В момента чета... 36

• 48 493
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Изчетох Покани ме да вляза. Не я разбрах. Края е отворен.

въпрос за развитието на действието
Скрит текст:
Сега Оскар ще бъде новия Хокан и ще си остане човек ли?

Личи си, че е скандинавска. Думите са едни такива пестеливи, обрани. От описанията лъха студ. Описанието на секс  сцените си е съвсем на място, не стои като кръпка.

# 676
Довърших най-сетне "Пепеляшките" от Кристина Улсон - бива. Малко накрая се прибързаха нещата и както се влачеше цялата книга, така накрая всичко стана изведнъж, което малко неми хареса, защото по едно време почти бях загубила интерес.
Сега захванах "Довършителката" от Балдачи - ми аз съм на привършване вече. За два дни с малко дете.... не ме питайте как успявам, но е уникална. Точно мой стил. Фантастика с приказен привкус. Имам още има няма 100на странички и после ..... четивата ми свършват.
За 8ми март мъжа ми ще ми "подари"
"Септемврийски светлини" и "Среднощният дворец" от Карлос Сафон, както и "Сбъднати желания" от Уейн Дайър

# 677
Наскоро прочетох и автобиографичната книга на Даян Кийтън (актрисата) - много приятна, животът й не е нещо кой знае колко интересен, но пише интелигентно, най-много ми харесва как описва болестта на майка си - нежно и поетично.

Не си спомням дали тук четох препоръка за "Отиде една жена при лекаря"? Чели ли сте тази книга?

# 678
Довърших най-сетне "Пепеляшките" от Кристина Улсон - бива. Малко накрая се прибързаха нещата и както се влачеше цялата книга, така накрая всичко стана изведнъж...

Да, има нещо такова... правилно си го казала  Peace

# 679
Довърших най-сетне "Пепеляшките" от Кристина Улсон - бива. Малко накрая се прибързаха нещата и както се влачеше цялата книга, така накрая всичко стана изведнъж...

Да, има нещо такова... правилно си го казала  Peace
Иначе като цяло ми хареса книгата  Rolling Eyes единствено това ми е забележката към нея, че аха-аха да ме загуби като читател и ... изведнъж ме грабна и я дочетох на един дъх.
Но всичко се "разбра" изведнъж (кой, кога, защо, къде и как) някак като по филмите. Сякаш както дават на края на филма какво и как е било през цялото време... на, ей тъй я усетих накрая Peace
На любителите на крими романи все пак мисля, че ще допадне.
 Peace

# 680
  • София
В "Пепеляшките" рано се усетих какво що, нахитряла съм  Mr. Green. Но и бързо прочетох книгата.

# 681
Прочетох "Добрият" на Дийн Кунц. Страхотна! Интересна от първата до последната страница. Главният герой ми беше много симпатичен през цялото време. Заслужава си!

От библиотеката съм взела два романа на Дейвид Балдачи. Първа среща с автора и смятам да започна тази книга:

# 682
И сега ще кажете, че Пепеляшките я няма в ел. вариант, нали?  Crossing Arms

# 683
Аз все още си чета последната книга от трилогията на Стиг Ларшон - Взривената въздушна кула , но реших в промеждутъците да чета и нещо по неангажиращо и леко и прочетох Опиянена от теб на Силвия Дей (първите две ги бях чела отдавна )...какво да кажа малко с мъка я избутах  Laughing то реално нищо интересно не се случи и сюжетната линия (ако може да се нарече такава ) почти не се разви , така че дори и за убиване на времето май не върши работа , но мразя да зарязвам така започнати поредици и след време може да се напъна и да прочета и  четвъртата(надявам се последна ) книга Simple Smile
А за Стиг Ларшон -много съм впечатлена от лекотата, с която пише и дори дългите описания и големия обем на книгите не натоварва по никакъв начин. Чак  ще ми е тъжно като прочета книгата и приключа с историята на Лисбет Салендър  Simple Smile

# 684
Започнах Изгубената дъщеря. От много дълго време ми е мерак да я прочета, едва сега е качена в ел. вариант.
Още след първата глава съм ей така  #2gunfire мъже смотани, патриархат тъп. Понякога (ама само понякога) се радвам, че съм българка заради ей такива обичаи.

# 685

Възхитена съм, а съм едва в началото. Авторът си играе с читателя, води го за ръчичка там, където иска да му покаже нещо интересно. А интересното не е обичайното интересно - което би се видяло от всички, а онова скритото, "невидимото за очите". Не съм чела родна белетристика от години след няколко стихийни разочарования. Оказва се, че имаме автор от световна класа. Малко му завиждам. Добър е, знае какво прави, и го прави от сърце. Не малко, мнооого му завиждам. И аз имам талант да пиша, но този човек е бижутер на думите.

# 686
  • Варна
За мен Г. Господинов е най-елегантният и мек съвременен български автор.
Понякога натежава соцносталгията в книгите му, но въпреки нея, той притежава много кадифен, ефирен, мамещ стил на писане.

# 687
  • на североизток от Рая
Започнах Изгубената дъщеря. От много дълго време ми е мерак да я прочета, едва сега е качена в ел. вариант.
Още след първата глава съм ей така  #2gunfire мъже смотани, патриархат тъп. Понякога (ама само понякога) се радвам, че съм българка заради ей такива обичаи.

Много хубава книга си започнала, Естел. Като я прочетох веднага я потърсих в продавалник и си я взех. Давах я на съседки и приятелки за прочит. Жена би усетила книгата.  Peace

"Физика на тъгата" я харесах, но имаше една част, която ме разконцентрира и обърка. Хем ми хареса, хем ми остави чувство на неудовлетвореност този автор.

Сега чета "Момиченцето с всички дарби". Може би трябва да напиша мнение, когато я довърша, но само с две думи- харесва ми. Обаче докато чета, все за филма "Изгубени" си мисля. Защо ли е тази асоциация?

# 688
С Бегбеде не се разбрахме изобщо.
Прочетох "Пържени зелени домати", лека, уютна и много приятна.
Започвам "Кутия с форма на сърце" на Джо Хил.

# 689
Аз започнах "Синята брада" на Амели Нотомб

Общи условия

Активация на акаунт