 524
Аз имам само един въпрос към теб - на колко си години, Popule?

# 7 525
Ха ха аз пък чинно си отговорих! Популе ходи да прибереш нашите от Гърция и от фалирала държава не искат да си дойдат.

# 7 526
  • София
Аз имам само един въпрос към теб - на колко си години, Popule?

На 47, с дълъг емиграционен стаж в чужбина. Wink Сега си живея в България и всичко това го говоря от собствен опит и наблюдения на живота на българите в чужбина. Crossing Arms

Ха ха аз пък чинно си отговорих! Популе ходи да прибереш нашите от Гърция и от фалирала държава не искат да си дойдат.

И това ще стане. Peace

# 7 527
Скрит текст:
То не бяха насоки, доклади, съвети, откровени заплахи, спиране на средстава, ЕК терабайти изписаха в полза на европейските граждани-българи! Но  ние все подозираме някаква завера, която желае да ни държи бедни и онеправдани вместо да погледнем себе си и да изчистим тия комплекси.
А в това време държави, като Словакия и прибалтийските републики  ни минаха с двеста. Извинявайте Румъния се цивилизова и ни задмина по всички показатели, ние обаче упорито държим да живеем живота като последни комплексари, убедени във величието си  и да сочим виновниците, които все ни прецакват.

ЕС Няма никаква полза да поддържа в клуба бедняци. Това е само в нашите балкански дебели тикви.

newsm10

И пак сме по-читави от гърците Laughing

# 7 528
  В момента, в който българинът осъзнае, че да ходи по чужбина да работи не е по-добре отколкото да работи в България, ще мога да твърдя с чисто сърце, че сме се оправили. А този момент все повече наближава. Пак казвам - за да живееш добре, не е нужно да си богат. Важно е усещането за добър живот.

В едно мнение си противоречиш. Хората с деца, те напускат,  защото е "Важно е усещането за добър живот". В техния смиъл сигутност за децата , образование, здравеопазване , спокойствие, спорт, добра храна .
На 47 ? С колко броя малки деца ?

# 7 529
Сапфир, ако не ти бяха сравненията постовете щяха да са още по-атрактивни Grinning

Общи условия

Активация на акаунт