Нашите кухни-57

• 74 332
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
  • Добрич
Моята мивка е точно така в ъгъла, като показания проект и е с отцедник. Аз съм за такъв. Мивката ми е с две корита, имам и гевгира от Икея, който показа Лейди Април, но все си намирам да сложа нещо при работа в кухнята на отцедника- изплакнат нож, чаша, каната на блендера, нарязани продукти, такива за изплакване, мокри неща от фризера и т.н. За мен е удобство. Почти не се налага да слагам топли, мокри или цапащи неща по работния плот.

# 526
Лейди, загледах го този металния, ама ми се досвидяха 45 лв за него  Embarassed, черния не го видях, но взех ето този:

Скрит текст:

Той се регулира на дължина и пак става за мивка- точно за зеленчуци и плодове мисля, че ще е идеален.

Аз все повече клоня към отцедник като ви чета  Grinning - наистина много се въртя около мивката, постоянно нещо мия  - сега сме с плочки около мивката, като се замисля - все попивам, че нещо тече, не мога да си представя само да му треперя на плота да не се намокри. Та си мисля, че определено ми е нужен  Thinking

# 527
Да удобство си е отцедника, къпреки , че и ад си мислех да слагам мивка без отцедник, сега се разколебах и определено ще имам, това че ти заема плота не е вярно закото то реално си е плот.. Рали плочките ви върху стената ли са лепени, и първо се лепят плочките и тогава кухнята или обранто?

# 528
Върху стената, да  Peace Майсторът на кухнята предпочиташе след монтажа да стане това, но фаянсаджията не се съгласи и трябваше или да ги налепи преди, или да търся друг, който да се съгласи да ги налепи след монтажа. Според кухненския майстор - при положение, че има известни кривини в стените, предварителното лепене на плочките можело да е проблем, поради което ни посъветва първо да се монтира кухнята, и след това  - плочките. Така или иначе вече имаме плочки, а кухнята другата седмица, здраве и живот, ще започне да се монтира. Ох, едва ли ти помогтнах много  Laughing

# 529
  • Русе
Аз съм с голямо и малко корито и малък отцедник. Донякъде той ми е излишен, но защото ползвам много малкото корито. Ако нямах малко корито, твърдо за отцедник. Имам миялна от много години, преди бях с мивка без отцедник, сега със - твърдо ЗА съм. Не мия нищо на ръка, само казанчето на хлебопекарната.

# 530
Да Рали помогна ми , моята дизайнерка също клони към плочки май да се слагат, обаче майсторът на плочките ми вика " абе кажи им да ти сложат някой евтин гръб и като искаш плочки ще ти ги залепя на самият гръб" което според мен е абсурдно ако ще имам гръб защо да го облепям с плочки отгоре??? Та събирам мнения и опит от Вас. какви са ти плочките, ако не е тайна?

# 531
Ако ще са плочки,колкото са по малки на размер /или имитация за малки/толкова по добре и красиво седи .Гръб да не видя освен ,ако не е стъкло или панел неръждавейка.Кухнята  е по специален мебел и личното ми мнение от опита който имам е ,че тъй наречените ПДЧ или МДФ гърбове не са за кухня освен ,ако не се налага по финансови причини.Ако обаче въпреки всичко се спрете на гръб,то не е добра идея да е с цвета на плота защото кухнята заприличва на зле скроен гърдероб.Трудно ще намерите по големи фирми като Ернесто меда/Италия/кухни с гърбове от ПДЧ независимо дали е модерна,класика или ретро.А майстора ви на плочки иска гръб защото най лесно се лепят и аз не бих го послушал ,да си лепи плочки на стената и задължително след монтажа на кухнята,иначе ще е отчайващо зле първо плочки и после кухня,няма оправяне на фуги и цепнатини:)

# 532
mileneira, учудвам се, че майсторът е предложил лепене в/у гръб  Money Тъй като при нас и на кухненската част бяха направили шпакловка (гипсова, мисля), майсторът първо я изкърти, след това лепи. Което ме навежда на мисълта, че е добре да са директно на замазката залепени, за 1-ви път чувам за лепене в/у пдч  Shocked А и ти си права - откъде накъде ще плащаш и за гръб, и за плочки  ooooh!
Моите са на Керос Керамика, май са за баня по принцип, 25х50, ето ги:
Скрит текст:

Ифко, ти направо ме разби  Laughing Евентуални кривини и фуги се оправят с регулиране на крачетата, с цокъла, с первазчето отгоре... Все има начни, предполагам. А и все пак няма всеки ден с нивелира да ставам и лягам, за да меря идеално ли е равно, или не  Joy

# 533
Да хубаво е с плочките, незнам как е с почистване и поддръжка,защото досега съм имала гръб ПДЧ. Но как ще се разбирам с този майстор да ми ги залепи на стената ,а не на гръб мама миа изобщо незнам.

# 534
  • Отвъд алеята зад шкафа
Никаква подръжка не изискват плочките, по-различна от който и да било гръб. Моите са лепени преди шкафовете върху специална замазка на стената. Който иска гръб от ПДЧ, за да лепи върху него, го мързи да си свърши работата.

Аз съм за мивка без отцедник, излишна загуба на плот е.

# 535
Ама не майстора рвшава а Вие,ако не иска има и други майстори,нали си плащате за лепене на плочки

# 536
ООО суперски са ти Рали. Незам как ще се разбирам с майсторите, че знаете ги какви са, все искат да им е лесно, ако много вземе да ми нерви слагам гръб и изобщо няма да си тровя аз нервите да се разправям.
Това за лепенето върху гърба ми го предложи, защото стената имала неравности пък гърбът бил равен и гладък и щяло да стане супер, и че всички сега така си ги правили....... абе нерви да имаш.
 Но аз изобщо не одобрявам тази идея и искам ако ще са плочки да са директно върху стената, ако ли не само гръб и това е.

# 537

Добре де - как е загуба на плот, като пак можеш да си го ползваш като такъв  newsm78 Е, едва ли ще си меся козунака на него, но за всичко останало, мисля е ОК   Rolling Eyes

Ама не майстора рвшава а Вие,ако не иска има и други майстори,нали си плащате за лепене на плочки
Все пак, предполага се, че "майсторът" знае добре в/у какво може и е добре да се лепят плочки. Повечето жени (включая и себе си в това число) едва ли сме много вещи по фаянсовите въпроси, та считам, че след като си плащаш, очакваш и адекватно свършена работа. Не е ли така?

Миленейра, благодаря  Hug

# 538

Ако е в ъгъла, не е загуба.

# 539
Ами нали за това са тук коментарите за да се избегнат своеволията и на майсторите:))),ако е майстор наистина ще си изправи стената именно лепейки плочки ,където е хлътнало се подлага материал,той разбира се ,ако му го кажеш ще ти каже ти ли ще ме учиш:)))

Общи условия

Активация на акаунт