Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 298
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 965
Защо да не разбера, Попея? Нещо искаш да ме обидиш ли? За човек, който е магистър Финанси и е работил в сферата на финанси, банки, борси и застраховане, мисля че имам малко капацитет!
 Ако си мислиш, че не те разбирам, защото не ми изнася, не е вярно като се аргументираш смислено те разбирам, но ти по една теза добавяш толкова много, че наистина те губя изначално.

# 7 966
  • София
Тройката е резултат на поведението на Гърция в последните тридесет години. Сами се поставиха в ситуация да са на системи. И популистката политика продължава, реалните реформи се бавят, хаоса в държавата и беззаконието също.
Ама разбира се, че е така. На някои хора обаче им се привиждат световни конспирации срещу най-старата демокрация, и понеже политиката било мръсна игра, всякакви дивотии, планове Б и Ц и хитрувания били позволени, щото можело да мине номерът пак да почнат да живеят по-нашироко, отколкото могат да си позволят.

# 7 967
Сега за какво спорите, след като Попеа е права? не е да не се аргументира, и то много добре.

Не знам какво е сагапо, Зои. Чувал съм агапи, нещо мила ли, скъпа ли значи, нещо от сорта. Ми като си магистър по финанси, значи много добре ти е ясно - остава тогава това, което Попеа твърди - че много добре разбираш, ама не ти изнася, затова се правиш, че не разбираш:)

То е ясно, че без реални реформи и със сегашната структура на икономиката, без приватизация и без събираемост на данъците Гърция никога няма да има пари в бюджета и ще продължава да затъва в заеми. Ясно е също така, че правителството на Ципрас няма да проведе реформи, първо, защото няма политическа воля за това и второ, защото няма капацитет.

И след две-три години ще са в същото положение като сега с нови напразно похарчени милиарди от страна на ЕС. Ето защо сегашната политика и решения на Германия не ми се виждат правилни, те просто са отлагане на проблема; а един проблем колкото повече го отлагаш, толкова по-тежък става.

# 7 968
Сега за какво спорите, след като Попеа е права? не е да не се аргументира, и то много добре.

Единственият аргумент за това, че един чисто технически план /и според самата Попея/ е издигнат до статута на заговор за излизане от еврото, е "Катимерини така смята".  На мен не ми звучи като валиден аргумент, но всеки си знае.

# 7 969
Татко Мецан, с'агапо е "обичам те" - агапи е любов, ама има различни думи за любов, мисля, че майчина любов е друга дума. Агапи му - любов моя, матя му - "мои очи", в смисъл на нещо много скъпо и мило - пак за любима се ползва.    

За разведряване на обстановката - поздрав за всички в темата, независимо от позицията им Simple Smile, с една песен на Даларас, С'агапо Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=3sd0KXvseJI

Обичам те, защото си прекрасна,
Обичам те, защото ти си ти Simple Smile

Обичам Даларас Simple Smile на млади години е бил голям мъж, и сега не е за изхвърляне, а пък какъв глас има....

# 7 970
Мецане, Ти за опозиция не си ли чувал? Laughing Как ще просъществува темата, ако няма различни мнения, то като се обедините всички в правотата си ще ви доскучее Grinning  Нали и ти самият преди време " уважаваше" мнението ми. Разликата ни е във възприятията, в убежденията, в разчитането на информация, с цифрите никой не спори, а и на мен не са ми интересни.

Вапор добре го каза, да не се отплесвам много, но наистина какво да му коментираме на този план, нито е видял приложение, нито ще види, интерпретациите на една медия са друго нещо.

Бре, бре, Попея за любов заговори, ще се разпрегръщаме накрая тук, след като си извадим очите  Hug

# 7 971

Единственият аргумент за това, че един чисто технически план /и според самата Попея/ е издигнат до статута на заговор за излизане от еврото, е "Катимерини така смята".  На мен не ми звучи като валиден аргумент, но всеки си знае.

Аз не твърдя това, аз твърдя обратното - че нямат план какво да правят при излизане от еврото, което е престъпна небрежност след като цялата им стратегия бе насочена към това - в смисъл, когато блъфираш, трябва да знаеш каква е цената и да си готов с плащането - това всеки покер играч го знае.  Това, което Кругман коментира като "нямат План Б". И дори още по-зле, че не знаят и те какво имат и какво нямат. Катимерини дават само подробности по темата. На теб или ти се губят разни неща, или не ти изнасят Simple Smile - като например не знаеше, че Ципарс е признал открито, че е искал помощ от Китай и от Русия, или пък не ти изнася да го кажеш Wink .  

И Неа Демократия и те се чудят какво имат Сириза и какво нямат  Joy

http://www.ekathimerini.com/200122/article/ekathimerini/news/nd- … -approving-plan-b

Катимерини имат хубава версия на английски - но ако държиш, довечера с помощта на ММ ще пусна източници на гръцки Wink

Зои, точно това питат НД - за какво става въпрос всъщност?

"What exactly did Mr Tsipras give an order for? At the beginning he told us he had authorized to determine the repercussions of a Grexit," ND said. "Now he is saying something else, namely that he give the order for the drafting of a Plan B in the case of an emergency."

ND's statement queried what this "Plan B" entailed. "Did it include a raid on the mint, the issuing of IOUs? Did it involve a parallel payment system? And to what extent are these things constitutional?"

# 7 972
Δεν χρειάζεται να πάρουν τα μάτια, τον πολιτισμό μιλάμε. Ζωή Λοιπόν, τώρα μπορείτε και σέβομαι τις απόψεις.

Егати, исках да кажа, че не е необходимо да си вадим очите, а си говорим културно тук и че Зои, аз и сега ти уважавам мненията. Еми хубу, ама като пусна обратния превод - от гръцки на български, и излиза "Не е необходимо да получите вашия очи, култура приказки. Life Е, сега и аз уважавам своите възгледи." Eгаси Гугъл преводача, колкото аз съм космонавт, толкова гугъл е преводач:)

# 7 973

Бре, бре, Попея за любов заговори, ще се разпрегръщаме накрая тук, след като си извадим очите  Hug

Айде сега - за да сме тука, по някакъв начин сме емоционално свързани с Гърция, затова само ще се прегръщаме  Hug без да си вадим нищо, хеле пък очите.  Simple Smile

Δεν χρειάζεται να πάρουν τα μάτια, τον πολιτισμό μιλάμε. Ζωή Λοιπόν, τώρα μπορείτε και σέβομαι τις απόψεις.

Анджък, казано на чист български  Joy

# 7 974
Хахахха, какъв обрат, уважаеми зрители, любов, музика и постове на гръцки!
 Да не объркахме темата?
Мецане, тъй, тъй!

# 7 975
На теб или ти се губят разни неща, или не ти изнасят Simple Smile - като например не знаеше, че Ципарс е признал открито, че е искал помощ от Китай и от Русия, или пък не ти изнася да го кажеш Wink .  

Не, просто както е казала Зои
Разликата ни е във възприятията, в убежденията, в разчитането на информация, с цифрите никой не спори...

И това не важи само за форума. Адски е странно от самото начало да твърдиш, че НЯМАШ ПЛАН Б ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА и после да се окаже че НАИСТИНА нямаш такъв план, но все пак си се погрижил да имаш резервна система за разплащане, в случай, че те изритат. Доколко е разумно да си нямал и да не си искал да имаш план Б за излизане от еврозоната - това си е на съвестта на Ципрас. Доколко конкурентни партии и медии сега се опитват да представят второто за първото - това си е на тяхната съвест.

# 7 976
Vapor, в момента, а и преди толкова интерпретации имаше, че стана досадно да се следят и четат. Аз чакам реални действия и произтичащите от тях последствия Peace

# 7 977
  • Earth
Да не взема да разваля хармонията сега. Mr. Green
Имам позната от Гърция, която ми каза нещо по повод ситуацията там и което ме втрещи. Та, тя ми се оплака, че за нея огромният пробем не е икономическата действителност, а това че пътувайки из Европа вече не може да изрича със същата гордост, това че е гъркиня. Shocked Гледали я пренебрежително, а тя е шокирана и не може да си обясни защо.

# 7 978
Нали любовта е сляпа, може пък и от вадене на очи да е ослепяла Grinning
Според мен не е възможно да са нямали вариант за излизане от еврото, το βήμα мисля че беше (бях го цитирала) имаха, че правителството ли да няма? Имали са, но много повърхностен, пет души са го разработили, вероятно е било само идеен проект (това с хакерството ми изглежда несериозно, но като правиш brainstorming, се раждат какви ли не freak идеи). Не са го разработили, защото не са вярвали, че ще се стигне до там, че да го прилагат. Блъфираха и загубиха. Вярваха, като болшинството отгръцкия народ, че "няма да ни изхвърлят", "нямат изгода да го направят", "ако искаха да ни изхвърлят, щяха вече да са го сторили". И заслепени от тези убеждения и от народната любов, отидоха твърде далече. Това е моето лично мнение.

# 7 979

Егати, исках да кажа, че не е необходимо да си вадим очите, а си говорим културно тук и че Зои, аз и сега ти уважавам мненията. Еми хубу, ама като пусна обратния превод - от гръцки на български, и излиза "Не е необходимо да получите вашия очи, култура приказки. Life Е, сега и аз уважавам своите възгледи." Eгаси Гугъл преводача, колкото аз съм космонавт, толкова гугъл е преводач:)

Joy  Joy Joy  

Не се коси - важното е желанието  Peace  

Нали любовта е сляпа, може пък и от вадене на очи да е ослепяла Grinning
Според мен не е възможно да са нямали вариант за излизане от еврото, το βήμα мисля че беше (бях го цитирала) имаха, че правителството ли да няма? Имали са, но много повърхностен, пет души са го разработили, вероятно е било само идеен проект (това с хакерството ми изглежда несериозно, но като правиш brainstorming, се раждат какви ли не freak идеи). Не са го разработили, защото не са вярвали, че ще се стигне до там, че да го прилагат. Блъфираха и загубиха. Вярваха, като болшинството отгръцкия народ, че "няма да ни изхвърлят", "нямат изгода да го направят", "ако искаха да ни изхвърлят, щяха вече да са го сторили". И заслепени от тези убеждения и от народната любов, отидоха твърде далече. Това е моето лично мнение.

Много се доближава до моето  Peace Но аз не мога да приема спокойно факта, че за такова сериозно нещо не са поготвили истински план - дори 0,00001 % да е вероятността за това, според мен, е непростимо да нямат готовност за нея.

Общи условия

Активация на акаунт