В момента чета... 36

• 48 645
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Belgium
Тъкмо приключих "И след това" на Мюсо. Личи си, че му е ранна творба и стилът му още се оформя. Но пак си е Мюсо с грабващ сюжет, динамично действие и без грам скука. Хареса ми и финала, все пак не е лесно да се пише по върпоса какво има и има ли изобщо нещо след смъртта.

За запознаване с автора обаче не бих я препоръчала.

Започвам тази, нямам особени очаквания:

# 181
  • Пловдив
Лу, моля те сподели мнение след това  Blush

# 182
Започнах тази, благодарение на любима съфорумка  Heart Eyes

# 183
Да споделя, че май ще "зафенствам" на Милан Кундера; вчера ми беше първа "среща" с него, разказа "Игра на стоп", много ме впечатли, ако това е стилът на автора - моят е!  Heart Eyes

ПС: една от книгите му е с 30 % отстъпка в онлайн-промоцията на Колибри (за влюбени;-).

# 184
  • Belgium
Лу, моля те сподели мнение след това  Blush

Деси, ще споделя непременно  Grinning
Книжката е тъничка около 300 страници, та не би трябвало да ми отнеме много време.

alen mak Кундера е много талантлив, аз бих ти препоръчала "Шегата".

# 185
Да споделя, че май ще "зафенствам" на Милан Кундера; вчера ми беше първа "среща" с него, разказа "Игра на стоп", много ме впечатли, ако това е стилът на автора - моят е!  Heart Eyes

Според мен, това е най-добрият разказ в "Смешни любови" и може би единственият, за който може да се каже, че ми допадна.

# 186

Според мен, това е най-добрият разказ в "Смешни любови" и може би единственият, за който може да се каже, че ми допадна.

Благодаря на теб и Лу за отзивите. Би ли казала с няколко думи какви са другите разкази и разликата с този.  Hug

# 187
  • Варна
На мен любими на Кундера са ми "Непосилната лекота на битието" и "Самоличност".

# 188
  • София, България
Здравейте!
Първо искам да отбележа, че за първи път пиша в този форум и като цяло в тази тема.
 Изчетох предишните теми (поне част от тях) и много идеи за книги, които не съм чела до сега ми допаднаха и смятам да прочета възможно най-скоро. Благодаря ви, за което!
По темата, в момента чета "Напълно изгубили себе си" на Карън Джой Фаулър. Не знам дали е спомената от вас. Издадена е през 2013 година на български език. Много е интересна за 2 дни прочетох повече от половината книга. Като я изчета цялата, мога да дам повече информация, ако някой се интересува.
Приятен ден от мен!  Hug

# 189
Изчетох Лабиринтът на Озирис - последната книга от трилогията за Халифа. Не ми хареса края.  Crossing Arms
Обикновено в края на трилърите добрите побеждават лошите. Тук не е точно така. - Бен Рой ...
Нишката на личния живот на Юсуф, емоциите му създават някаква привързаност у читателя. Не очаквах да стигне до там ... но смятам, че взе правилното решение. Сцената с плачещата Зейнаб най-много ми въздейства от цялата книга.

Пътят - интересна антиутопия. И тук се надявах края да е различен, но и такъв, какъвто е пак става. Стана ми гадно от това, което гореше в един от огньовете по пътя.
Филма не съм го гледала. Кое е по-силно - книгата или филма?

# 190
  • London, UK
Сиси, много благодаря за полезната връзка с речника!  Hug Стана, инсталирах го Simple Smile

И за да не спамя темата, ще се отчета за "Елегантността на таралежа", защото я завърших вчера.  Сега вече със сигурност мога да заявя, че попада сред любимите ми книги. Прочетох я електронно, но искам да я притежавам в библиотеката си и ще се постарая да се снабдя с нея, когато отида до България през лятото. Какво да кажа... Дори само заради края си заслужава, остави ме безмълвна, с много емоции, бушуващи в мен. Успява да развълнува, което, според мен, е целта на изкуството - да те накара да мразиш, обичаш, да плачеш или да се смееш, но никога да не те оставя безразличен! 
А последните страници на тази книга просто ме стиснаха за гърлото, свиха ми сърцето... Толкова хубава. И ме свари неподготвена - както си четях леко, леко и  "Праааас". Препоръчвам я силно.
Разбрах, че това е втора книга на авторката, но не откривам коя е първата, а бих искала и нея да прочета. Някой знае ли, за да сподели коя е? Аз не намерих информация. Знам, че не е издавана в България, но може би я има на английски?

След нея започнах тази:

Неусетно минах 50%, приятна е, много ми е интересен сюжета - Една жена на 37, която има всичко в живота си - пари, красив дом, желан от всички съпруг, който е и много успешен продуцент и с когото се разбират прекрасно. И всичко заплашва да отиде на вятъра, когато една от колежките му е убита, а героинята се съмнява в съпруга си.
Напрежението нараства и това, което е интересно да се наблюдава, е какви мисли и вълнения преминават през душата на съпругата : Може ли да му вярва? Той ли е наистина убиецът? Какво се е случило в брака им, как не е забелязала, да го издаде ли? Нали е дала дума за вярност, обещание "в болест и здраве...", а тя спазва обещанията си? Как да узнае истината? 
Образа на жената много ми допада, близка ми е, харесват ми разсъжденията й. Това е мнението ми, след като я прочета, пак ще пиша, но едва ли ще се промени. Защото просто начинът, по който е поднесено всичко, е увлекателен

Хубав ден на всички!   bouquet

# 191

Оооо , неее  Simple Smile Разбира се , че са интересни  Grinning  Аз чета 4-тата книга от Кросфайър .

Записвам се в темата, че ми е интересна   bouquet
Чета 3-тата книга от Кросфайър, но на вас тук такива книги май не са ви интересни  Mr. Green

# 192
Прочетох Забравената градина. Доста приятно четиво. Разтоварващо. Разказът е в три времеви измерения, но не обърква читателя. Историята е много интересна, а авторката има изключително увлекателен стил. Препоръчвам.
Започвам Мистър Мерцедес.

# 193
Приключих с "Буик 8" на Кинг. Много добра книга! Страшна не е, има известни гадости но са умерени, така да се каже. Препоръчвам я. Peace

Ще започна "Защото те обичам" на Мюсо. Не е много страници и се надявам до утре вечер да я прочета.

# 194
  • на североизток от Рая
Прочетох

Книгата е с разкази. Тъжни са почти всичките, дори една безнадеждност има в тях. Но най-вече - любов. Има интересен стил авторът, но на мен разказите ми дойдоха доста префърцунени, ако мога така да го кажа.

simona1411 , аз четох "Напълно изгубили себе си" и ми хареса. Peace

Общи условия

Активация на акаунт