Нашите кухни-57

• 74 345
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • На брега
На тези с релефни повърхности им е по-лесна поддръжката, мисля, а и не личат петна. Имала съм фаянсови- гладки и с релеф. И сега съм с леко релефни на гърба на кухнята. При нас нали е варовита водата и голямо мазане става, като чистя гланцираните плочки в банята. Не знам улеите между квадратчетата само да не са много дълбоки, но и те ще могат да се почистват с препарат.

# 481
  • Раковски
Един въпрос към shadowman -кои марки пдч са най-качествени и какви са цените им?

Добрите пдч-та са на егер, водего, фундермакс, каиндел, ся  не сещам за други, цените им варират от около 80 до 120 за лист с 5,8 кв/м. Егер имат по 240 синхронно порести, но са няколко цвята, също така по-скъпо ПДЧ-е има ако е с лъскаво покритие.

# 482
  • Раковски

Гледам, че ми прилича на старите лети от бетон мивки само, че от тухла, то е демоде при нас ама ако трябва и зидар ще стана.

# 483
  • На брега
Давай! И за кухненските плотове от бетон, гледам се очертава голяма потребителска ниша... Mr. Green

# 484
  • Раковски
На клипа не изглежда трудно, но ми се струва, че тези плотове около мивката и котлоните ще са слабички и при пренасянето може да има проблем, но само си мисля.

# 485
  • На брега
Някакъв фибробетон използват...

# 486
Току-що говорих със майсторът ми и ,казах му че искам плочки за гръб и той ме посъветва да сложа най евтиния гръб и върху него да ми налепи плочките, можело с грунд и лепило ,можело и със силикон и това било най-добрия вариант, защото се изправяла стената максимално и ставало по-хубаво, даже не се слагала водобранна лайсна , и след това нямало проблем. Сега аз за пръв път чувям такова нещо, Шадоу правили се така, и това добър вариант ли е като замисъл???

# 487
Здравейте, все не ми остава време да ви се похваля с новата ни придобивка. Вече всичко е завършено, с всички уреди. Лека по-лека ще направим и останалите неща, но кухничката ни се получи доста добре и съм благодарна на форума за изборът на производител - Ар Деко където я направихме. Препоръчвам ви ги. Ето я

http://veradi.snimka.bg/architecture/kuhnya.849912.34864893

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 15:22 от Tina_k

# 488
Препоръчайте ми програма за дизайн на кухнята, на която да мога да си правя мебели с мои размери, ползвах тази на икея, но тя работи с техни модели и размерите не могат да се променят.

# 489
  • На брега
Повечето програми към сайта на даден магазин използват техни модели. Идеята е да си планираш и купиш техните мебели. И аз ползвам една подобна. Още по-елементарна е от икейската. И тя е с определени модели шкафове. Става колкото да придобиеш приблизителна представа как ще ти бъде разположението, дали ти остава достатъчно проходна зона, колко място ще ти заеме масата и столовете... Или големия проблем тук Mr. Green, дали ще си събера пералнята, миялната, печката и хладилника. Нямаш много варианти за чупки в помещението, комин и т.н В 2D-то има линийка, ако то се наложи да предвидиш разстояние. Става, ако ти трябва само да си нахвърлиш първоначално идеята. После трябва да пресмяташ, ако имаш разминаване от стандартните размери. Моделите и размерите на различните модели шкафове излизат с търсачката и в ПДФ формат, ако все пак някой ти хареса.
Пусни с търсачката  kitchen planner. Излизат разни free. ММ има свалена някакъв модел на 3d home architect, но си е голяма занимавка. Предпочитам нещо по-елементарно онлайн Mr. Green...

# 490
Аз ползвах SweetHome3D. Хубавото е, че има превод на български ез. 1я ден ми беше тегаво докато схвана кое за какво е, но после ми беше по-лесно. Да подчертая, че никога не съм ползвала подобни програми и съм абсолютен лаик, но успях да си разчертая всички стаи с мебелите и уредите. В програмата има някакъв набор от модели мебели и различни допълнителни елементи, но може да се изтеглят допълнителни от Интернет и  да се прилагат в програмата .

# 491
Тина, честита да ти е, дълги години да й се радваш!
Искам да те попитам - колко са ти дълбоки долните шкафове и не можеше ли да скриеш пералнята зад вратичка - толкова ли е дълбока?

# 492
  • На брега
Тина, честита да ти е, дълги години да й се радваш!
Искам да те попитам - колко са ти дълбоки долните шкафове и не можеше ли да скриеш пералнята зад вратичка - толкова ли е дълбока?
И аз се интересувам дали някой е скривал свободно стояща пералня зад вратичка? На теория е възможно, но нали препоръчват да се държи вратичката на пералнята открехната често, за проветрение заради влагата в барабана, уплътненията... Как е на практика:thinking:?

# 493
И аз се интересувам дали някой е скривал свободно стояща пералня зад вратичка? На теория е възможно, но нали препоръчват да се държи вратичката на пералнята открехната често, за проветрение заради влагата в барабана, уплътненията... Как е на практика:thinking:?

Моята пералня е скрита във вградения гардероб в коридора-така беше проекта на апартамента .Снимките са преди 7 години  Wink и засега нямам нито мухъл,нито влага.
Скрит текст:

# 494
  • Велико Търново
И моята пералня е във вграден гардероб с коридор. Няма влага и мухъл, от време на време оставам вратата на гардероба отворена.

Общи условия

Активация на акаунт