Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 795
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 530
Има мегдан за сравнение, след като 5000 гръцки фирми напоследък вазираха у нас.

# 7 531
  • София
 В момента, в който българинът осъзнае, че да ходи по чужбина да работи не е по-добре отколкото да работи в България, ще мога да твърдя с чисто сърце, че сме се оправили. А този момент все повече наближава. Пак казвам - за да живееш добре, не е нужно да си богат. Важно е усещането за добър живот.

В едно мнение си противоречиш. Хората с деца, те напускат,  защото е "Важно е усещането за добър живот". В техния смиъл сигутност за децата , образование, здравеопазване , спокойствие, спорт, добра храна .

Пак казвам - все повече се доближаваме до този момент. Нещата в Западна Европа и САЩ не са такива, каквито бяха преди 20-30 години. В момента, в който нашенецът осъзнае, че вече там не може да бере парите по дърветата (а това много скоро ще стане, българинът е умен и прозорлив), ще разбере, че ще му е по-лесно да си оправи собствената кочинка, вместо да ходи да тропа по вратите на чуждите. Wink Говоря като човек с опит. Мнооого разочаровани българи видях по чужбините - със сигурност очакванията им са се разминали с действителността.

# 7 532
  • Bristol
Всички са корумпирани и крадат. Въпросът е на какво ниво е корупцията и колко се краде.

# 7 533
Докато в Гърция има земеделие и туризъм, не вярвам от тези сектори да се завърнат нашите.
Аз пък ще им съчувствам, щом си отишъл там, значи е от нужда, която там малко или много е по-добре удовлетворена от тук. България не ги иска обратно, особено пък вълна, ще ни вдигнат безработицата и ще ни развалят прилежните хартийки. Замислям се какво би правила жена 50-55г., примерно от Айтос, която от 10 години е в Гърция, ако се завърне тук?
 Българските работници, които съм срещала не искат и да чуят за насам, просто са от неперспективни градове, където няма работа.
 Популе, според мен ще си дойде някой когато тук условията на живот се доближат до сегашните му, в страната, в която се намира, не от патриотични чувства да си оправя кочинката.

# 7 534
Аз пък за минимално време се запознах с толкова експати в големи компании, колкото преди много години студенти. Дори се чудех на какво се дължи това масово изнасяне на кадри от високи позиции.

За мен ЕС е един необмислен бизнес. Лошото е, че ще ни викат да вземаме, нашите алчни политици ще взимат, ще си ги разпределят и хем страната ще е бедна, хем ще е задлъжняла. И за това сме си виновни ние, а не чужденците.

А заплатата на германците не се е вдигнала заради ЕС; освен това специално за Австрия е само половината от брутото, което в случая са пет нето. Докато лекар в България не дава толкова много на дьржавата. А и явно мнозинството се осигурява на минимални заплати, което навън също го няма.. Не знам как се с стигнало до това да се сравняваме с Германия, честно. 8 милиона с 80. Там колко процента ще взимат нелегално заплати, за да не им удържат за здраве и данъци, а колко при нас...  Simple Smile

# 7 535
  • София
А и явно мнозинството се осигурява на минимални заплати, което навън също го няма.. Не знам как се с стигнало до това да се сравняваме с Германия, честно. 8 милиона с 80. Там колко процента ще взимат нелегално заплати, за да не им удържат за здраве и данъци, а колко при нас...  Simple Smile

Ами аз за Германия не знам, но имам приятели в Италия. И там ги осигуряват на половината от заплатите им. И напоследък много се оплакват, защото заплатите им доста са паднали. Честно казано, ако помислите логично, не нашите заплати са ниски (да, по-ниски са отколкото трябва), но пък тамошните са нереално високи. Защото все пак говорим за един и същи вид труд. Е, всичко е до време. И този балон ще се пукне...защото истината е някъде по средата.

# 7 536
Честно казано, ако помислите логично, не нашите заплати са ниски (да, по-ниски са отколкото трябва), но пък тамошните са нереално високи.

Само така ти се струва. С по малко от четири хиляди евро на месец едно семейство с две деца във Виена не може да се брои към средната класа. Говорим за един нормален спокоен живот, а не за лукс. За да събереш малко за старини, ти трябват значи повече. На село има много собственици на къщи и разходите спадат с минимум хиляда месечно, но на село не плащат толкова високи заплати.

# 7 537
  • София
Честно казано, ако помислите логично, не нашите заплати са ниски (да, по-ниски са отколкото трябва), но пък тамошните са нереално високи.

Само така ти се струва. С по малко от четири хиляди евро на месец едно семейство с две деца във Виена не може да се брои към средната класа. Говорим за един нормален спокоен живот, а не за лукс. На село има много собственици на къщи и разходите спадат с минимум хиляда месечно, но на село не плащат толкова високи заплати.

Ами точно това казвам - заплатите са надути, защото разходите са надути. Ама не може да продължава по този начин. Затова ще наблюдаваме сътресения като тези в Гърция и в доста други държави. Не може обикновен апартамент във Виена да струва 500 000 евро, просто не е въможно! Това е изкуствено надут балон и той рано или късно ще се пукне.

# 7 538
Не може обикновен апартамент във Виена да струва 500 000 евро, просто не е въможно! Това е изкуствено надут балон и той рано или късно ще се пукне.

А, де! Тук сме заедно  Peace
И то апартамент в някакъв среден квартал, а не център примерно. Може дори и за ремонт да е. Една близка ме попита къде да вложи сто хиляди от наследство; искала апартамент. Като казах България, не ми повярва. (Предложих пьрво Испания). После разгледахме сайтовете и се съгласи, че е адски скъпо. Няколко парижани познавам, които споделят и по-страшни неща за Париж примерно.

Как са цените на апартаментите по курортите в Гърция примерно? За да не е чист спам.  Simple Smile
В Родос примерно като че ли си е все скъпо.

# 7 539
  • София
http://www.remax-choice.gr/

Екстра са цените. Да си напазаруваме Laughing

# 7 540
мои познати си купиха половин декар място край морето за 7000 евро ...

# 7 541
  • Earth
Щом казваш Grinning
Сапфир, сигурно си неудовлетворена от развоя на събитията, знам колко се надяваше да няма нов заем, но има, приеми го, колкото и да не искаш.
А ти прие ли план Б ? О Извинявай,  няма такъв, колкото и да искаш.

# 7 542
Ти специално заради мен се включи, благодаря за вниманието към моята особа  bouquet
Ами, че още няколко милиарда за папкане не са ли план Б?

# 7 543
Племенника /грък / на 4 годинки  на шегаджийското ни обръщение към него с "ей малък Ципрас ", се обръща сърдито "Охи Ципрас ,дъра-бъра Самарас "  Laughing

План Б не беше ли орязване на дълга и по -леки реформи  newsm78

# 7 544
Ти специално заради мен се включи, благодаря за вниманието към моята особа  bouquet
Ами, че още няколко милиарда за папкане не са ли план Б?

Зои, не разчитам да следваш логиката, но ще пробвам - ако това е бил планът Б, защо трябваше 6 месеца Ципрас да води преговори да изгони Тройката и да отмени мерките им? Като е толкова сладко за папкане, да го беше взел още като дойде на власт Wink  Можеше още през февруари  да си подпише за трети пакет при условия да си разпродаде активите и да си реформира икономиката според желанията на кредиторите. Пък той доведе банките до колапс и икономиката до -2,5 % спад, за да се бори срещу това апетитно парче за папкане. Защо така, как мислиш  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт