Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 260
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 8 010
И аз попадам на такива мнения, но наистина не са толкова гръмки, както всички досега. Затова писах, че съвсем леко и без много излишен шум ще става отписването, ако изобщо стане, важно е Германия накъде ще завие. Меркел иска още един мандат, зависи на какво ще заложи, Добрата фея спасител на Европа или Внучката на Хитлер Simple Smile

# 8 011
  • София
И аз попадам на такива мнения, но наистина не са толкова гръмки, както всички досега. Затова писах, че съвсем леко и без много излишен шум ще става отписването, ако изобщо стане, важно е Германия накъде ще завие. Меркел иска още един мандат, зависи на какво ще заложи, Добрата фея спасител на Европа или Внучката на Хитлер Simple Smile

Меркел ще види още един мандат през крив макарон. То едва до този успя да се докопа...а с думите и делата си определено става все по-несимпатична на германците. Зная го от разговори с такива.

# 8 012
... а с думите и делата си определено става все по-несимпатична на германците. Зная го от разговори с такива.

Това с разговорите е малко субективно. И аз, ако съдя само от разговори с познати българи, бих допуснала, че ББ няма да е премиер - но ето, факт е.

# 8 013
... а с думите и делата си определено става все по-несимпатична на германците. Зная го от разговори с такива.

Това с разговорите е малко субективно. И аз, ако съдя само от разговори с познати българи, бих допуснала, че ББ няма да е премиер - но ето, факт е.

А взе ми думите Laughing
Сигурно единственият народ, който свали правителство и пак си го избра, оправдавам с липсата на адекватна алтернатива, после се чудят как Ципрас взел властта.

# 8 014
  • София

А взе ми думите Laughing
Сигурно единственият народ, който свали правителство и пак си го избра, оправдавам с липсата на адекватна алтернатива, после се чудят как Ципрас взел властта.

Не народа свали правителството на Борисов, а той сам се оттегли.  Wink Ако беше като Станишев, знаеш ли кога щеше "народа" да го свали - то тия протестчета за тока нищо не бяха. Мен затова ме е яд на Борисов - трябваше да прояви известна твърдост, да си доизкара мандата, който така и така приключваше само няколко месеца по-късно.

# 8 015
Специалистите твърдят, че стигне ли до 50 години разсрочване, пиши го отписан, това исках да ви посоча.
 Попея, дай нещо друго, това с космоса се изчерпа.
 По въпросът с магистралата, не е 3 км., а 15 и беше важен обект, приоритет на трето правителство вече.
 Въпросът ми беше след като правим показно откриване в 18 часа и Бойко казва Пускам я ooooh!, така и не я пусна, а всички Бг медии си траеха и само повтаряха, че е пусната. Няма значение, че е някаква отсечка от магистрала, за мен страшното е, че народа беше излъган, получи манипулативна новина, която не отговаряше на истината!

А на теб как ти е симпатичен-като мъж или като политик?

Изобщо не ми е симпатичен, никак, обаче е гениален управник  в сравнение с Ципрас. В интерес на истината, бих искала някой като Шойбле, ама няма.

Това с космоса е доказателство какво се случва, когато човек започне да приема желаното за действително. Същата работа и с дълга.

Ако ще говорим за излъгване, Ципрас излъга не за една отсечка, ами за всичко, което обещаваше, докара затваряне на банки и капиталов контрол, и вкара Гърция обратно в депресия, обаче ти по неизвестна причина не се възмущаваш на това  Wink А виж, за отсечката си дълбоко възмутена  Grinning
Не смятам, че е добре да се лъже по принцип, но лъжите на двамата сравнявани са в различни измерения просто.

Колкото до отписването на дълг, това е вече новата мантра на циприсиадата, след като се разбра, че остеритито не само не си отива, ами идва още по-тежко, Тройката стана Четворка, а пари никой друг освен лошите европейци не дава.  Ама щом има кой да  вярва...
Да ти намеря 50 мнения ще ги обориш, безмислено е, на теб как ти звучи разсрочването? На мен като- Чакайте малко да се поуталожат нещата, а после без много врява ще отписваме.

хахахахаа. Така ти се иска или така ти се струва.

Нищо, времето ще покаже. Но в случая много се съмнявам, че времето работи в полза на гърците...

Времето не работи в полза на гърците, те затова и са се разбързали да сключат новия бейлаут, обаче ще видим другите участници колко бързат Simple Smile

Разсрочването никак не ми звучи, защото такова няма, има полвинчато обещание за разговори по въпроса СЛЕД прилагане на реформи и ОЦЕНКА на прилагането. Което в сегашното състояние на гръцките дела звучи като "трай, коньо, за зелена трева".

Сега да видим какво и кога ще се сключи, и с какъв тайм-лайн, и кога ще е първия мониторинг, пък ще говорим пак. Макар че за дълга ще трябва да изчакаме и резултатите на първия мониторинг.

Последна редакция: сб, 01 авг 2015, 18:30 от Анонимен

# 8 016

А взе ми думите Laughing

Не народа свали правителството на Борисов, а той сам се оттегли.  Wink Ако беше като Станишев, знаеш ли кога щеше "народа" да го свали - то тия протестчета за тока нищо не бяха. Мен затова ме е яд на Борисов - трябваше да прояви известна твърдост, да си доизкара мандата, който така и така приключваше само няколко месеца по-късно.

Аз пък мисля, че беше умен ход. Не знам кой го е съветвал, но от това той само спечели като политик. А че протестите бяха мижави , бяха, ние нямам традициите на южните ни съседи.  Grinning не че прокопсаха от тях, но определено са по-добри в протестирането.

# 8 017

Меркел ще види още един мандат през крив макарон. То едва до този успя да се докопа...а с думите и делата си определено става все по-несимпатична на германците. Зная го от разговори с такива.

Меркел кара трети мандат - ако се пребори и за 4-ти, ще започне да се доближава до доживотните президенти от африканските държави  Laughing Не знам дали ще има 4-ти,  не познавам дотам немската политика.

# 8 018
Аууу, недей моля те да не подхващаме Бойковите глупости! Не ги сравнявай като политици с Ципрас, нямат нищо общо, поне онзи не е мутроподобен Grinning
 Ползи като политик? Горката ни държава с такъв политик и авторитарния му стил на управление -Аз нареждам, вие изпълнявате!
 Надявам се, че си наясно, че не Ципрас хлопна кепенцата на банките, а самите хора си издърпаха килимчето под краката с масовото теглене. В която и държава да беше, с който и управник, щеше да се стигне до това. Много вина има Ципрас, но затварянето стана от липса на ликвидност, а не от бездарно управление, реално той нямаше такова, а едни ежедневни, безконечни, европейски разговори.
 Хората следяха липсата на консенсус и се презастраховаха, по същата логика и лошите от ЕС могат да бъдат обвинени, че са затворили банките. Както всъщност много хора мислят.

# 8 019
Нямам намерените да обяснявам очевидни неща като последиците от ципрасовото управление - всеки има право да не вижда, каквото си пожелае. Но пък проблем няма - отивате да живеете  в Гърция и ви управлява политик по твой избор Simple Smile

Зои, като не ти харесва Бойко (на когото, повтарям, не съм фен), а ти харесва Ципрас - ами имате възможност да ви управлява по-добрият Wink свободна страна ЕС - те ви Атина, те ви Солун, има и други места в Гърция. Какъв ти е проблемът да идеш да те управлява способният (според самата теб) Ципрас , не разбирам  newsm78 Бургас е във владенията на  Бойко Simple Smile Или сега за твой хатър да го харижем на Ципрас да го "оправи" и него...

# 8 020
Липсата на ликвидност и масовото теглене са в резултат на управлението на държавата. Резултат е от липсата на стабилност. Защо не се стигна до това при Папандреос или при Самарас? Как да няма вина Ципрас?

# 8 021
  • София
Не народа свали правителството на Борисов, а той сам се оттегли.  Wink Ако беше като Станишев, знаеш ли кога щеше "народа" да го свали - то тия протестчета за тока нищо не бяха. Мен затова ме е яд на Борисов - трябваше да прояви известна твърдост, да си доизкара мандата, който така и така приключваше само няколко месеца по-късно.

Аз пък мисля, че беше умен ход. Не знам кой го е съветвал, но от това той само спечели като политик. А че протестите бяха мижави , бяха, ние нямам традициите на южните ни съседи.  Grinning не че прокопсаха от тях, но определено са по-добри в протестирането.

Аз не намирам, че беше добър политически ход, защото показа слабост, по-скоро лична, която се изтълкува като политическа към тогавашния момент. А при някои събития премиерът трябва да остане силен - справка Тачър, Чърчил и др. Освен това пострада репутацията на ГЕРБ - сама виждаш коментарите на хора като Зое във форумите, две години след тези събития. Те не помнят думите му при оттеглянето, че не иска да се пролива и капчица кръв (от носа на някой гамен - бел. авт. Sunglasses) по жълтите павета, помнят, че бил свален? от народа. Sick

Смятам, че това, заедно с измамата Костинброд, доведоха Станишев и Орешарски на власт, което пък ни  върна поне 5 години назад...мдам.

Последна редакция: сб, 01 авг 2015, 20:34 от Popule

# 8 022
Зои не е в Бургас, ами в Сандански. Самият Бургас пък е под управлението на изключително кадърен кмет, който го направи най-добрият град за живеене в България, а вероятно и не само в България. Коренно се преобрази целият град и вида му е поразяващ. Проблемът са ниските доходи, които продължават да бъдат далеч от софийските, както и във всички останали градове, не че софийските пък не са също най-ниските в Европа.

Колкото до затварянето на банките и останалите неща, ами много ясно, че управлението на страната е виновно, кой друг, марсианците ли? За да има масово теглене, управлението го е докарало дотам. Нормално е хората да искат да си спасят парите.

Не може да се прави паралел, друга е ситуацията, но тук при кризата с КТБ също като взеха какви ли не слухове да пъплят, излезе коскоджамити лично Президента, заедно с всички политици, и Бойко беше до него и дори и от БСП и ДПС, и каза - няма никаква опасност за влоговете, валутният борд е непоклатим, курсът е и ще остане 1,95583 лв за евро до влизането ни в ЕЗ.
Това беше много силен ход, много държавническа постъпка. И добре, че го каза лично Президента, защото ако беше го казал който и да е партиен лидер, можеше и обратния ефект да има. Но демонстрираха единство, решимост и до криза не се стигна, никой не хукна да тегли пари.

Така че дето гърците масово са теглили, ами такова им било управлението, затова.

Последна редакция: сб, 01 авг 2015, 20:33 от Татко Мецан

# 8 023
Освен това пострада репутацията на ГЕРБ - сама виждаш коментарите на хора като Зое във форумите, две години след тези събития. Те не помнят думите му при оттеглянето, че не иска да се пролива и капчица кръв (от носа на някой гамен - бел. авт. Sunglasses) по жълтите павета, помнят, че бил свален? от народа. Sick

Не му е мястото в тази тема, има си друга, но моите спомени са други и подкрепям мнението на Попея. Рейтингът му така стремително вървеше надолу, че ако си беше изкарал мандата, щеше да е съвсем сринат. Така че елегантно ограничи щетите, докато можеше. Наистина умен ход.

# 8 024
Ще допълня и една дребна подробност за избягването на паниката около КТБ и ПИБ - изтеглихме набързо 3 милиарда за по-сигурно Mr. Green

Но то това си е дребен кахър и напълно задължително след социалистическо правителство в България.

ББ е направо секс символ и гениален държавник в сравнение с Ципрас Laughing Не че няма куп недостатъци, обаче на фона на гръцките народни избранници е направо съвършен. И аз бих искала един Шойбле за финансов министър, ама няма, какво да се прави Wink.

Отписване на дълга на Гърция не се предвижда и едва ли ще се случи, защото обществените настроения са изключително критични към такъв ход. За голямо съжаление на Гърция хората доста се образоваха покрай тази шумотевица и трудно се водят за носа. Зои, ти нещо се заблуждаваш за Меркел - нейните избиратели мноого биха искали да я видят в ролята на "внучката на Хитлер" в този случай. То това й е проблемът, че в собствената й страна мекото отношение по гръцкия въпрос е изключително непопулярно. И да искат да направят отписване тихо-мълком, има кой да разлае кучетата, за да спечели политически дивиденти.

Смешният план Б на В. е съвсем истински, даже той намекваше за различни части от него в свои интервюта много преди оставката си. Всъщност всичките му действия еднозначно водеха към Грекзит и само в светлината на Грекзита придобиват някаква логика. Иначе приличат на действия на слабоумен. Ако има руска връзка, той ще да е бил човекът. Ц. му е трябвал, защото хем е ляв марксист (т. е. наше момче), хем притежава истинска харизма и умее да се харесва на тълпите, нещо, което В. не го умееше. Прекалено интелектуален, такива хора не могат да печелят избиратели. Ц. май-май не искаше от самото начало да напуска ЕС, но Варуфакис му се виждаше много велик и му позволи да си разиграва коня. Предполагам, че В. не му е казвал, че работи за Грекзит, разчитал е тихо-мълком да докара нещата до необратимост (и после да се направи на изненадан и да обвини ЕС), а междувременно е обещавал на шефа, както и на всички гърци, че при достатъчно хланокръвно блъфиране ще накара Тройката не само да махне остеритито, ами и дълга да отпише. В момента, в който Ц. прогледна и видя, че тая няма да я бъде, а напротив, нещата отиват към катастрофа, той се оттърва от В. и капитулира. Защото, макар и почитател на Че Гевара, той най-много почита властта и достъпа до парите, което се видя, че може да го получи единствено от ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт