В момента чета... 36

• 48 955
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря, Вени. Simple Smile  Ще му дам шанс на Балдачи, като му дойде времето.

# 481
Благодаря mijjjka Hug
Видях, че другите момичета си правят труда да преразкажат /не всичко/ с техни думи, но аз не могаа Blush
За това ще ви представям резюметата. Не, че не можете да си ги намерите от интернет, ама нали... Blush

За Дейвид Балдачи не мога да кажа нищо. Това е първото негово произведение, с което ще се "сблъскам". Не съм чела нищо от него.
Беше ми препоръчано и за това си го купих.

# 482
  • София
Ако е някакъв преразказ на началото и завръзката отгоре-отгоре, лошо няма  Simple Smile
Но имаше случаи, в които директно се изпльокваше как свършва, та затова ти го казах ....  Hug

# 483
Аз пък вчера получих "Градът и кучетата", но да видим кога ще стигна до нея.

Прочетох я още в гимназията и това всъщност беше първият ми сблъсък с Льоса, който ме зариби, а после "Леля Хулия и писачът" директно ме изстреля в редиците на феновете му.
Чудя се, ако я прочета сега, на тези си години, дали ще ми хареса толкова? Все пак героите са младежи и вълненията им са по-близки до връстниците им.
"Празникът на козела" не съм чела, вкарвам я в списъка за четене.

# 484
Прочетох "Изгубената реликва" на Скот Мариани. Трилър, с динамично действие. Но не съм кой знае колко очарована. Главният герой е бивш командос, типичният Супермен. Краят не ми хареса, беше някак незавършен. Доколкото разбирам няма продължение.

Ще започна:

Напоследък съм на вълна Дийн Кунц. Корицата е много примамлива, дано и романът си заслужава.

# 485
Цвети, пише не лоши трилъри Балдачи,доста от тях са филмирани. Аз много харесах Лотарията,пробвай я Wink

# 486
  • МАРС
Свърших ''Джинджифиловата къща'', оказа се нелоша кримка, явно само началото ми е било трудно, освен това до последно тънах в блажената заблуда, че знам кой е убиецът. Grinning
Започнах нещо по-леко за разтоварване, заглавието някак ме впечатли. Mr. Green

# 487
За съжаление само заглавието е впечатляващо, книгата - не особено. И аз се полъгах.
Е, става за четене, ако няма нищо по-интересно под ръка, но не очаквай и кой знае какво. За кризата на средната възраст се разказва, общо взето. Има някое и друго попадение и... толкова.

# 488
  • Belgium
Ох, тази Кати Лети каква литературна дупка е. Голяма мъка.

Да не говорим за нечовешкото хрумване на нашите преводачи да кръстят другата и книга "Ако вибраторите имаха клепачи"  Joy

Излишно е да казвам, че оригиналното заглавие няма нищо общо, а книгата пак е за изглаждане на мозъчните гънки.

# 489
Най-накрая завърших Немезида. И аз се включвам в отбора на разочарованите, започна добре, но, колкото повече напредвах, толкова по-досадна ми ставаше. Бях приготвила Пентаграма, но ще я отложа, надявам се да е по-добра.

Сега се чудя между Да чуеш ритъма на сърцето и Вечерята, клоня към първата, чете ми се нещо по-леко.

# 490
  • на североизток от Рая
m@mmakЪти , разпознах се в съфорумката, нарекла "Обича ме, не ме обича" бижу. Да, така чувствам книгата. Подарък ми е от Вени. А посланието към нея беше чудно и докосващо.  Heart Eyes Радвам се, че и на теб ти допада. Красива е, нали?!  Heart Eyes

Чета "Холандската съпруга" и ми харесва много. Има нещо от Мюсо, но е много по-красиво написана от неговите книги.

# 491
Ето те, neli mar4  Hug Ти си разбира се, подари ми невероятни емоции с тази книжка Heart Eyes
Вече съм почти на привършване, но мисля да си препрочитам редовно Heart Eyes
Благодаря ти  Hug

# 492
  • Кърджали
Снощи прочетох "Забравените от небето" на Екатерина Томова. Дали защото по рождение съм свързана с Родопа планина, дали защото всяка история на столетниците беше една такава мъдра, дали защото .... Не знам защо, но това е една от книгите, които дълго ще останат в съзнанието ми....

”На умрелия му е много драго да го навестиш, да му поприказваш, да научи туй – онуй. То си е както при живия....”

”- Що ли ми трябваше навремето пор с порът да се женям за тебе, хубаво ми викаше майка, ама кой да я чуе, тиква бех зелена....
... Тиква си беше и карпуза не стана...”

”Децата и викат съборетина, откак си оградиха голяма къща насреща. Направили са ми при тях стаи, по градски наредени и пълни с машинария. Сега светът се напълни с машинария, та людете си имат бол време за мързел. Голями стаи са, хубави, ама мене ме нема в тях. Тука си ми е добре. Децата приказват, че съм ги срамил пред светът с мойта съборетина, ама не е верно. Чиляк се срами с душата си, пък моята съм я опазил здрава и читава, не съм пускал в нея нищо лошо и срамно.”

Ще се препрочита, а ако успея да я намеря, и ще си я купя. Без и 5 минути да мисля Simple Smile

Сега ще чета "Преследване на дива овца" на Харуки Мураками. Мернах я в библиотеката и я взех.
Взех и "Вълкът от Уолтстрийт", но не знам дали ще я прочета.

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 20:16 от Aлекcандрa

# 493
  • на североизток от Рая
 О, Александра, не знам какъв човек трябва да си, за да не те трогне  и докосне тази книга.

Аз я четох и после я издирвах да си  я купя. Намерих я и я имам. Имам е вече силно казано, защото е в наша съседка от миналия февруари. Исках я, е не ми я е върнала все още. В нея са и Трънските разкази, друга ценност за мен.

А ти потърси в книжен пазар , имаше я там. Peace

# 494
"Забравените от небето" има нов тираж, така че вече се намира без проблем!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт