Априлчето през февруари слушка, на топличко в коремчето се гушка! Тема 12

• 25 829
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
p.s.- И един тъп въпрос..как се прави преварен зехтин? На водна баня ли?

Да, аз се мажа с преварен зехтин против стрии. АГ-то ми обясни следното, взимаш малка бутилка зехтин стъклена / има такава на Коста Доро/, слагаш вода на котлона, като заври, слагаш бутилката вътре с отворена капачка. За една две минути стои вътре, и като започне да се надига зехтина в бутилката, го вадиш. Но за времето не съм много сигурна, затова го наглеждай Laughing Laughing Laughing
Благодаря ти много Simple Smile

# 736
Тиквичка Моя приятелка следи бременност и ражда при Дяволов и двете си деца и е много доволна и двете бременности бяха проблемни, за капак и други геникологични проблеми имаше между тях и от всичко е много доволна. Много ми го хвали, а те са хора с много големи претенции и не биха ходили при който и да е. В най-добрите ръце си   Peace

# 737
  • Под кленовите дървета
Каза, че харесва Биодерма ама са им много скъпи продуктите и да не се хвърляме толкова на тях, ако нямаме възможност..препоръча също въпросния Бюбхен, превареният зехтин и тотално отрече Бочко, защото изобщо не бил тестван за козметика за новородени!

Няма по-платена лекция значи! На моя приятелка майка й работи в ХЕИ и лично тя е препоръчала на дъщеря си Бочко, като козметика с най-малко парабени и най-близка до българската кожа. Приятелката ми вече 4 години само Бочко ползва, никакви грижи. Ние ползвахме Бочко след 3 година.
Въобще не я разбирам тази тенденция да отхвърляме българското като супер некачествено, само защото е по-евтино.
Тук не препоръчват и не правят реклама на никаква козметика. В краен случай ако попиташ ти препоръчват Дав - бебешко течно сапунче или дори най-обикновеното измиващо блокче на Дав.

# 738
Момичета темата е на 50 стр., хайде някоя мама да се престраши и да си опита късмета да пусне нова тема..... Crazy Crazy Rolling Eyes

Че и заглавие трябва.............като например:

"В месеца на любовта, АПРИЛ-чето ни праща любовна стрела"  hahaha това малко на майтап...

# 739
Каза, че харесва Биодерма ама са им много скъпи продуктите и да не се хвърляме толкова на тях, ако нямаме възможност..препоръча също въпросния Бюбхен, превареният зехтин и тотално отрече Бочко, защото изобщо не бил тестван за козметика за новородени!

Няма по-платена лекция значи! На моя приятелка майка й работи в ХЕИ и лично тя е препоръчала на дъщеря си Бочко, като козметика с най-малко парабени и най-близка до българската кожа. Приятелката ми вече 4 години само Бочко ползва, никакви грижи. Ние ползвахме Бочко след 3 година.
Въобще не я разбирам тази тенденция да отхвърляме българското като супер некачествено, само защото е по-евтино.
Тук не препоръчват и не правят реклама на никаква козметика. В краен случай ако попиташ ти препоръчват Дав - бебешко течно сапунче или дори най-обикновеното измиващо блокче на Дав.

Това с козметиката е спорен въпрос и  на личен избор, най-важното е да понесе на бебока....

# 740
  • София
Тиквичке, спокойно! Simple Smile Малко стряскащо звучи като ти кжат такава дата ама аз сега се замислих... То си е почти края тогава! Стискай краката!
Според мен е хубаво, че предлага и естествено раждане, а не натиска за секцио, макар че не съм компетентна да се изкажа дали е ок естествено с близнаци.

От всички лекари в МД само за тоИ Дяволов съм чувала хубави неща, той май е някаква голяма клечка в болницата?
Но аз лично изтръпвам при мисълта за МД и Шейново.
Но, все пак, ти си го каза - трябва да можем да преглътнем всичко в името на наследниците!:)

Айде аз ще направя новата темА:) Ще сложа и Михаела като наше талисманче:) давайте още заглавия, имате час!

# 741
  • Варна
Момичета, помагайте, хванах грипа с  високата температура и отпадналост, след 2дни темп мина, но остана тази кашлица, която с нищо не се лекува. Мъжа ми кашля вече 2 седмици и с Бисептол не се оправи. Та искам да ми кажете знаете ли кои хомеопатични са безвредни, защото от една лекарка знам, че има някои от тях са вредни за бременни...помагайте с инфо...

# 742
Тиквичке,
Скрит текст:
за близнаци и риска да се родят по-рано МД е най-добрият вариант. Аз лично си мисля, че и изборът ти на лекар е много добър! Дано да си ги износиш и да нямаш грижи, но е добре да си подготвена. Иначе за МД, да има си минуси откъм отношение на акушерки и условия, но си има и предимства, които не са за пренебрегване. Аз след моето раждане стоях там един месец и видях какво ли не и понеже бях в едно по-специално отделение, виждах как всеки ден идват жени спешни случаи от други болници в страната и от частни болници. Не случайно всички тежки случаи ги водеха там. Имат екипи за всичко. Имат кардиолози, уролози, съдови хирурзи, всякакви...докато в малките болници нямат такива екипи. За неонатология просто това е най-доброто място за недоносени бебета в България. Аз съм виждала стаите на патологията, където е Дяволов. Ми прилично е, чисто, ремонтирано, бяха по две жени в стая.

# 743

Ами лекцията не беше платена..беше в държавна болница и нямаше никакви представители! Тя Докторката абсолютно не искаше да се обвързва с марки...просто след многократното упорство на част от присъстващите сподели личното си мнение и какво тя е използвала с дъщеря си и от какво тя е доволна Simple Smile За Бочко имаше негативно мнение просто защото не е дерматологично тестван, а все пак говорехме за  грижите за бебето в първите 3 месеца Simple Smile
Просто реших да уточня, защото може би аз съм се изказала неразбираемо и наистина звучи все едно прави реклама на фирми.. Даже за първи път откакто съм бременна ходих на лекция, на която лекторът да е против рекламирането на каквито и да е продукти и марки  Rolling Eyes

# 744
Айде аз ще направя новата темА:) Ще сложа и Михаела като наше талисманче:) давайте още заглавия, имате час!

newsm10

# 745
  • София
Момичета, помагайте, хванах грипа с  високата температура и отпадналост, след 2дни темп мина, но остана тази кашлица, която с нищо не се лекува. Мъжа ми кашля вече 2 седмици и с Бисептол не се оправи. Та искам да ми кажете знаете ли кои хомеопатични са безвредни, защото от една лекарка знам, че има някои от тях са вредни за бременни...помагайте с инфо...

иди при личната, съвети по форуми за кашлици на бременни не се дават. Да ти чуят гърдите и ще ти изпишат нещо не е шега работа, може и антибиотик да трябва.

# 746
Тиквичк, кураж!!! За Дяволов съм чувала чудесни неща, а няма нищо по-разумно от това, да мислиш за обезпечаването на грижите за мъниците, когато се родят. Моля стой си на нежното дупе и не ставай и не шавай много, мъничко остана, мила.
Навсякъде пише, че близначетата се раждат доста по-рано от другите бебета, природата подпомага да се развият по-бързо, защото човешката матка не е пригодена принципно зе износване на два и повече плода едновременно. Та Природата си казва - "Я да им развия ня тези шушулки по-рано всички органи и да ги експедирам оттук, че ако ги държа девет месеца, майка им съвсем ще изперка и я разбирам напълно, жената"  Hug А със спестените пари от раждането между МД и Щерев ще си купиш сушилня, лична кола и комплект златни бижута (подарък от мъжа ти за раждането) Simple Smile)))))

pakri,  послушай Мацето!

Още предложения за ново заглавие:
В началото на февруари бебешката треска ни удари! - много актуално;
През февруари няма скука - априлчета ни радват тука!
Априлската дружина сме заедно в последната третина!

Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред! - истерично-патриотична  Crazy

# 747
благодаря,момичета ,много Hug  bouquet поуспокоих се малко,като прочетох и вашите положителни мнения за др.Дяволов.до сега бях проучвала на посоки по други форуми.ама вас си ви "познавам"и мнението ви ми е по-ценно.

# 748
Тиквичк, кураж!!! За Дяволов съм чувала чудесни неща, а няма нищо по-разумно от това, да мислиш за обезпечаването на грижите за мъниците, когато се родят. Моля стой си на нежното дупе и не ставай и не шавай много, мъничко остана, мила.
Навсякъде пише, че близначетата се раждат доста по-рано от другите бебета, природата подпомага да се развият по-бързо, защото човешката матка не е пригодена принципно зе износване на два и повече плода едновременно. Та Природата си казва - "Я да им развия ня тези шушулки по-рано всички органи и да ги експедирам оттук, че ако ги държа девет месеца, майка им съвсем ще изперка и я разбирам напълно, жената"  Hug А със спестените пари от раждането между МД и Щерев ще си купиш сушилня, лична кола и комплект златни бижута (подарък от мъжа ти за раждането) Simple Smile)))))

pakri,  послушай Мацето!

Още предложения за ново заглавие:
В началото на февруари бебешката треска ни удари! - много актуално;
През февруари няма скука - априлчета ни радват тука!
Априлската дружина сме заедно в последната третина
Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред!
- истерично-патриотична  Crazy
 ![/b]

Joy Joy Joy
Аз гласувам за-   Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред![/b] - истерично-патриотична  Crazy

# 749

Общи условия

Активация на акаунт