В момента чета... 36

• 48 501
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Обожавам Приказка без край  Heart Eyes. Като ученичка много обичах лятната ваканция да ме изпратят при баба и дядо, там в библиотеката беше Приказката и съм я чела поне 4 поредни лета. Всеки път беше страхотно. Искам да намеря изданието с твърди корици, което имаха те, защото по стечение на обстоятелствата тази книга я няма вече в семейната библиотека, и редовно ровя като видя кашоните с четени книги. Понякога намирам страхотно запазени съкровища там  Peace.

Иначе по темата захванах вчера Другата Болейн и много приятно се чете, пък и аз обожавам епохата за която се разказва  Heart Eyes.

Приключих с Вихър от мечове - ПЗОИЛ и последните 30% от книгата направо ме зашеметиха. Зарибих се пак точно както в първата част, където на края на книгата всичко са преобърна надолу с главата. Майстор е Дж. Мартин, няма спор.

# 16
Добро утро! Hug

Сиси, благодаря за новата тема! Анкетата е чудесна, опциите в нея са напълно достатъчни и според мен не са в повече. Както се казва, тамън са си! Wink

Аз завърших Сто години самота на Габриел Гарсия Маркес. Ако трябва да определя книгата с една дума, тя ще е опустошаваща. Някой може да счете, че прекалявам, но на мен така ми подейства. Предполагам, че на всеки се е случвало да чете книга и през цялото време да се надява нещо хубаво да се случи. Тук "хубавото" го няма. Цялата книга е пропита с безнадеждност, безрадост, тъга... Преплетени са десетки истории на хора, които не искат или не умеят да бъдат щастливи. Ако книгите имаха собствена аура, тази щеше да е с оцветена в сиво. Ще са ми нужни ден-два, за да осмисля прочетеното и да се съвзема преди да започна следващата си книга. Отчаяно се нуждая от нещо ведро с хепи енд, така че бих се радвала да препоръчате заглавие! Praynig

П.С. И за да не оставя впечатлението, че не съм харесала книгата, уточнявам - тя е написана страхотно (споменах и преди, че съм фен на Маркес) и тъкмо поради това оказа такова въздействие поне върху мен. Ако трябва да поставя оценка, тя ще е 4,5 от 5. Не е пълна петица само защото действието се развива много бързо на места и човек няма време да осмисли добре случващото се (а може би е въпрос на скорост на четене и грешката всъщност е в мен).

# 17
Бях чела "Птиците умират сами" като тийнейджърка и нямах никакъв спомен от книгата. Намерих я вкъщи по празниците и реших да я чета пак. Прочетох я бавно, на малки глътки и мога смело да я наредя в редицата на любимите ми книги. Особено края, който не можах да дочакам да чета в къщи на спокойствие, и ми се наложи да чета в офиса...и що рев изревях....Радвам се, че не ме видя никой. Може би от периода, в който се намирам, но ме накара още веднъж да се замисля за изборите, които правим и начина, по който предопределяме живота ни. Разтърсваща. 

# 18
  • на последния етаж
Продължавам с любимия Иво Андрич:
  Heart Eyes

# 19
Радвам се, че ви харесва новата тема и добавките, когато имам време, за мен е удоволствие да допринеса и аз с нещо полезно за тази прекрасна тема!  Hug Остава само да се надяваме, че ще се чете 1 стр., защото, за съжаление, и това не е практика (не само тук), но пък така поне можем да пращаме там или да цитираме предупреждението.
За анкетата - опитах да обхвана почти всичко, за което се сетя, без да дублирам въпросите или да имат двуяко значение. Аз също сметнах, че е по-добре да са повече опциите за гласуване, така или иначе едва ли някой ще гласува с всички. Вероятно ще покаже какви са очакванията и би помогнала писането в темата да стане още по-полезно! Hug Виждам, че вече доста активно се гласува..

Magrat* , много обичам да чета цитирани моменти от книгите, ще ми е приятно! Heart Eyes
Лу, Bubbly, интересно ми беше да ви прочета, явно доста са се модернизирали този вид представяния на книги в последно време, което е похвално, стига да е напарвено добре и непринудено. Защото прекалената помпозност и медиен шум може да отблъсне, ако не всички, то голям кръг от потенциални читатели.

И аз някак съм пропуснала "Приказка без край" и си бях наумила да я прочета преди да я предложа на дъщеря ми, но още не й е дошъл реда, така че благодаря и аз за мненията! Мишчица, имаме точно това старо издание с твърдите корици, също и другите 4 детски книги на М. Енде, пак с чудесни отзиви от близки деца. Peace

LofYou, благодаря за мнението за втората книга на Ян-Филип Зендкер, аз в момeнта още чета "Да чуеш ритъма на сърцето".
MNML 彡, всеки е добре дошъл, независимо какво чете! Тук са събрани хора с всякакви стилови предпочитания и жанрове!

# 20
Благодаря за темата, Сиси.  bouquet
Анкетата е хубава, гласувах. Peace

Продължавам с "Нощта на вълците" на Егеланд. Остават ми около 100 страници. Интересна е. Чеченски терористи, заложници, неочаквани обрати. Но съм чела и по-добри романи от автора.

П.П. "Приказка без край" е прекрасна книга! Чела съм я като тинейджър, но и сега си я препрочитам с удоволствие. Филмите не са толкова добри колкото книга.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 11:29 от Анонимен

# 21
  • София
Аз продължавам с Устоите.
Прекрасна!   Heart Eyes

# 22
Здравейте и от мен  Flutter От известно време ви чета и реших да се включа  Blush
Наскоро приключих Шантарам, хареса ми като цяло, но на моменти ми идваше протяжна (особено последните 30-тина процента)  Peace
След нея ми се искаше нещо по-леко и започнах Сняг вали, но не ми хареса, поне първата история ми наивееше на моменти. Подхванах Закуска в Тифани, гледала съм филма поне 5-6 пъти и на моменти ми е прекалено позната, но ще си я дочета  Peace Чета я успоредно с Хартиеното момиче, първа среща ми е с Мюсо и засега ми харесва  Peace 

# 23
  • София
А "Момо" колко е хубава  Heart Eyes
Хем детска, хем много, много за възрастни, особено в днешно време.
Започва малко мудно книгата, но е прекрасна.
Сиси, виждам, че момиченцето ти е точно във възрастта за тези книжки  Peace

# 24
Kally May, точно така, чакат я! Wink Но съм решила да започне първо с "Училище за вълшебства" и "пунша", а след това другите, мисля, че така е по-добре. Wink Ще чета и аз с нея. Grinning

# 25
Страхотна анкета.  bouquet
Започнах "С дъх на бадеми" Павел Вежинов, но нещо ме депресира и  подтиска.

# 26
Привет в новата тема! Сиси,   bouquet

Аз продължавам с "Немезида", много ми харесва, минах средата и се надявам тази вечер да я завърша.  Simple Smile

"Момо" ми беше една от любимите книжки като дете, напомняте ми пак да й хвърля едно око.  Heart Eyes

# 27
Прочетох "Закуска в Тифани". Обратно на очакванията ми, последната половина ме зашемети. Чудесна книга, Капоти пише много изкусно. Нямам търпение да прочета "Хладнокръвно"  Crazy

https://www.goodreads.com/review/show/1183920526
http://plantabook.in/%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0- … 0%B5%D1%82%D0%BE/

Peace

Ще пиша какво ново съм започнала, за сега не знам какво ще бъде  Thinking

# 28
Сиси   bouquet
Аз мъча една книжка, за която имаше изключително положителни мнения - "Размишления в катраненото буре". Имам чувството, че съм в някаква емоционална дупка, не мога да я усетя, не мога да я оценя. Май ще я сложа за мъничко настрана и ще намеря някоя чиклитка за сега  Rolling Eyes

# 29
MNML 彡, всякакви книги четем и обсъждаме. Simple Smile

Аз свърших най-накрая с цялата серия Последствия и вече започвам друга книга на авторката, а се зарекох че няма да го правя скоро. И трите книги бяха определено удоволствие за четене.

Ромиг пише добре, без излишни обяснения около сцените, които лично мен не ме интересуваха, а смятам и доста от читателите набълбукали се в последно време с нежелани еротични фантазии на търсещи милионите "писателки". По-голямата част от книгите са свързани с нареждането на парченцата от пъзела, но често ми се случваше моите уж да паснат, а после да се окаже, че мястото им е на другият край на масата. Донякъде единственото, което ми намали удоволствието в известен процент е това, че книгата не е преведена.

Книгата е Insidious и определено и рейтинга е добър.

Общи условия

Активация на акаунт