В момента чета... 36

• 48 492
  • 741
  •   1
Отговори
# 690

Подобни книги, които съм чела са "Тайната" (доста комерсиална по мое мнение)

За коя "Тайна" става дума, че ме заинтригува

от Ронда Бърн

# 691
  • Варна
С Бегбеде не се разбрахме изобщо.

Записвам се, за да следя за нови попадения. Виждам, че недолюбвате Бегбеде. За мен той е страшно добър писател. Цинизмът му ми допада най-много. В момента чета "Един френски роман", но на френски език. После смятам и на български да я прочета. Има разлика.

# 692
  • Варна
Понасях Бегбеде прилично, никога не ми е бил любимец, но май съм прочела всичко, преведено на български. Докато в някакъв момент не стигнах до "Почивка в кома" Sick
Там се отказах от него, окончателно.

# 693
  • София, България

Не си спомням дали тук четох препоръка за "Отиде една жена при лекаря"? Чели ли сте тази книга?

Прочетох тази книга точно преди два дни. Хареса ми! Още от самото начало ме заинтригува и има няма за 3 дена я изчетох цялата. Докосваща е много, особено ако намериш част от твоя живот в нея, мен определено много ме развълнува. Сега съм подготвила "Без нея" - продължението на "Отива една жена при лекаря" ще я видя и нея. Но първата със сигурност ми хареса много.

# 694
Най-после приключих "Невинният" - Харлан Коубън. Харесвам автора, но тази книга е много слаба. Както написа една съфорумка, все едно не я е писал той.

# 695
За мен Г. Господинов е най-елегантният и мек съвременен български автор.
Понякога натежава соцносталгията в книгите му, но въпреки нея, той притежава много кадифен, ефирен, мамещ стил на писане.

О, че хубаво го каза! Heart Eyes Напълно подкрепям.

# 696
Понасях Бегбеде прилично, никога не ми е бил любимец, но май съм прочела всичко, преведено на български. Докато в някакъв момент не стигнах до "Почивка в кома" Sick
Там се отказах от него, окончателно.

Аз се отказах от него след нещо като книжле в електронен вариант, нещо за любовта, как се раздели с жена си заради любовница, имаше някакъв сюжет, но отчайващ, за сметка на това страниците бяха пълни с такива "оправдания" за липсата на общоприетия морал, че ми стана смешно, сякаш гледах как горила се бие в гърдите и крещи "вижте ме к'ъв съм пич".

Да, ето тази беше книгата:

# 697
И аз не съм фен на Бегбеде Sick

# 698
  • Варна
Тя тази книга на Бегбеде е с най-поносими стойности на цинизъм.

# 699
Оставям "Ние, живите" на Айн Ранд - прочетох повече от половината, но не мисля, че ми понася добре. Депресира ме ужасно!!! Хем не ми е първата среща с авторката, но или аз съм била в по-друго разположение на духа, или просто тази книга е брутална... Мисля, че най-лошото е, че нещата, описани в нея са много близо до истината. И че няма никаква, ама никаква надежда, за никакви човешки ценности.
Чудя се дали някой може да ми препоръча книга - може би социологияеска или политическа, която да обяснява защо точно в Русия соц. революцията е успяла, а се е провалила навсякъде по света.... Какво точно не е било наред там, та са се случили подобни неща?

# 700
  • София
Дочетох "Лудориите на лошото момиче" на Марио Варгас Льоса. Заради заглавието си я представях някак лековата, а се оказа драматична любовна история. От другата книга на Льоса, която съм чела - "Леля Хулия и писачът"- не бих заподозряла, че може да пише за любов толкова емоционално. Тя е доста по-обрана и до края ми беше странно, че авторът наричаше любимата си "леля Хулия" Simple Smile Тук обаче е експресивен и затрогващ, особено в първата част с момчешкото влюбване. Думите се леят в дълги изречения сякаш емоцията, която иска да предаде напира да излезе навън и не може, не бива да се събере в кратичко.
Любовта е болезнена, пристрастяваща и опустошителна. Цялото съществуване на главния герой е концентрирано върху една изплъзваща се и безсърдечна жена, която влиза и излиза от живота му когато пожелае, без друга логика освен собствените си желания. Всеки път с ново име и самоличност, в тотално различна среда. Жена-хамелеон, с безброй лица.
Действието се развива в няколко големи световни столици и всеки път Льоса вмъква детайли за събитията от съответното време /превратите и политическите промени в Перу, хипи движението в Лондон/ и колоритни второстепенни герои, които придават плътност на историята и я спасяват от това да бъде просто роман за мазохистично влюбен човек.
За мен беше страхотна книга, четох я с увлечение, обаче ме понатовари емоционално и някак ми олекна като я довърших. 5/5

# 701
Мнението ми напълно се покрива с това на Монтесори по отношение на "Любовта трае 3 години". Мисля, че не е моят автор.
Прочетох П. Корнуел - "Жестоко и необичайно" - добър трилър, който ме "сдобри" с авторката, бях чела преди това 2 нейни книги, които не ми бяха харесали, и това беше последен опит Simple Smile

# 702
Сега чета

Много ми хареса първия разказ и може би очаквах следващите да са в същия стил. Но не би. Simple Smile Надявам се че нататък пак ще има нещо интересно.
"Любовта трае три години" - бавно я четях, не ме развълнува.
Мила и приятна книжка е "Книжарничката на острова", благодаря на тези, които я препоръчваха.
Отново от положителни мнения тук - срещнах се и със "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна". На места се смях с глас. Много умело бяха вмъкнати исторически моменти, които изобщо не утежняваха четенето. Действието се развиваше с добро темпо. Доста я сравнявах с Уве, не трябваше да ги чета една след друга.

# 703
Прочетох Изгубената дъщеря. Хареса ми много. Книгата засяга тежки теми, без да е мелодраматична. От края също съм доволна.
Започвам Хищникът.

# 704
  • София
`FSS`, "Хищникът" на Крис Картър ли?
Ако да, ще я четем заедно  Peace Още съм в началото й.

Общи условия

Активация на акаунт