Нашите кухни-57

• 74 576
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Aнтонина, добре дошла тук   bouquet
И аз съм "за" първите плочки, но бих ги избрала в сивия ваариант, тъй като ми се струва, че ще стане прекалено кафеникаво в комбинация със страници и плот дъб. Но и кафевите са хубави  Heart Eyes
А мароканските не хареса ли  Whistling? На каква цена са, знаеш ли?
А настилката, която си показала, е чудна  Heart Eyes

# 211
  • Казанлък
Благодаря Rallichka Simple Smile Сивият вариант не изглеждаше толкова хубаво на живо. На картинката си харесах и състарения, но на него нямаха мостра и не посмях. Мароканските са страхотни,  нямаха в наличност, но мисля, че не е проблем да се поръчат. Цената не я знам, но ще питам.Имаше на друга фирма, но сумата беше потресаваща - 8лв за една плочка с размер 10/10. Настилката и аз си я харесвам толкова много, че я сложих и на двата ми коридора.

# 212
Аз нямам никакъв проблем с чистенето на плочките на кухненския гръб, а фуги изобщо не търкам, не се налага.

gadamer, може ли да споделиш, как си го постигнала това, да не ти се налага да търкаш фуги. С нещо специално ли са фугирани, или нещо отгоре за допълнителна защита имат?

# 213
  • На брега
Скрит текст:
Здравейте, включвам се и аз за съвети, помощ и идеи. Започнахме ремонта на нашата кухня (в апартамент, в който не живеем все още) през далечната 2008г., когато купихме основните уреди - фурна, каминен аспиратор и керамични котлони, но ни хвана кризата, мъжа ми загуби работата си и всичко спря до там. Постоянно трупах информация от предните теми, но в един момент спрях, защото всичко изглеждаше така далечно.Ето, че сега нещата се ускориха и кухнята трябва да стане в кратък срок, а всичко толкова се е променило, има толкова новости и никакво време да изчета всичко....притеснявам се, защото, когато си притиснат от времето се допускат грешки, а не искам да гледам грешките си през следващите 15 години. Мебелиста, който избрах мина прди 2 дни да вземе размери и сега чакам цена.
През годините, желанията ми се променяха многократно, но сега знам какво искам.

Щастливка!:))

Първоначално се бях ориентирала към Модекс, но благодарение на gadamer разбрах за вратичките на Морато и се спрях на тях - модел 201 в бяло.
Скрит текст:
Плота искам да е дървесен цвят на опушен дъб. Гърба реших да е с плочки и до 2-3 дни трябва да кажа, кои съм избрала.... Да обобщя, че след моята подробност...  Blush
Кухнята ми (по скоро бокса) е 5,7 кв.м и на всичкото отгоре с 2 врати. Шкафовете ще са на ъгъл с размери 180/210. Подова настилка имам http://www.venusceramica.com/cmsupload/ambientes/Petrified_Forest_04_H.jpg. Стените за сега съм ги решила или в жълто или в цвят лайм. Вратички от МДФ на Морато, модел 201 в бяло. Страници и плот в цвят на по тъмно дърво - опушен дъб. Колебая се за гърба и на първо четене избрах това http://www.yurtbay.com.tr/en/urunler/plato/  - около 26лв. е кв.м. или това от olx http://olx.bg/stklokeramika-za-banya-baseyn-grb-na-kuhnya-spa-is … irkonio-i62021844 - 20лв. кв.м. Вие как мислите, кое според вас ще е по-подходящо?Направо не смея да ровя повече, че такова разнообразие има по магазините, че избора ми ще стане невъзможен...
Мисля, че някой тук търсеше марокански плочки. Същата тази фирма има нещо подобно http://www.yurtbay.com.tr/en/urunler/nikea/
Благодаря ви предварително!   bouquet
Кой е модела, antonina69 ? Не откривам 201?

# 214
  • Казанлък
Модела ще го видиш на старинни вратички, ред 4, последната. Там е в синьо - аз я искам в бяло
http://www.morato.bg/%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA% … D0%BE%D0%B2%D0%B5

# 215
Антонина, само вратички ли си поръчахте от Морато. Директно от тях, или чрез фирма,която работи с тях? Важно ми е ,защото и аз искам от тях, но незнам дали изпълняват поръчки на крайни клиенти. Също сподели и като цена как са нещата в смисъл на твойте размери колко пари излизат вратичките?

# 216
  • На брега
Антонина, гледала съм сайта на другата фирма! Embarassed
И на мен много ми допада този вариант! Изчистен модел е. Кухнята ти едноредова ли е или с ъгъл? Интересно ми е как биха изглеждали вратичките в ъгъл.
mileneira, звъняла съм на телефона посочен за контакт! Ако искаш обади се. Много приказлив мениджър продажби отговаря Crazy...едвам се вредих да попитам. Каза ми, че не работят с крайни клиенти. Приемат поръчки с размери от мебелни фирми, които са техни партньори и са с оборот над еди-каква си сума... Обади се, ако ти се слушат подробности.

# 217
Благодаря Rallichka Simple Smile Сивият вариант не изглеждаше толкова хубаво на живо. На картинката си харесах и състарения, но на него нямаха мостра и не посмях. Мароканските са страхотни,  нямаха в наличност, но мисля, че не е проблем да се поръчат. Цената не я знам, но ще питам.Имаше на друга фирма, но сумата беше потресаваща - 8лв за една плочка с размер 10/10. Настилката и аз си я харесвам толкова много, че я сложих и на двата ми коридора.
Антонина, би ли споделила първите плочки къде могат да се видят и да се купят?

# 218
  • Казанлък
mileneira още нищо не съм поръчала, защото мебелиста не ми е дал цена. Казах му да смята с Морато и Модекс. Ако разликата между двете не е повече от 500лв, ще заложа на Морато, но ако е ще се наложи да го обмисля. Мебелиста работи с тях и той ще ги поръчва, нямам представа дали може краен клиент просто да си купи. Цена с проект ще имам другия вторник и тогава ще кажа повече подробности относно цените на вратичките в сравнение и т.н.
NovaTema , кухнята ми е с ъгъл. Искам ъглови шкафове горе и долу, но не скосени а такива, които двете вратички са хванати с панти и се отварят едновременно. Дано да се получи, че от съдомиялна, фурна и мивка, долу нямам да имам място за съхранение.
karolinka , първите плочки са налични в един магазин в моя град - Казанлък. Дори в момента да ги няма, всеки вторник и четвъртък се поръчват и на следващият ден пристигат. В този магазин има такова разнообразие, че половин ден можеш да гледаш и да се чудиш.

# 219
  • На брега
antonina69, много интересно звучи! Моля, сподели снимка или визуализация/чертеж, когато имаш възможност!  Praynig Трудно ми е да си го представя това отваряне, а аз имам същия проблем с място, ъгъл и т.н.

# 220
Благодаря Rallichka Simple Smile Мароканските са страхотни,  нямаха в наличност, но мисля, че не е проблем да се поръчат. Цената не я знам, но ще питам.

Aaa, не си прави труда, аз така или иначе си купих такива, но за банята. Просто попитах от любопитство   bouquet

Вратичките на Модекс подобен модел на твоя имаше и на 100лв/кв и на 130 лв/кв, като на по-скъпите фрезовката е по-дълбока. На Морато гледам са 185лв/кв, сама можеш да прецениш колко горе-долу ще е разликата. За моята кухня, която ще е с шкафове до горе, размери 2.10х3.30, майсторът сметна, че вратичките ще са 8 кв.м. С Модекс ми излизаха 800 лв, а с ПДЧ вратички - 240лв. Значи на моите размери ако се сметне Морато, ще е 1480лв, което си е доста сериозна разлика  Confused Дано да ти помогнах малко да се ориентираш в разценките  Hug

Темичка, просто са захванати двете вратички (тези, които се падат на ъгъл) една за друга с панти може би, и като дръпнеш едната, се отварят и двете. Нещо такова:

Скрит текст:

Дано правилно съм разбрала какво има предвид Антонина. И аз ще имам такива на долния ред, точно като на снимката.   bouquet

# 221
Да попитам при такова ъглово отваряне какви са изискванията за големина на вратичката? Някъде беше  обсъждано, но не намирам в момента. При мен се очертава едната част да е 60 см., а др. 20 см. Дали при това положение ще се получи?
Предварително благодаря.

# 222
  • На брега
Rallichka, много благодаря! Колко схеми за шкафове разгледах и свалих от нета, такова хитро отваряне не видях никъде Hug! Веднага си копирам снимката! Ама споделяйте ги тези хитри идеи за пестене на място де! Laughing

# 223
 Hug Ами не сме подхващали този въпрос, та затова не е показвано  Grinning. Аз понеже не харесвам как стои една вратичка в ъгъла (сещате се за ъгловите вратички) и търсех някакъв такъв вариант, майсторът веднага предложи това.

Да попитам при такова ъглово отваряне какви са изискванията за големина на вратичката? Някъде беше  обсъждано, но не намирам в момента. При мен се очертава едната част да е 60 см., а др. 20 см. Дали при това положение ще се получи?
Предварително благодаря.
За 20 см. не знам, но при мен едната ще е 30 и ще стане  Peace трябва да се пита може би  Rolling Eyes

# 224
NovaTema, влез в сайта на Роси, Неоформ или Салекс - там има най-различни видове механизми. Ще можеш да си онагледиш идеите и да видиш разликите. И според мен махинизмите за глух шкаф са много добро решение. Добре че хората вече мислят какво ли не, за да улеснят ежедневието ни в кухнята Flutter

Общи условия

Активация на акаунт