В момента чета... 36

• 48 524
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Завърших "Облакът Атлас" на Дейвид Мичъл и съм със смесени чувства. Трудно ми вървеше, може би не я четох в момент, в който можех да мисля повече за книгата и събития, разкази, герои ми се омешваха доста и губех нишката  Rolling Eyes Но някои от историите ме завладяха много - тази на Форбишър, а и на Юинг - за тях бих дала 4-5 като оценка. Другите - останаха неразбрани за мен (именно, защото изпуснах нишката) или ми идваха монотонни. За тях бих дала 3.

Крайната ми оценка е 3, може би аз не я разбрах, но не успя да ме грабне, въпреки, че самият стил на писане на автора ми хареса  Peace Но не съжалявам, че я прочетох.

Започнах "Срещи с Буров" на Михаил Топалов-Памукчиев.

# 721
Довърших Изгубената дъщеря. Хареса ми страшно много и я препоръчвам на всяка жена/майка.  Peace
Като се имат предвид годините ми, вероятността да имам репродуктивен проблем и причината за раздялата при последната ми връзка, тази книга е една от малкото които ме докоснаха истински. Малко оставаше да се разрева докато я четях.

Сега чета Щастливите хора четат и пият кафе. Заглавието е много хубаво, но книгата ми прилича на чиклит. Началото беше тежко, после стана лековата.

# 722
Чета "Петата жена" на Хенинг Манкел и за сега ми харесва. Увлекателна е, до момента няма много отклонения от действието, което е добре Simple Smile. Силно се надявам обаче сюжетът да не наподобява на сюжетите на (например) "Ледената принцеса" на Лекберг и на "Мъжете, които мразеха жените" на Ларшон.....

# 723
  • Варна
Аз за ден прочетох "Чудо" и честно казано, не се впечатлих силно. За пореден път се убеждавам, че романите за подрастващи не успяват да ме трогнат, което пък ме води до идеята, че наистина всяко нещо е с времето си. Странно ми е само защо голяма част от детските книги са толкова многопластови и сложни ("Малкият принц", "Алиса в страната на чудесата"), а подходът към следващата възрастова група е в пъти по-лековат и едностранчив.

След това приключих и "Почивка в чужбина" на Макюън, дадох й три звезди. Имаше нещо от атмосферата на Айрис Мърдок (с която не се разбираме твърде) - неочакваното въвеждане на мистериозна, необяснима част; действията на героите, които изглеждат като лишени от мотивация.

В момента съм на средата на:

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 11:33 от Тайга

# 724
Аз прочетох "Покани ме да вляза", много ми хареса, препоръчвам я горещо!
https://www.goodreads.com/review/show/1213058423   Heart Eyes

Днес, по повод рождения ден на един от моите много любими автори - Джойн Стайнбек, ще започна "Тортила Флет"  Peace

Редактирам се, за да кажа, че блога ми, който е на първа страница споменат, в момента не се поддържа и не знам кога ще бъде пуснат, та може би ще е по-правилно да се махне засега от първа страница - виждам, че предстои нова тема. Когато го оправят ще свирна  Peace

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 17:42 от Bubbly . . .

# 725
  • МАРС
Тортила Флет много ме кефи, много са забавни героите. Peace

# 726
Сега чета Щастливите хора четат и пият кафе. Заглавието е много хубаво, но книгата ми прилича на чиклит. Началото беше тежко, после стана лековата.
А края ми се стори глупав. И по другия начин да беше свършила, пак нямаше да ми хареса.

Сега чета

http://www.helikon.bg/books/62/-%D0%9E%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%80%D … 74.html#book_info
Приятно трилърче, чудесно за разпускане. Самостоятелна книга е.

# 727
  • Варна
"Степфордските съпруги" започнах снощи на четеца.

# 728
  • Ямбол
Аз снощи започнах "Покани ме да вляза" на Йон Айвиде Линдквист.

# 729
  • Belgium
Аз приключих "Гръцко кафе", чете се за няколко часа буквално. Очаквах едно голямо нищо, но изненадващо много ми хареса. Стилът на авторката особено ми допадана - хем родеещ се с народните приказки и легенди, хем освежаващо модернистично суетен на моменти без преминаване в откровен кифленски монолог. Добре са вплетени и откъсите гръцка митология без да натежават. Аз я знам добре, но който не е запознат съм сигурна, че ще му бъде интересно. Може би една идейка по-дълбока самоирония ми липсваше, но не е фатално.

Големият минус за мен беше разхвърляното повествование. Сякаш авторката е имала един куп чудесни истории за разказване и задъхано скачаше от една на друга, за да ни ги представи всичките. От което губеше плътността и силата на разказа. Тъкмо се вживее човек в съдбата на някой герой и храс! той изчезваше в тълпата други роднини, които напират да бъдат описани. Преминаването от една съдба към друга определено не и се беше получило.

И въпреки това книгата ми хареса. Не само защото и аз имам близки роднини в едно от селищата (сега град) Янина, за което става въпрос.

Това, което си мисля обаче, е че авторката ще остане one hit wonder. Това си е нейната реална история, както и на нейните предци и някак си ми се струва, че няма да и достигне въображение за следваща книга, която да е изцяло фикционална. А може и да греша, дано ме опровергае както стана с "Гръцко кафе"  Laughing

Днес ще почна така обсъжданата до скоро е темата "Вечерята" на Кох.

# 730
...
След това приключих и "Почивка в чужбина" на Макюън, дадох й три звезди. Имаше нещо от атмосферата на Айрис Мърдок (с която не се разбираме твърде) - неочакваното въвеждане на мистериозна, необяснима част; действията на героите, които изглеждат като лишени от мотивация.
...
Не бих сравнила двамата автори.
Макюън според мен не може да й стъпи на малкият пръст дори.
Мое мнение, не се заяждам Hug
Ако си имала предвид само атмосферата, в някой или друг момент...макар че от моят опит да прочета Почивката, макар и само до средата да издържах, не намерих общо, но усещания и вкусове всякакви Peace

# 731
Прочетох "Вила с басейн" на Херман Кох не е лоша,хареса ми  Peace
Надявам се обаче "Вечерята" да ми допадне повече  Blush

Днес започнах

След нея ще е "Вечерята".

# 732
Чета

Интересна е, поне до момента.

# 733
Лу как хубаво си се изразила за "Гръцко кафе", мнението ми е подобно.
Като минус отчитам и липсата на разказ за гръцките роднини. Авторката има претенциите да представи историята си, корените си, но и тези на сина си. За гръцката рода, обаче няма нищо. И малкото писано е с отрицателни окраски и леко заядливо. И донякъде недостоверно Peace Повярвайте ми, в днешно време никой не живее в такава съборетина - къщата на свекърите, а най-малкото в Неа Ставрос Rolling Eyes
Загадка си остава за мен - обичала ли е изобщо мъжа си newsm78

Като цяло ми хареса стила и на писане и ще ми бъде интересно да прочета и друго от авторката.

# 734
Прочетох "Последна спирка Барселона". Много лош превод...
Моля някой, който я е чел на хартия да каже има ли правописни грешки в нея, защото в електронния вариант имаше доста...
Книгата не е нищо особено, става за запълване на времето.

Реших да дам втори шанс на Г. Господинов - "Естествен роман" не ми хареса, но началото на  "Физика на тъгата" е обещаващо.

Общи условия

Активация на акаунт