Нашите кухни-57

• 74 582
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • София
....

Много ме разочарова строителя, като ни каза размера на прозореца и установихме, че няма как да сложим мивката там. Това за мен беше най-удачния вариант.
...

Рози, ако държиш категорично на мивка под прозореца, има кухненски смесители със чупещо се рамо точно за такива места - чучурът се навежда надолу, за да се отвори прозореца над него. Аз бях преди време с такава дилема и мисля, че в Еуролукс и Тека бях гледала подобни - бяха с около 20-30 лв. по-скъпи от стандартния модел. При мен мивката се измести по други причини и така и не стигнах до тези смесители, но това си е един добър вариант.

# 196
  • Някъде на път....
фурните на евролукс се с много лесно сваляеми стъкла, за 5 минути без инструменти.
И за жени ли е лесно? Blush
Да, лесно е - аз си го свалям сама стъклото когато почиствам фурната.  Peace

# 197
  • София
Благодаря за предложенията!
Искам да е по-скрита, защото не харесваме такива "общи" помещения... Целия хол с бокса е 6.4 на 4.5 някъде, като кухненската част ще й отделим около 3 на 3.
Трапезарията ще е хем в кухнята, хем в хола, има една ниша в която може да се сложи и става супер. Затова не я причислявам към кухнята.
ИНаче идеята ми беше точно за такъв остров - от тези, които подлежат на преместване.
rori4 - благодаря за предложението, това е вариант! Ще проуча!

П.С. Май решихме засега - ще си оставим реда на уредите хладилник - мивка с плот - кухня
Така се събират идеално на стена 2.5 - 3м.
Драмата е с тръбите, така че спирам да го мисля - да го направят така и готово.
И после в движение ще мислим къде да има островчета, къде плотове и т.н.

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 16:11 от Po3u

# 198
Аз да споделя, че се спрях на тапет за кухнята и съм много хепи Laughing Тъй като ще има акцент розички - лампата над трапезната маса и перденцата, ето и какъв ще е тапета (само че без частта с надписите, тоест половината тапет е изчистен, едноцветен - цвят бледо капучино, а другата половина ще е с десена от розички от първата снимка) : http://domko.com/products/wallpapers/9953-djooz.html

# 199
  • На брега
Колева, много нежен десен! Задължително да приготвиш едни такива вкусотии за освещаването!

# 200
Момичета и shadowman, да ви питам.
Попадна ми един нов хубав и изсъхнал естествен паркет от Ясен. Чудя се дали да го сложа в бъдещата си кухня като подова настилка. Иначе си мислех за ламинат по принцип. Дайте ми съвет какво да правя...Верно че  е дърво раздува се и т.н. ама ако се мине с 2-3 ръце лак...?!

# 201
Дали ще е ламинат или ест. паркет, вероятността от раздуване при теч е еднаква  Peace Аз не бих се поколебала да го използвам, ако  ми хареса. Един лак на водна основа отгоре и заспива  Sunglasses
И аз ще слагам ламинат - носи си своите рискове, но реших, че щом уредите имат аква-стоп функция, ще е минимална вероятността от теч. Повече ми харесва,отколкото с теракот  Wink

# 202
Има и разни яхтени лакове или корабен лак нещо такова, с които се мажат палубите. Освен водоустойчивите лакове, но в крайна сметка за без пари на дебел 2 см паркет  Joy просто мисълта ме изкушава Simple Smile ама дали ще е ламинат -8 мм или паркет...май е по добре паркет. а иначе всичките ми уреди си имат опции за аква стоп

# 203
Ти не разчитай, че е водоустойчив яхтения лак - имаме беседка и детска къщичка на двора, лакирани с такъв и да не ти казвам какъв е отлюпен в момента  Sick Нямам търпение да дойде лятото и да им дойде ред да ги мина с един Сократес на водна основа, та да мирясат няколко години.
М/у другото, ако имаш как да се сдобиеш с такъв лак + импрегнант за дърво на същата марка, това ти е най-добрият вариант.

# 204
  • Бургас
Аз съм с ламинат в кухнята, сложихме го върху плочките, че имаше две счупени, а такива не намерихме. Та, миналата седмица се запуши мръсния канал без да разберем. Водата е протекла от тръбата, която излиза от стената, зад шкафа. Сутринта като влязох в кухнята усетих странен шум при стъпване и като погледнах излизаше вода от фугите на ламината. По стената, зад перваза и е влязла под ламината. Наложи се да го махнем. Отдолу всичко беше във вода, а той се беше раздул. Инъче беше с отлични характеристики и някакво покритие позволяващо мокрене...но отгоре.

# 205
  • Казанлък
Здравейте, включвам се и аз за съвети, помощ и идеи. Започнахме ремонта на нашата кухня (в апартамент, в който не живеем все още) през далечната 2008г., когато купихме основните уреди - фурна, каминен аспиратор и керамични котлони, но ни хвана кризата, мъжа ми загуби работата си и всичко спря до там. Постоянно трупах информация от предните теми, но в един момент спрях, защото всичко изглеждаше така далечно.Ето, че сега нещата се ускориха и кухнята трябва да стане в кратък срок, а всичко толкова се е променило, има толкова новости и никакво време да изчета всичко....притеснявам се, защото, когато си притиснат от времето се допускат грешки, а не искам да гледам грешките си през следващите 15 години. Мебелиста, който избрах мина прди 2 дни да вземе размери и сега чакам цена. През годините, желанията ми се променяха многократно, но сега знам какво искам. Първоначално се бях ориентирала към Модекс, но благодарение на gadamer разбрах за вратичките на Морато и се спрях на тях - модел 201 в бяло. Плота искам да е дървесен цвят на опушен дъб. Гърба реших да е с плочки и до 2-3 дни трябва да кажа, кои съм избрала.... Да обобщя, че след моята подробност...  Blush
Кухнята ми (по скоро бокса) е 5,7 кв.м и на всичкото отгоре с 2 врати. Шкафовете ще са на ъгъл с размери 180/210. Подова настилка имам http://www.venusceramica.com/cmsupload/ambientes/Petrified_Forest_04_H.jpg. Стените за сега съм ги решила или в жълто или в цвят лайм. Вратички от МДФ на Морато, модел 201 в бяло. Страници и плот в цвят на по тъмно дърво - опушен дъб. Колебая се за гърба и на първо четене избрах това http://www.yurtbay.com.tr/en/urunler/plato/  - около 26лв. е кв.м. или това от olx http://olx.bg/stklokeramika-za-banya-baseyn-grb-na-kuhnya-spa-is … irkonio-i62021844 - 20лв. кв.м. Вие как мислите, кое според вас ще е по-подходящо?Направо не смея да ровя повече, че такова разнообразие има по магазините, че избора ми ще стане невъзможен...
Мисля, че някой тук търсеше марокански плочки. Същата тази фирма има нещо подобно http://www.yurtbay.com.tr/en/urunler/nikea/
Благодаря ви предварително!   bouquet

# 206
  • Пловдив
antonina69, много хубаво замислено. Успех. Много ми хареса идеята за гърба, но искам да попитам, имащите такива плочици за гръб, как стои въпроса с чистенето? Сега съм с бели плочки от време оно в кухнята и си иска търкане, много личи и една капка да хвръкне от каквото и да е. А тези мъничките и много повече вдлъбнатини имат.....

# 207
  • Отвъд алеята зад шкафа
Антонина, звучи много добре планираната кухня. За плочките бих те посъветвала, ако може да ги видиш на живо, така по снимки  като че ли първите ми харесват повече.

Аз нямам никакъв проблем с чистенето на плочките на кухненския гръб, а фуги изобщо не търкам, не се налага.

# 208
vessita Ужас... ами не знам какво ще правиме...аз по принцип много мразяяяяя плочки..

# 209
  • Казанлък
Да, първите ги видях на живо. Те са имитация на мозайка и хубавото при тях е, че размера им е 60/30 - тоест една изправена плоча, ми прави гърба, а това пък води до по-малко фуги за чистене....  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт